Löpning Tävlingar & Motionslopp / Athen Marathon 24 inlägg 6252 visningar

Urmoderns Mara - Athen

1971 • UMEÅ
#1
18 oktober 2019 - 11:42
Gilla
Ni som sprungit denna Marornas mara, vad kan ni dela med er till en som skall springa den för första gången?

Hur "rankar" ni själva tävlingen jämfört med andra maror ni sprungit?

Verkar stiga rejält från km 17-32, ca 175 höjdmeter....Är det så jobbigt som det låter? Har svårt att relatera 175 m på en sådan pass lång sträcka som 15 km.

Om man jämför med ex en som i somras gjorde 3,11 på Stockholm Maraton, vad är då rimligt att tro på för sluttid i Athen (givet just höjdskillnaden och bibehållen form).

Andra tips och tricks mottages även tacksamt.

Några andra här som skall springa i år?
< < < 1 2 > > >
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#21
30 oktober 2019 kl 13:13
Gilla
Njut av den historiska målgången och vinka till läktarpubliken. Hoppas vädret blir lika bra som sommarvärmen och solen gav ifjol. Lycka till!
1971 • UMEÅ
#22
10 november 2019 kl 21:01
1 Gilla
Ja då var loppet avklarat - En ganska mäktig upplevelse trots allt, men extremt jobbig, se mer på http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=18523924

Tack till er som kom med olika tips, särskilt att kolla profilen på banan på bussresan på vägen ut, samt att gå längre bort för att hitta toaletter.

Tänk vad forumet kan göra - Jag kunde hjälpa Hui att få tag i sin nummerlapp, vi han träffas innan loppet, just innan start och även några ggr under själva loppet. Bra jobbat Hui!
Hui Zhao
1960 • Täby
#23
11 november 2019 kl 06:06
1 Gilla
Bild uppladdad av Hui Zhao
Tack så mycket Johan! Det var så snällt av dig att hämtat min nummerlapp åt mig, annars hade det inte varit något lopp för mig denna gång. När jag bokat flygresan så läste jag att expot stänger kl 20 på lördagen, trodde jag hade nästan 3 timmar från flygplatsen till expot och det var lugnt. Men senare blev det klart att det står även "AMA registration closes 18" och det var det som gäller för bib-utdelningen. Min flygbuss strulade dessutom, bussen stannade på halvvägs och han som körde ropade nåt på grekiska åt oss. En snäll tant såg att jag satt kvar och kom fram o förklarade (halv grekiska halv engelska) att vi måste av och byta till Subway. Enbart resan från flygplatsen tog 1,5 tim.

Loppet på söndagen var däremot betydligt bättre arrangerat. Alla löpare bussades tidigt på morgonen ut till Maraton och det hela funkade skapligt. Klädinlämningen bra och smidigt. På vägen är vätskestation tätt, vatten i flaskor, sportdryck i mugg, svamp till din hand. Banan är väldigt tuff som stadsmara men jag har tagit profilen och gjort hemläxa med 5k-tiderna. Min tidsplan höll bra ända upp till banans högsta punkten (31,5k) men därefter vid utför sprack planen då jag vågade inte pressa på pga ständig krampkänning, ville inte riskera då det var i alla fall 10 km kvar. Tappat 5-10 s varje km mellan 32-39 jämfört med planen och in i mål på 3:19:02 (en minut efter planen) . Fantastiskt publikstöd sista kilometrarar i centrala Aten och vilken känsla när man sprang in i Panathenaic Stadium!

Om det skulle av nåt referensvärde för någon som kommer springa Aten så är min sluttid 11 min långsammare än PB (Berlin) och 5 min långsammare än i Stockholm.
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#24
11 november 2019 kl 07:04
4 Gilla
Jag visste att banan var tuff men den var ändå ljusår värre än jag föreställt mig. Jag har aldrig sett så många gå så tidigt i ett lopp som igår. Uppförslutet tog aldrig slut och när jag väl passerade 31 km och det började gå nerför var jag så dränerad på energi att lutningen knappt var till någon hjälp. 4:16:18 stannade klockan på (att jämföra med 3:29 i Manchester i våras) men det är inte det jag kommer att minnas från det här loppet.

Jag kommer att minnas marathonflamman som brinner bredvid startområdet. Jag kommer att minnas stenen som markerar startlinjen för det första marathonloppet år 1896. Jag kommer att minnas havet av knutna nävar i luften när marathon-manifestet lästes upp innan starten. Jag kommer att minnas när vi sprang förbi minnesmärket för slaget vid Marathon. Jag kommer att minnas barnen i byarna som delade ut olivkvistar till deltagarna. Jag kommer att minnas folkdansarna som dansade bredvid banan. Jag kommer att minnas de jättelika banderollerna med årtalen 490 b.c. och en atensk krigare respektive 1896 och de olympiska ringarna som hängde på en bro när vi sprang in i Aten. Jag kommer att minnas målgången på den antika Panathenikonstadion som uppfördes i marmor på 300-talet före kristus.

Vilket lopp och vilken upplevelse! :)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.