1961 • Oskarshamn

Jönköping halvmaraton - PB med guldkant

Lördag 24 augusti 2019 09:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Det här var en vacker runda runt Jönköping, och riktigt jobbig. Mellan km 4 och 9 gick det konstant uppför. Där försökte jag hålla igen och inte bränna allt för mycket energi. Sedan kom en brant utförsbacke och det var ju skönt, men det gick fort över. Härifrån kom jag ett tag i samspråk med ett par maratonlöpare. Det kändes riktigt fint, tills jag insåg att det gick lite för söligt och ökade farten. Km 12-15 var det dags för nästa sega uppförslöpning och nu började jag bli trött. Kort återhämtning utför och en bra rygg gjorde att jag kunde hålla bra fart på vätterstranden, men ryggen fortsatte på maraslingan så sista biten fick jag hålla farten själv. Det var en kamp, men jag höll ihop det och fick t o m till en liten spurt på Munksjöbron. Mycket stolt över nytt pers med ca en minut på den tuffa banan.
Och så roligt att Aranka också sprang sin första halvmara och gjorde det riktigt bra! Jag hann med att heja på henne på bron när hon gick i mål. Hittills hade det varit behagligt mulet, men nu bröt solen igenom och gjorde efterhänget extra skönt - det var nog värre för maratonlöparna. Först hängde jag med Aranka, Chris och Leslie och sedan väntade jag in Mathias, Andreas och Patrik från långa banan. Kul att träffa M och P som jag lärt känna här på jogg.
Bild uppladdad av Torbjörn Westman
21,1   km
Distans
1:37:42
Tid
4:38   min/km
Snitt
154
Snittpuls
189
Maxpuls
199   m
Total stigning (map)
Nike Pegasus 35
Total distans: 
124:39:02
1207 km
Kompisar på passet

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
4. Daniel Ulvebro 1:36:30 4:34 m/km
5. Torbjörn Westman 1:37:42 4:38 m/km
6. David Rovio 1:39:08 4:42 m/km

Kommentarer

Patrik Matsson - 24 augusti 2019
STARKT, Torbjörn, 4:38 i snitt på halvan är mkt bra för gubb...... I vår ålder! Stort Grattis till Pers!! Riktigt kul att träffa Dig, Torbjörn, ses igen senast i Växjö! Härlig bild!
Mathias Johansson - 25 augusti 2019
Otroligt bra gjort. Pers på den banan är så starkt gjort. Kul att du fick med dottern med. Riktigt kul att träffa dig i verkliga livet med, du är en riktigt skön person! Hoppas vi kan få med dottern på nästa års fiol läger. Hon spelade kejonkungen på fiol hela kvällen för mig, sprudlande glad som alltid. Jag tror vi alla fick en ypperlig dag.
Torbjörn Westman - 25 augusti 2019
Tackar, mina herrar. Vi får satsa på en gubbjävelåterträff i Växjö. En särskild hälsning till din fiolspelande dotter, Mathias. Dessvärre får hon vänta några år på min kurs, minimiåldern är 13 år.

Puls