18 februari 2019 kl 19:45
Jag har problem att äta mat, om det inte är tillräckligt långt intervall mellan måltiderna, men till skillnad mot Dig, så gillar jag att laga mat och föredrar att äta hemma jfr med att äta ute.
Om maten skall smaka bra gäller det att anpassa måltiderna efter sin egen matsmältningshastighet, annars blir det bara en form av "korvstoppning" och man mår inte speciellt bra efteråt. Det är givetvis lättare när man är ledig eller är pensionär, då man inte behöver anpassa sig efter de raster, som jobbet ger.
Sålänge man inte behöver ta hänsyn till andra går det ganska lätt att anpassa måltiderna efter sina egna behov, men att "köra sitt eget race" kan ge dåligt samvete och man går också miste om det sociala umgänget som en gemensam måltid kan ge.
Vid resor eller då man inte kommer åt att laga mat brukar jag köpa "ihopplocksallad" som de flesta större matvaruaffärer erbjuder kompletterad med fralla o ölburk, fungerar också hemma då tiden inte räcker till att laga mat.