Löpning Träning 122 inlägg 14134 visningar

Märkliga möten på löprundan (djur m.m.)

HannaH
1972 • Älta
#1
14 april 2013 - 09:42
Gilla
Vill du dela med dig av ditt märkligaste minne från löpträningen? Något djur du mött eller något annar oväntat du störr på?

Började fundera över detta efter att ha läst tråden "Bannad från gymmet", om vad som kan hända om man tar tillflykten till gymmet efter att ha blivit jagad av lösspringande hundar.

Som joggare får man se nya sidor av de platser man besöker, men det gäller också hemma.

Mest oväntade mötet jag själv haft var med en räv, någon km hemifrån. Inte så mycket att säga om det, mer än att jag löjligt nog blev lite skrämd (räven med).

Men det mesr komiska möter jag haft var på Stensö i Kalmar, där jag närpå krockade med ett rådjur som skuttade fram ur ett buskage med enar.

Tänk vad många roliga, knäppa, läskiga grejer ni måste varit med om, ni som har lite fler mil i benen :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Eva
1969 • sthlm
22 maj 2014 kl 21:36
1 Gilla
Arpo, varför springer du mitt i natten?
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
22 maj 2014 kl 21:40
Gilla
#104 För att jag är jag. ;) Cyklar/springer tidigt/sent - när jag arbetade så var det för färd till arbetet, börjar en 06 eller 07, så blir det knata av tidigt. Alternativ de gånger en sprang hem från arbetet, slutade 21:30-22:00, 29km tar en stund i lugnt tempo.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
22 maj 2014 kl 21:41
1 Gilla
Mycket behagligt att springa på natten - det är en helt annan upplevelse - även om en råkar bo i tätort med gatljus.
1964 • vedevåg
23 maj 2014 kl 08:28
1 Gilla
När jag började springa så vägde jag upp mot 100kg och var väl ingen fröjd i skogen att se och höra för jag skrämde nog slag på ett rådjur.Jag kan se hur rådjuret tänkte när jag kom springande "Är det en timmerbil som kommer eller?Låter som det".När jag kom fram i kurvan så visste inte rådjuret vart det skulle springa utan sprang runt och runt innan den sprang ner i ett djup dike med mycket vatten i och hade stora problem innan den kom upp igen.
Roger Olsson
1971 • Eslöv
23 maj 2014 kl 14:32
Gilla
En kråka hoppade ut framför mig och kraxade som tokig. Det var lustigt men när det hände på exakt samma ställe 2 dagar senare var det olustigt! Har också stött på en Råka som förmodligen inte kunde flyga och när jag några dagar senare passerade på samma ställe titrade jag efter den och ....där vad den på samma plats igen. Dåligt omen?
1977 • Eskilstuna
23 maj 2014 kl 15:57
4 Gilla
Det hände iofs när jag cyklade till jobbet, men tycker det kvalar in i den här tråden ändå.
Så här skrev jag på Facebook den 11e april i år:

"Mina tankar går till den unga gräsandshanen som fick en lite för tuff start på dagen.

Jag kan tänka mig paniken han upplevde när han, på klassiskt gräsandsmanér, kommer in för en fotsule-vattenplaning-landning och upptäcker att det där som som såg ut som en härlig sjö uppifrån luften bara är några millimeter djupt vatten på Gredbyvägen.

När han så på bråkdelen av en sekund förlikat sig med tanken att "det här kommer att svida värre under fötterna än pepparspray i ögonen" kommer nästa chock.

Han är på väg rakt mot framhjulet på min cykel. Så där lite lagom snett framifrån för att kunna få in vingar och ben så bra som möjligt mellan ekrarna.

Det är ungefär här jag själv inser allvaret i situationen. En gräsand i framhjulet lär inte bara göra ont för anden.

Hur vi lyckades undvika varandra, och till synes klara oss helskinnade båda två, är lite av ett mysterium. Men jag gissar på en kombination av andens fäll-in-vingarna-och-rulla-runt-på-rygg-teknik, min undanmanöver och våtgreppet på mina Continental Gatorskin."
1969 • Storvreta
28 juli 2014 kl 22:28
Gilla
Simmade idag en långtur i Långsjön utanför Uppsala! Av säkerhetsskäl går jag ganska nära strandkanten! Plötsligt ser jag något svart röra sig bland stenarna och hinner tänka katt! Stannar upp av nyfikenhet och lättar på simglasögonen och spanar in mot kanten! Plötsligt dyker varelsen upp igen! En Mink! Jättefin och den visade sig flera gånger! Kul!
1972 • Ljungby (Älmhult)
28 juli 2014 kl 23:50
Gilla
Mött en hel del djur, speciellt på senare tiden då jag medvetet flyttat till småländska skogarna, för att just komma närmare naturen.

2 olika vargar (ca 2år sedan: en silver grå på långt håll och i höstas en rödbrun på ca 20m håll, den senare var i motvind och dimma, så vi upptäckte varandra ungefär samtidigt) sen några gånger där jag misstänker varg, men bara sett rovdjursliknande ögon reflektera ljus från pannlampan och dagen efter läst i tidningen att det observerats varg i byar i närheten.

ca 1 år sedan en glad Golden som springer lös och nästan nockar mig när den hoppar upp och ska slicka mig i ansiktet (hinner få käken i pannan innan den slickar mig).

Iller som korsat vägen för mig.

En vildsvins galt och sugga med tre kultingar som springer vid sidan om och som tur väl är springer ifrån mig och korsar vägen ca 50m framför.

för ca 1 månad sen en älgko med två ca vecko gamla kalvar varav den ena förvillar sig på fel sida om en stenhög och kommer lite väl nära mig i min smak. Men då har älgkon hunnit runt stenhögen och korsar vägen så kalven kan springa efter.

Passet efter är det en duvhuk som glidflyger och spanar ovanför mig en bit.

ca 1 månad sen en räv som precis bitit ihjäl en vildsvinskulting (kände mig taskig när räven blev skrämd och stack iväg)

idag en flock med kor som precis blivit släppta ur hagen.

95 i Chamonix. 1 st vit bergsget (Chamois blanc) när jag sprang ett backpass efter utförsåkningen.

I övrigt så är det lättare att räkna gångerna jag inte sett rådjur än gångerna jag sett (nån gång tappade jag räkningen vid ca 10), gröngölingar, tranor, ekorrar, svanar, gäss olika sorters ormar (tyvärr rätt ofta överkörda), ödlor.

1956 • Tygelsjö
29 juli 2014 kl 19:13
3 Gilla
Löpte hem efter jobbet 14 tiden. I Ytterområdet där jag jobbar kan man löpa under Yttre Ringvägen som går runt Malmö. På denna grusväg som går till ett par gårdar stod en bil runt hörnan, skumt tänkte jag. Folk brukar nämligen dumpa skit här. Så jag saktade ner för ev kolla bil nr. Men det var ett annat nummer jag fick se. Nattfjärilen låg på rygg i baksätet med en gubbe juckande utanför. Höll på att gapflabba, -Fan en måndag em under en bro, i bilen, så romantiskt
Petter Bogren
1967 • Danderyd
29 juli 2014 kl 23:00
Gilla
Lasse - hahahaha kul!

I samma stad fast på cykelväg mot brofästet med 400 m kvar så blir jag i min orange tröja attackerad av en svärm rapsbaggar. Tröjan blev helt svart! Måste ha varit flera tusen stycken.
1971 • Mjölby
5 augusti 2014 kl 07:06
Gilla
Idag mötte jag en muterad mördarsnigel i en bäck som går under spåret där jag normalt springer med hunden. Hunden vill ju dricka/svalka sig lite men nu blev den allt förvånad. I bäcken hade en kräfta lagt sig i bakhåll! Den försvarade ihärdigt och aggressivt sitt territorium och sig själv. :)
1971 • Nykvarn
17 september 2014 kl 18:51
1 Gilla
På uppmaning av Petter så uppdaterar jag den här tråden med dagens äventyr på lunchrundan, det räcker med några hundra meters avstickare i till synes bekanta omgivningar för att hamna på ofrivilliga och oönskade äventyr...
http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=9335861

Magdalena R
1960 • Emmaboda
17 september 2014 kl 19:02
Gilla
När jag bodde i Sköndal och sprang nere mot Drevviken och runt Flaten mötte jag ofta olika smådjur som harar och rävar. Märkligast var nog när jag, helt nära mitt hyreshus, mötte två rådjur som stod mitt på stigen och inte ville flytta på sig. Jag fick veva med armarna och hojta på dem och då tittade de högdraget på mig och flyttade sig sakta, sakta... men bara så mycket att jag precis kunde komma förbi. :D

Nu bor jag i Småland igen och här ser jag lyckligtvis mest ormar och fåglar och en och annan ödla. Jag vill INTE möta älgar och framför allt inte vildsvin... :/
Mikael Henningsson
1970 • Sollentuna
19 september 2014 kl 10:00
1 Gilla
Staffan, stigen tar till vänster uppför backen innan berget så du rundar bergsknallen i stort sett ner till roddklubben, har själv sprungit rätt in i nakenbadet första gången jag sprang där. Fast från Roddklubben sidan står det (stod det?) en skylt "Nakenbad" pekandes rakt fram och hänvisar löpare/vandrare/barnvagnsmaffian att gå till höger när man kommer till vanliga badplatsen. Vandringen i somras bjöd på både nyfikna murmeldjur, lammgamar och en nyfiken ung stenbock.
1977 • stockholm
19 september 2014 kl 10:12
1 Gilla
En sen kväll för några dagar sen. Körde 500ingar och på tredje vändan såg jag något rassla till under buskarna och komma emot mig. Tänkte hund och nu jävlar blir det bett. Den tog ett högt språng mot mig och kraschade rakt in i bröstet på mig. Tänkte, i en millisekund, på bett i armen igen och att nu är det bäst att kuta satan.
Den studsade av och landade bakom mig. En hare!
Vet inte om den attackerade eller var packad. Kanske båda...
Sen sprang vi åt olika håll.
Var lite extra vaksam de sista två vändorna.
1961 • Göteborg
Administratör
19 september 2014 kl 10:21
2 Gilla
1977 • stockholm
19 september 2014 kl 11:13
Gilla
@Erik "Tricky" Fries Hahahah! Exakt så...tänkte jag iaf. Tur jag fick behålla skallen
laslo.forbes
1976 • Umeå
26 september 2014 kl 18:14
Gilla
@arpo, #100: "Även mött skadade/döda människor på träningsrundor"

Jag är medveten om att jag är sen på bollen, men detta skulle man gärna vilja höra mer om, särskilt den senare kategorin :-)
Ismail K
1968 • Västerås
26 september 2014 kl 21:46
Gilla
Grävling var på Björn Ö spåret nära att trampa på ryggen av honom båda han ?och jag var rädda.
1952 • Varberg
27 september 2014 kl 09:26
1 Gilla
Alla våra löprundor har namn. En heter "Arga måsen" efter en mås som satt en tid på samma lyktstolpe och väntade på att gå till attack när man kom. Annars är en säl på 50 meters avstånd när jag sprang nere på strandpromenaden det märkligaste.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.