Löpning Träning 4 inlägg 4692 visningar

förkylning och lopp på lördag, påverkas konditionen?

Stockholm
#1
25 maj 2015 - 19:41
Gilla 
Hej alla joggare! jag har åkt på en förkylning och på lördag har jag ett millopp planerat. senaste passet var i lördags, vilket var ett extremt kort och lugnt pass. vilade fredag(dagen innan) också. planen är att vila idag och imorgon, och förhoppningsvis kunna köra ett distanspass onsdag och lätt pass med lite ruscher torsdag, för att sedan köra tävlingen lördag. tror ni dessa 3 vilodagar (+ det lätta passet lör&vila fre) kommer påverka konditionen? van vid att springa nästan varje dag annars. hur snabbt försämras konditionen egentligen?
Stockholm
#2
25 maj 2015 - 19:42
Gilla 
Tilläggas skall kanske att jag känt mig lite nedtränad innan i några veckor. kan denna ofrivilliga vilan istället få motsatt effekt och snarare förbättra mig?
1977 • Järna
#3
26 maj 2015 - 08:21
Gilla 
Ja man trappar ju ner för att formtoppa så det skulle kunna vara så att det tom förbättrar dig. För mig har det ofta varit så att jag varit lite småkrasslig inför lopp och fått vila därför och så har jag känt mig i extra bra form när det till slut varit dags för lopp. Tror iallafall att du kan slappna av om du tränat hyfsat innan, vad jag lärt mig går det inte att träna sig så mycket bättre de sista två veckorna före, träningen ska vara gjord före det :)
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#4
26 maj 2015 - 08:24
Gilla 
Enligt min erfarenhet beror det nästan helt och hållet på hur starkt påverkad kroppen blivit av viruset snarare än att man inte sprungit på några dagar. Lätt förkylning och uppemot en veckas vila tycker jag inte påverkar negativt, särskilt inte i formtoppningsskedet, men har man under samma period haft feber och varit typ sängliggande någon dag tycker jag definitivt att det påverkar så pass att det tar flera veckor att komma upp på samma nivå igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.