VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Lopprapport Ursvik ultra 75
Ursvik ultra, 75 krävande kilometrar en vecka efter mina dubbla ultraintervaller. Var osäker på hur kropp och knopp skulle svara och målet var att komma toksist och få ett långt träningspass inför TEC 200.
Soligt och fint men väldigt blåsigt vid start och var genomfrusen när vi sprang iväg, mina tår hade domnat bort. Fick sällskap av en ny bekantskap Lukas under nästan hela första varvet och sen från och till under loppet, mycket trevligt!! Efter en fyra km sådär så började värmen komma tillbaka i kroppen. Varv nr ett flöt på bra och kom in för varvning prick på mina planerade 2:05 tim per varv. Snabb varvning där jag grabbade tag i en näve nötter och choklad och drack lite buljong.
På varv nr 2 var jag trött både mentalt och fysiskt, var på väg att snubbla flera gånger och drog till min baksida/bäcken två ggr. Frös och kände mig lite ynklig och funderade på om det här loppet var så kul egentligen. Varvet gick långsamt och kom in på 2:11 tim. När jag kom fram till energibordet fick jag en kartong med sex st Proteinmjölk från Arla som jag vann på lotteriet. Tog en näve nötter och choklad och buljong, joggade till min påse och tog upp min blandning med Maurten och Cellexir Endurance och svepte den. Joggade sen iväg.
Varv 3, Maurten/Cellexir endurance blandningen gjorde susen och krafterna återvände och värmen spred sig i kroppen. Magiskt. Kropp och huvud svarade som dom skulle, träffade Jerry ute på varvet, han sprang 45 km klassen. Tyvärr hade han ont både här och där och klev av i förtid. Det här varvet gick fort och fick kompensera förra långsamma varvet, kom in på ungefär 2,05 tim tror jag. Snabb varvning, tog med mig en ny laddning med Maurten/Cellexir Endurance med ut på banan.
Varv 4, nu var det lite bråttom om jag skulle hinna innan snöret skulle dras kl 23:30. Så sprang på i god fart där det gick att springa, nu hade det hunnit frysa på ordentligt, säkert minus 5 grader och det var lite knögligt och hårt på sina ställen där det varit lerigt. Lukas kom i fatt mig vid halva varvet kanske och sen även Rene, väldigt trevlig och bra draghjälp. Tog Maurten/Cellexir endurance och den funkade lika bra nu. Vi kom in med en marginal på 1,5 minut. Varvtid ca 2,06 tim. Så länge man kom innan repet så fick man ta sitt sista varv. Jag såg framemot att äta i lugn och ro för att sen ge mig ut på sista varvet men plötsligt frågar en funkis om några skulle ut på ett sista varv, ja sa vi. Jag drar repet nu sa han då, så fick ta korven och springa iväg. Det var väldigt otydligt vart repet skulle dras.
Varv 5 skedde i ensamhet, lätt illamående, hade börjat må illa av den högre ansträngningen på varv 4. Nu hade jag ingen större motivering att pusha mig hårt, så gick lugnt i alla backar. Blev ett långsamt varv på ca 2,24 timmar. Lyckades bli sista man/kvinna i mål och vann en väldigt fin pannlampa då jag blev Råskinnet hjälte=längst tid på banan. Nu kommer jag lysa upp hela Täby skogen i april.
Mina nya Hoka Torrent var fantastiska med bra grepp.