1967 • Torslanda

Jens inspirerad reflektion

Onsdag 26 juni 2024 14:32

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Kul ide av Jens att kolla på gamla maratävlingar och vilka skor etc man hade på dem. Gjorde en sökning på sub 3:30 maror för att se vilka lärdomar man personligen kan dra av det. Ett par reflektioner, snittpuls på maror jag är nöjd med låg runt 165 slag, vikten har stor påverkan på tiderna😂, Temperatur påverkar enormt, seglarskor ger lägre puls😂, man blir långsammare med åldern🤔, nja det där sista har nog mer att göra med sämre träning men alltid bra att ha något att skylla på😊. Ser ju ingen ljusning i arbetsbelastningen framöver så lär inte ens komma i närheten av sub 3:30 maror igen, lika bra att gräva ner sig i ultra träsket istället. Klart roligare med.
Bild uppladdad av Mathias Johansson

Kommentarer

Jens Sandahl - 26 juni 15:47
Man undrar ju lite nyfiket vad det var för märke på seglarskorna!
Mathias Johansson - 26 juni 16:25
😂Sebago Docksides. Kan ju tillägga att fötterna blev inte ok på typ två år efter det. Dämpning, nja inte så mycket. Vilja, Absolut, familjen var ju med till Paris. När jag sprang beijing andra gången så kom jag i mål samtidigt med en munk som sprang i Japanska träskor, sådana där med två tvärbrädor under. Lite knäckande att springa i väldämpade skor på samma tid som honom
Jens Sandahl - 26 juni 16:53
Skippar seglarskorna om det för med sig den oönskade bieffekten, annars var det en rätt så schysst prestation det där!

Uppenbarligen är du en Nike-kille när det kommer till maraprestation så du får väl fortsätta det framgångsrika tåget med det märket.

Du får låta pensionsförsäkringarna falla ut, kliva av löneslaveriet och helhjärtat återuppta marasatsningen. Då blir du lyckligare än att jobba ihjäl dig och att fortsätta ha colafärgat kiss! ;)
Mathias Johansson - 26 juni 18:25
Inte utan att man har funderat på det det där. Får hoppas istället att Vi konkar så blir det ett naturligt stopp på arbetslivet😊
Petter Bogren - 26 juni 19:10
Du kanske kunde bli sponsrad av Sebago?
Petter Bogren - 26 juni 19:10
Torbjörn Westman - 26 juni 20:29
Vilken enormt imponerande lista det där är.🤩 Och det som imponerar allra mest är förstås seglarskorna!😅
John Jensen - 26 juni 21:20
Bra lista med bra gamla tider. Själv har jag inte ett yngre liv att jämföra med så där har jag tur. För egen del i min fart så spelar mat och sömn innan ett lopp mer än skor för att få till en bra mara. Men eftersom det verkar som att jag redan tagit ett steg nerför den naturliga ålders-trappan så riktar jag in mig på att göra väl genomförda lopp istället för att tänka på vilka skor jag springer snabbast i. De bekvämaste för stunder gäller här. Saucony Kivara Pro är bekvämast på mina fötter.

Men jäkla kul lista. Skulle vore roligt att se vilka som stämmer bäst på Ultraopp när du samlat på dig fler. Fast kan vara svårt då väder, underlag, backar och sånt spelar stor roll. Men kolfiberskor har övertagit Ultrasporten också. Hör man på gnället från det lite äldre Ultralöpare som gärna hade kunnat träna i superskor när de var yngre och fått bra tider.