Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2029 visningar

Pulsklocka - Första löprundan utomhus - Nödvändigt?

1992 • Upplands Väsby
#1
11 april 2019 - 09:28 (Redigerad 11 april 2019 - 09:29)
Gilla 
Hej!

Jag har precis köpt en pulsklocka av modell Garmin Forerunner 30. I användarhandboken står det följande: "Den första träningsaktiviteten som du spelar in på din enhet ska
vara en löprunda.", och att denna ska genomföras utomhus.

Jag har sökt runt för att hitta en förklaring till varför och om jag gör ett misstag i att börja använda klockan direkt för inomhusträning på löpband. Jag tycker det är på tok för kallt ute för att springa utomhus just nu, och vill börja använda klockan på löpband.

Någon som vet?

Mvh,
Filip (nybörjare)
Henric Karlsson
1973 • Linköping
#2
11 april 2019 - 10:43
Gilla 
Vet inte på rak arm, kanske går att googla fram, men jag kan spekulera lite.

Sätter du på klockan utomhust så den får kontakt med sateliter så synkar den antagligen klockan därifrån så du får rätt tid.
1980 • Mölnlycke
#3
11 april 2019 - 15:05
Gilla 
Tror bara det handlar om att inomhus på löpband så uppskattar klockan distans baserat puls+tid och försöker matcha det emot tidigare träning så jag misstänker att enda problemet blir att du kommer få större fel i uppskattad längd på distansen.
1967 • Torslanda
#4
11 april 2019 - 15:34
1 Gilla 
Precis som David säger så använder klockan en accelerometer innomhus för att mäta distans. Nogranheten på denna är väldigt beroende på individen så den behöver kalibreras. Detta sker genom att den vid varje löpning med GPS låsning kalibrerar klockan för löpningn i den farten. Från Garmins manual: "You can turn off GPS when you are training indoors or to save battery life. When GPS is off, speed and distance are calculated using the accelerometer in the device. The accelerometer is self-calibrating. The accuracy of the speed and distance data improves after a few outdoor runs using GPS." På de flesta av garmins klockor kan du även kalibrera indoor running när du skall spara passet. Du kan lungt köra vilket pass du vill de första gångerna. Det värsta som händer är att nogranheten på innomhusaktiviter är lite fel.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.