11 september 2009 kl 23:22
Jag skulle följa Janne W,s upplägg. Fylla på depåerna dagen innan och äta lätt samma dag senast 4 tim före. Bättre att vara tom i magen o småhungrig än att ha kvar mat i magen, som bara ställer till besvär under loppet. Det man springer med upp till 1,5 tim finns ju redan lagrat i musklerna, så det hjälper inte med en massa mat samma dag.
Jag kan hålla med om att kl 16.30 är en knepig starttid, det optimala för mig är kl 14 el 15. Då äter jag min normala frukost 9.30 och sen blir det bara vätska fram till loppet. Då är jag lätt i kroppen och magen håller sig lugn.
Om det passar med långa intervaller mellan måltiderna beror dels på om man är en "långsam variant" dvs har en långsam genomströmning i matsmältningsorganen, dels en vanesak dvs lära sig träna i hungerstadiet.
Start 16.30. Jag skulle nog lägga mig sent dagen innan och ta en sovmorgon och förskjuta frukosten till framåt kl 12 och sen det vanliga upplägget med bara dricka.