Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3699 visningar

Ryggont

Christopher Berg
1989 • Stockholm
#1
10 juli 2014 - 15:43 (Redigerad 10 juli 2014 - 15:43)
Gilla
Hej!

Jag är en gammal fotbollsspelare som alltid avskytt att jogga men sedan jag slutade med fotbollen så har jag verkligen fastnat för att dra en runda i lugn och ro i skogen.

Problemet jag har är att jag troligen inte har den bästa löptekniken och känner att jag har väldigt tunga steg (folk man möter ser ut att sväva fram med lätta fotnedsättningar). Jag får även ganska ont i ryggslutet när jag joggar.

Någon som har några tips på övningar etc. som kan få detta att försvinna?

Tack på förhand!

Mvh,
Christopher
1982 • Avesta
#2
10 juli 2014 kl 20:07
Gilla
Jag är precis som dig en gammal fotbollsspelare. Jag började löpträna för cirka 3 månader sen och hade precis som dig besvär med ont i ryggen inledningsvis. Men för mig har det försvunnit av sig självt. Antar att min kropp är mer van med löpning som träningsform nu och förhoppningsvis har tekniken förbättrats. Kanske försvinner det självmant även för dig?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
11 juli 2014 kl 08:37
Gilla
Jobba med bålstyrka och smidighetsträning och försök få hjälp med lite löpskolning/löpteknik. Troligen landar du lite tungt med foten något framför kroppen och behöver "lära dig att springa". Att låta någon filma dig kan vara en hjälp.
Framför allt är stela höftböjare ofta en orsak till ont i ländryggen.
1974 • Ljungby
#4
11 juli 2014 kl 08:58
Gilla
Har också spelat en del fotboll genom åren. Började springa lite mer "aktivt" för ca 4 år sedan. Fick också problem med ryggen. I synnerhet efter långpass. Fick bla, kliva av ett marathon(Växjö 2012) pga ryggproblem. Har därför jobbat stenhårt under höst- och vintersäsong med att bygga upp min bålstyrka. Nu känner jag en enorm skillnad i min löpning. I synnerhet under långpassen. Man har en helt annan hållning och vill inte "säcka ihop" i slutet som tidigare.
Mitt konkreta tips är att ta kontakt med en sjukgymnast för att få lite bra övningar att köra.(Kostar bara hundra spänn om de är anslutna till Landstinget)

Christopher Berg
1989 • Stockholm
#5
24 juli 2014 kl 21:05
Gilla
Stort tack för svaren killar! Får stå ut nu under sommaren då det är för svårt att hålla sig ifrån löpningen i detta väder men sen får det bli lite uppbyggnad under höst/vinter så man är i bra löpform till våren!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.