1969 • Vara

Göteborgsvarvet - Göteborg

Löpning - Tävling
Göteborgsvarvet 2018 - får väl säga som man brukar - har det redan gått ett år sen sist? Förberedelserna var ungefär som vanligt och såklart hade jag återigen prova att dricka den där rödbetsjuicen, började ungefär 10 dagar innan så det gick åt några liter...

Det hade ju varit högsommarväder någon vecka och skulle så förbli så att man fick ställa in sig på att det kunde bli ganska varmt. 22 grader, vindstilla och sol sa prognosen på förhand vilket inte är min melodi.

Samma rutiner som vi haft de senaste åren - ner på förmiddagen och även i år hade vi fått hjälp att hämta ut startbevisen, skönt att slippa mässan. Efter en spårvagnstur ut till startområdet var det bara att försöka fördriva tiden och göra de sista förberedelserna vilket för mig var att ta på mig kompressions-sockar och äta en snickers... Sen var det bara att vänta vilket vi gjorde i någon löpararena som var öppen, skönt att slippa solgasset.

Mentorn och jag hade samma grupp i år så några minuter innan start var det bara hoppa över staketet och göra sig redo - jag tänkte vänta tills de sista gav sig av i gruppen medans Mentorn drog sig lite framåt. Rätt var det var så kom man fram till start-mattan och det var bara att lufsa på. Hade ju tänkt ta det rätt så lugnt men som vanligt gick första kilometerna ganska fort utan att man märkte det. Dessutom råkade jag knappt ut för någon trängsel alls utan kunde springa på nästan obehindrat. Så efter några kilometer bestämde jag mig för att köra på så länge det går, kanske kan man få en rätt okej tid trots allt?

Första 5 kilometerna passerades strax under 25 minuter och sedan var det bara upp för första bron och sedan mot värmen vid vattnet. Lite vatten i munnen och resten över sig så fort tillfälle gavs - jag känner igen detta - har det varit varmt andra år också? :)

Återigen väldigt varmt mellan husen nere vid vattnet - förstår fortfarande inte hur det kan vara så varmt när man springer precis bredvid ett hav? Ja nu började värmen ta ut sin rätt och jag ville inte lämna loppet i ambulans så tempot fick bli lite lägre... Ville hemskt gärna komma till milen under 50 minuter, då fanns ju fortfarande chansen på 1.45 i sluttid, vilket lyckades då milen passerades på 49:37.

Andra bron var riktigt jobbig och dessutom hade MP3-spelaren lagt av efter att ha fått för mycket vatten på sig i någon vattenkontroll, skulle verkligen behövt lite musik i öronen för att få upp motivationen när det inte var så mycket publik.

Ja dags för avenyn och supporterklubben där jag hade tänkt ta en liten paus. Fick höra att jag bara låg några sekunder efter Mentorn vilket jag så klart inte trodde på - han skulle ju springa på som i fjol? Men drog vidare och tog i så mycket kunde utan att må dåligt, nu längtade man verkligen efter målet.

Väl i mål så var det bara att bege sig mot vår samlingspunkt i skogen där Mentorn INTE väntade - såg mig om och såg att han kom gåendes bakom mig? Så tydligen hade jag sprungit om Mentorn utan att någon av oss sett det någon stans efter avenyn... Han hade kört på ordentligt ifrån start men också känt av värmen efter ett tag och gått in i den berömda väggen. Dessutom fick han problem med sin gamla hälsens-skada efter loppet.

Ja då har väl vi båda lärt oss att det inte går att slå några rekord när det är 25 grader varmt, lite grillat hemma hos oss på kvällen och såklart en ordentlig analys av rundan.

Lördag 19 maj 2018 13:25

21,1   km
Distans
1:47:39
Tid
5:06   min/km
Snitt
169
Snittpuls
175
Maxpuls
191   m
Total stigning (map)
Nike Free 5.0
Total distans: 1374 km
Träningspass från 

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
182. Anders Skärström 1:47:36 5:06 m/km
183. Henke Slowrunner 1:47:39 5:06 m/km
184. Fredrik Boström 1:47:45 5:06 m/km

Kommentarer

Ulle Slowrunner - 27 maj 2018
Jättebra jobbat! Du såg stark ut när du stannade hos oss en stund!! Grattis till en bra tid i värmen!........har texten blivit lite dubbel?
Löparkalkylatorn >>

Puls