Löpning Kost & Näring 6 inlägg 328 visningar

Komma tillbaka efter magsjuka??

1989 • Alingsås
#1
14 augusti 2024 - 08:04
Gilla
Tjao,
Jag har generellt bra koll på kost och näring, men... nu finns lite frågetecken.

För ca. 12 dagar sedan hade jag magsjuka, där jag tömde allt. Jag hade svårt att få i mig mat på ca. 5 dagar efter det. Åt lite och kunde öka sakta med säkert varje dag. Nu har jag kunnat äta helt normalt i nästan en vecka - men... Upplever att jag blir ASTRÖTT, nästan sliten i benen fortfarande. i går joggade jag 8k i zon 2 - alltså jävligt lugnt - och idag är jag TRÖTT i benen...

Jag tappade 3kg i depåer (vilket är ganska mycket när man redan från början är liten) - Vägde mig i söndags och var redan då upp 2kg i igen. Kan det vara den sista påfyllningen som tar tid? Hur lång tid kan det ta att fylla på liksom? Har ätit lite extra mycket energi dessutom, för att kompensera den förlorade energi under de 5 dagarna...

Är det någon med egen erfarenhet? Eller någon som bara har koll? Antar att det bara är att låta tiden utvisa om det blir bättre... men... Nörd som jag är, vill jag ju gärna ha koll. Vill springa! och så.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#2
14 augusti 2024 kl 09:04
2 Gilla
Tänk inte för mycket, bara kör på, tillslut släpper det.
Jag kan ha ett par veckor av att man inte känner sig på topp ibland.
Bara plöj på, så kommer du ut starkare på andra sidan.
I teorin, depåerna fylls på på ett dygn eller två om du äter normalt med mat.

Kan man vara ok en dag efter ett marathon, så kan man komma tillbaka ok efter en magsjuka med, efter några dagar såklart.

Kör hårt!
1989 • Alingsås
#3
14 augusti 2024 kl 09:14
1 Gilla
Låter bra! Får se om benen bär mig idag. Kanske inte någon mening med intervaller som tanken var, men lite mys i skogen skall man nog allt kunna få till! :)
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#4
14 augusti 2024 kl 09:17
Gilla
Exakt :) En lugn sväng i skogen har sina fördelar med.
Ha det så roligt!
1965 • Kungsholmen
#5
14 augusti 2024 kl 10:07
Gilla
Lite killgissningar: då du redan hade låga (fett)depåer kan din kropp skapa tröttheten för att du nu ligger på farligt låga nivåer och om du lyckas äta upp dig till dina tidigare nivåer så kommer tröttheten att släppa.

Min egen erfarenhet i fallet var en 10 dagars period med hög feber, stormagsmärta och diaree (Campylobacter). Jag kunde knappt äta alls. Fem dagar efter febern lagt sig åkte jag till Alperna och sprang 8h''s dagsturer i 5 dagar utan problem (med immodium). Men jag hade ganska ok depåer kvar trots rekordlåg vikt för mig.

Var även magsjuk med feber för två veckor sen och kunde springa normalt direkt efter. Men har nu ännu mer fett att ta av.
1989 • Alingsås
#6
14 augusti 2024 kl 10:50
Gilla
Ja, men lite den tanken har jag haft... Jag tänkte faktiskt logga käket nu en vecka eller så, så jag verkligen är noga med intaget och faktiskt får i mig lagom (och lite extra).

Typ alla jag pratat med har varit bra strax efter de slutade må illa liksom... Aja, får hoppas det är min redan låda fettprocent som ställer till det och att jag kommer tillbaka.
Annars får jag kolla noggrannare på det!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.