11 april 2012 kl 18:25
Jag klär mig ungefär som inför ett vanligt löppass, eller rättare sagt så klär jag mig något varmare än ett vanligt löppass då tempot kommer att bli lägre. Fryser jag eller märker att jag har för lite kläder på mig så tar jag på mig mer läder helt enkelt. Jag kommer att äta och dricka regelbundet vid varje varv. Troligtvis 2 muggar sportdryck vid varvningen och ta med en nypåfylld vätskeflaska även den med sportdryck (ca 50 cl). I matväg kör jag ett vinnande koncept som jag tog mig i mål på förut. (Pannkakssnittar med sylt i, samt ostmackor) I övrigt äter jag av det som finns vid kontrollen.
Ett tips; ta det oerhört lugnt i början. Hellre springa 10 min lugnare per varv de första 10 varven, än tvärtom. De minutrar ni vinner i början kan kosta timmar på slutet om det visar sig att tempot var för snabbt och benen börjar stumma.
Jag klarade 100 miles 2010 tack vare det långsamma tempot. År 2011 så klarade jag det inte, mkt på grund av ett för högt tempo första 50 km. Hur man springer första 5-6 milen kan avgöra hela loppet, tro mig.