1961 • Göteborg

Midnattsloppet Göteborg

Lördag 22 augusti 2015 22:05

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
– Jag har en plan, tajmad och klar.
– Lysande, Tricky!

Planen var väl kanske inte perfekt tajmad, men den fungerade. Tanken var alltså att ta en rejäl cykelrunda på eftermiddagen för att starta med trötta ben för att inte springa för fort och därmed riskera att slå upp min bristning i högerlåret igen. Cyklingen kom igång lite senare än tänkt, och blev lite längre än planerat, så jag var sen till starten. Kollade för säkerhets skull i informationstältet att det var okej att hoppa in i en senare startgrupp och det var förstås inga problem. Startade alltså i startgrupp 4A i stället för 1C. Som planerat var mina ben rejält slutkörda men det kändes ändå som om det gick onödigt långsamt i starten i den här startgruppen med planerad måltid 55+ minuter. Dessutom var jag långt bak i gruppen eftersom jag gled in i startfållan bakifrån. Så fram till Slottskogsvallen var det i stort sett bom stopp. Bara att följa med i sexminuterstempot som de andra höll.

Nytt för i år var alltså att banan gick via Slottsskogsvallen. Kändes konstigt att springa medsols på löparbanorna, men det gick ju bra det också. Härifrån kunde jag hålla eget tempo, som alltså var mer än en minut långsammare än mitt normala tävlingstempo. Trots det kändes det minst lika jobbigt som vanligt, jag fick verkligen slita med mina trötta ben. Pulsen låg också skyhögt över vad den normalt är i det här tempot. Helt klart fanns det inte många kolhydrater kvar att bränna efter att bara druckit vatten under dagens cykeltur, så det var stor andel fettdrift. Med det låga tempot blev det mycket high-five:ande med barnen runt banan, det var nog inte många jag missade. Klarade att springa uppför båda kyrkbackarna men det var rejält trögt, lite frestande var det allt att börja gå.

Galet trött i målet, någon spurt var det förstås inte tal om. Märkligt nog ingen som helst aptit efter mål trots att kroppen borde skrika efter energipåfyllning. Lite samma känsla som efter Ölands marathon för två år sen även om jag inte ulkade den här gången. Fixade inte att äta varken banan eller energibar, det enda som gick ner var en mugg sportdryck. La mig ner i gräset en stund. Antagligen såg jag rejält sliten ut för nästan alla som gick förbi frågade om jag var okej. Och jodå, det var jag väl men riktigt bra mådde jag inte. Ryckte upp mig efter tio minuter eller så och lunkade iväg till cykeln där överdragskläderna var kvar på pakethållaren – jag hade kallt räknat med att ingen ville knycka mina namnade kläder. Långsam cykling hem där jag försökte få i mig lite energi men magen fortsatte protestera.
Bild uppladdad av Erik "Tricky" Fries
10 km
Distans
53:01
Tid
5:18 min/km
Snitt
165
Snittpuls
175
Maxpuls
158 meter
Total stigning
Mizuno Wave Ronin 5
Total distans: 
79:03:12
950 km

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
22. Thommy Ericsson 52:11 5:13 m/km
23. Erik "Tricky" Fries 53:01 5:18 m/km
24. Jimmy Andersson 53:54 5:23 m/km

Kommentarer

Karibou - 23 augusti 2015
OK, nu vet jag att du avslutade loppet iaf. Som sagt, kunde jag föjla dig på webben upp till km3 och sedan fick jag inga uppdateringar och efter en lång stund började bli orolig. Hejade en stund till och sedan gick jag hem.

Ser nu också att som du skrev banan var lite annorlunda än förra året. Det var svårt att känna igen folk alltså med alla samma tröja.

Jag ser till att heja vid nästa lopp :-)
Ta hand om dig nu.
Jens Sandahl - 23 augusti 2015
Jag hälsade på dig lite artigt innan starten igår. Trodde jag... Det var en lookalike, men han såg glad ut över ryggdunket ändå. Jösses vilken uppladdning för loppet! Jag trodde i mitt stilla sinne att du skulle ställa dig på startlinjen med 50 som måltid och sedan jogga i mål på 45 blankt. Men med den cykelturen innan förstår jag att det var tufft på riktigt!
Peter Karlsson - 23 augusti 2015
OK, ännu en Trickydag med extrema insatser :-) Med skräckblandad förtjusning summerar jag dina mil under dagen och har svårt att fatta att du fixar det. Det här var nog en betydligt tyngre insats för din kropp än Ölands marathon!
Jag är imponerad av ännu en ytterlighetsinsats av dig! Grymt!!!
Patrik Matsson - 23 augusti 2015
Vilken Dag, imponerande! Hoppas nu att benet ger med sig snart!
Mellanben - 27 augusti 2015
Haha nu vet du hur vi har det bak i ledet :-) Synd man inte sprang för då kunde du ju plötsligt agerat hare åt mig :-). Skönt allt gick bra och att du kurerat dig nu. Lurigt när man hamnar lite utanför sin maxgräns och man inte vet vad som händer. Orolig för detta inför Vasan .. Ibland tur man är för lat för att ta ut sig riktigt. Hoppas benet ger sig snart så du kan springa normalt igen