Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2860 visningar

Förkylning och halvmara på lördag?

Malin N
1974 • Örebro
#1
19 augusti 2009 - 14:19
Gilla
När bestämmer man sig för att inte genomföra en halvmara pga av förkylning? Jag ska springa på lördag men känner mig infekterad, ont i halsen, trött, snuvig och hostar en del. Pulsen rusar en del.

Nu är det ju några dagar kvar tills lördag, så jag behöver inte bestämma mig idag, men finns det några riktmärken att gå efter för att fatta beslutet?
2006 • Alingsås
#2
19 augusti 2009 kl 21:45
Gilla
Om det hade gällt mig så hade jag ställt upp om jag hade känt mig okej tävlingsdagen.
Men man får nog starta i ett lite lugnare tempo än vanligt och känna sig för de första kilometerna. Det är ju inte värre än att man kan bryta loppet om det känns riktigt dåligt.
Johan I
1987 • Örebro
#3
20 augusti 2009 kl 00:49 Redigerad 20 augusti 2009 kl 00:51
Gilla
Håller inte riktigt med Mikael om att man kan "känna sig för de första kilometrarna". Bara för att man är förkyld eller liknande behöver det inte kännas helt pyton när man väl springer, men ändå kan det tydligen vara farligt att springa med en infektion i kroppen. Skulle nästan själv vilja påstå att man kan prestera "bättre" med en sjukdom i kroppen ibland, men det kan vara farligt och beror på vad det är för prestation.

Men i övrigt är det nog rätt många som överdriver sina förkylningssymptom och får för sig att så fort de nyser så innebär det att de är förkylda och måste ligga i sängen en vecka. Men tumregeln när det gäller fysisk aktivitet och sjukdom brukar väl vara att om det sitter i halsen bör man undvika (hög) ansträngning helt.

Väldigt trist om du får ställa in, Malin.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.