Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Jag får nog vara nöjd efter omständigheterna, för det här var en riktigt tuff bana med den ena backen efter den andra. Det var svårt att få något som helst flyt i löpningen. Förstod tidigt att jag inte skulle få till någon bra tid, fokus blev i stället på att ta medalj i M60. Efter första varvet gick många löpare i mål (på milloppet), kvar blev en gubbe ca 100m framför mig och han såg ut att kunna vara i min ålder. Jag segade mig närmare och närmare och efter 12 km var jag ifatt. Tog hans rygg ett tag, men kände snart att det var läge att dra förbi. Lade in rycket i en utförsbacke och det lyckades. Sedan var det "bara" att försöka hålla stilen. Andra varvet bjöd på ännu fler jobbiga backar i och med att vändpunkten flyttats 500m längre bort. Sololöpning hela vägen, jag försökte spara mig när det gick uppför och lyckades väl hålla ihop löpningen någorlunda. Och det visade sig efter målgång att den andre gubben faktiskt sprang i M60 och att jag således hade krigat mig till en silvermedalj! Dessutom 15 plats av 38 herrar.
Men vilket väder det blev. Skönt soldis, bara svag vind och kanske 12-15 grader. Och ORC fick verkligen till det idag. Förutom min blygsamma medalj vann Bea i överlägsen stil. Och Karin kämpade sig till en tredjeplats och tog guld i K45. Klart att vi firade på finrestaurang efteråt.