1954 • Falun

1500 VDM

Söndag 9 juni 2024 18:10

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
VDM i Bollnäs med förvånansvärt få deltagare. Det var 5 tjejer (i varierande ålder) och två gubs i M70. En tjej som aldrig tävlat på bana sa hon siktade på 6 min men hon öppnade hårdare och låg även före Karin Wåhlstedt M60 i början, och Karin siktade på sub 5:35 (ja, hon är i väldseliten). Mats Edelryd var på plats och ropade 1:33 efter första varvet på mig. Glömde nämna att det var riktigt blåsigt och medvind på bortre lång men en liten vägg på upploppssidan. Passerade 1km någon sekund eller två över 4 min. Tyckte jag inte tappade så mycket på slutet, men sista 500m är det ju 2st motvindsrakor vilket förklarar lite. På bortre lång var jag ikapp tjejen och tänkte ropa uppmuntrande, men hade inte luft för det. Jag gick om så hon skulle få motivation att kämpa. Och Mats bild visar våran spurtduell, lite roligt var det även om hon vann den med 0.5s. Jag vann i alla fall i M70.

Det har inte känts bra sista tiden så jag är nöjd med tiden trots att den är en bit från tiden på IVSM. Man blir lätt stum i benen när man kör i överfart och inte är van med det. Jag tävlar ju på alla möjliga distanser utan att ha fokus på någon.
Bild uppladdad av Leif Andersson

Kommentarer

Ingvar Olofsson - 9 juni 18:42
Bra sprunget och en fin bild, fighting face!
Mats Edelryd - 9 juni 19:50
Det var riktigt roligt att få bevittna detta live och spurtuppgörelsen mellan Leif och tjejen på bilden hade allt.
På bilden ser det ut som om Leif lider och tjejen stortrivs men efter mållinjen låg båda löparna utslagna bredvid varandra på gräset på innerplan😀

Idrott när den är som bäst😍
Leif Andersson - 10 juni 08:51
Jag såg nu att min överman på IVSM hade 6:04 på deras VDM i Lidköping. Tror de hade lite blåsigt där också.
Per Månsson - 10 juni 08:52
Ja, jag håller med Mats, vilken underbar bild! :-) Blir ännu bättre när vi läst hur sista varvet avlöpte och efteråt.
Thomas Skogh - 10 juni 11:07
Du är riktigt snabb 👌