Löpning Rundor & Kartor 127 inlägg 12660 visningar

Springa hela Kungsleden 450 km

1991 • Norrköping
#1
4 februari 2021 - 14:08
1 Gilla
Hej! Någon med erfarenheter av Kungsleden? Jag är i sommar sugen på att ta mig an den med målet att springa hela leden. Detta gjorde Emelie Forsberg för något år sedan då hon satte ett FKT på sträckan. Hon har gjort ett blogginlägg om detta så det finns ganska gott om löpspecifik data. Det var 450 km och 11000 hm som tog henne 4 dagar och 21 h. I min värld ser jag inte riktigt varför jag inte skulle fixa detta på åtminstone dubbla hennes tid vilket skulle göra turen lite över en vecka lång. 45 km om dagen gör att turen tar tio dagar, 30 km om dagen gör att turen tar 15 dagar. Så jag tycker att det är rimligt att anta att jag springer i 10-15 dagar.

Jag är intresserad av allt rörande leden men absolut mest givande är självklart input från folk med praktisk erfarenhet från leden och är det någon som har vandrat/löpt stora delar eller hela sträckan så är det ju rent guld för mig.

Som en start på tråden så undrar jag lite över boende längs med Kungsleden. Det verkar finnas relativt gott om sådant i form av fjällstugor. Bokar man dessa i förväg, d.v.s. bör jag i förväg ha bestämt exakt hur långt jag ska springa vardera dag? I hur god tid måste man vara ute för att få en plats i en stuga?
https://www.emelieforsberg.com/kungsleden-completed/
https://www.svenskaturistforeningen.se/guider-tips/omraden/kungsleden/
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1986 • Stockholm
18 april 2021 kl 18:22 Redigerad 18 april 2021 kl 18:23
3 Gilla
Någon får rätta mig om jag har fel, men om du ror själv och det bara finns en båt på din sida kommer du behöva ro över båten, ro tillbaka två båtar och ro över med en båt igen, så att det alltid är minst en båt på varje sida. För 5 år sedan var det så iaf, och då fanns det bara 3 båtar så det är 50/50.

Gick tillbaka och kollade ditt schema och ser nu att du har räknat med att lägga en dag i Kårsavagge också, så i värsta fall kan man ju säga att du har tagit höjd för ev. förseningar till Abisko i ditt schema.

Om du vill ha mer tips gällande packning och mat rekommenderar jag dig att du gör en packlista och inkluderar uppskattad vikt så att vi får ett hum om vad du har med dig och vad det väger. Jag har tex min packlista från min fjälltur här: https://lighterpack.com/r/ezzxx7 . Tycker lighterpack funkar smidigt.
1991 • Norrköping
19 april 2021 kl 09:15
Gilla
Du har helt rätt. Jag är ingen god roddare även om jag så klart har rott förut. Funderar på att vara bekväm och vänta tills 16 när båten går istället. Möjligtvis att man kanske spontanändrar sig om det finns två roddbåtar, då kanske det är värt att ro.

Packningslista låter givet och bra. Ska ta tag i det vartefter!
1991 • Norrköping
17 maj 2021 kl 09:03
Gilla
Har inte skett någonting sedan jag skrev senast. Jag har inte direkt fått kalla fötter men den initiala upphetsningen har lagt sig lite och det beror på två saker:

1) Jag har märkt hur otroligt mycket pengar jag kan spara nu när jag "inte gör någonting". Vill köpa lägenhet i höst/vinter och i takten som jag lägger undan pengar nu ser det väldigt ljust ut. Det har dragit ned suget lite att åka på en smådyr resa. Samtidigt så behöver inte resan bli så dyr, det är väl egentligen maten jag köper i stugorna som gör att det sticker iväg. Allt som kan förbokas gick ju att få riktigt bra pris på.

2) 18:e juni springer jag 100 miles på asfalt. 1-1,5 månad senare ska jag springa i fjällen. Jag är lite orolig för att jag bokar resan, blir skadad efter 100 miles och det helt plötsligt ter sig som en dålig idé att åka till fjällen.

Vandrarhem vid start/mål samt tåg bör jag kunna boka som avbokningsbart. Går det att göra med stugorna? Gissar att jag kan leva med 1500(har tänkt bo i stuga längs leden tre nätter) kr som går åt skogen om jag inte kan springa/vandra men hade såklart föredragit om de gick att avboka också.

Så kort och gott så behöver jag väl bara få tummen ur samt sluta vara snål i just detta fall. Jag har varit sanslöst usel på att lägga undan pengar historiskt sett så nu när det har gått bra så blir jag extra gniden :)
1991 • Norrköping
27 maj 2021 kl 11:51
Gilla
Jag tror faktiskt att jag pausar detta tills nästa år. Känns lite tråkigt när allt är utrett men jag ska försöka få en så billig semester som möjligt. När jag skapade tråden hade jag ingen tanke på bostad, det har jag nu. Jag ska lägga undan så mycket pengar det bara går och ägna mig åt billiga aktiviteter. Alla tips är dock INTE förgäves för jag kommer att göra detta i framtiden.

Det som gör beslutet lite lättare är att jag har väldigt mycket ogjort generellt i Sverige. Exempelvis kan jag åka upp till Jämtland och springa Jämtlandstriangeln, jag skulle kunna springa Siljan-leden etc. Finns massvis att göra. Sådana resor går att göra extremt billiga i.o.m. att jag kan bo i tält och köpa billig mat.

Tacka för alla tips och råd!
1991 • Norrköping
8 juli 2021 kl 20:29
Gilla
Köpte 32 i varianten av denna. Tältet tar ju upp 70-80 % av all plats i säcken. Liggunderlag ska ryggplattan duga till. Vad hade du prioriterat att få ned i ryggan för en tvådagars sommartur? Struntar du i sovsäck?
1967 • www.sapiens.se
19 september 2021 kl 09:45
1 Gilla
Bild uppladdad av Marcus Nilsson
Såg idag att jag du hade ställt en fråga till mig men då var jag uppe i Lappland och ägnade mig åt annat än att läsa jogg.se.

Jag prioriterar både tält och sovsäck. Har tält som absolut inte tar upp 70-80% plats. Mitt är inte mycket större än ett mjölkpaket när det är packat men man ska tycka om varandra när man sover två i det. Och så här såg det ut i somras när vi sprang uppe i Padjelanta och Stora Sjöfallet.
1991 • Norrköping
22 juni 2022 kl 13:54
Gilla
Gör comeback här. Jag har gjort ett par tvådagarsturer sedan tråden startades och fått en bättre(och mer rimlig) bild av vad det innebär. Hela Kungsleden är inte aktuellt just nu men däremot så kollar jag på bl.a. Hemavan-Ammarnäs. Gjort en grovplanering där jag springer två dagar för att sedan resa hemåt. Känns lite stressat.

Någon med förslag på vad man kan sysselsätta sig med i Hemavan eller Ammarnäs? Jag reser ensam och tror att en extra dag utöver de två löpdagarna räcker fint, absolut max så kan jag kan tänka mig två extradagar. Men då vill jag ha något kul planerat.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.