Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 594 inlägg 39479 visningar

Göteborgsvarvet 2014

1963 • Göteborg
#1
30 september 2013 - 19:00
2 Gilla
Jag tänkte passa på att starta en tråd om Göteborgsvarvet 2014.
Notera att allra sista chansen att anmäla sig är att göra det i kväll innan 21:00
< < < 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 > > >
1972 • Västra Frölunda
19 maj 2014 kl 14:09
Gilla
Mitt varv gick något sämre än befarat. När det börjar gå trögt håller jag höger och mer eller mindre har ingen plats mellan mig och staket och så skall folk ÄNDÅ passera mig på höger sida. :-/ I övrigt ett ofog att gå i bredd mot slutet uppför den dj-la cykelbron innan 20 km. Tillräckligt jobbigt att ta sig upp för den ändå.

Är jag då bara negativ? Nej. Strålande väder, underbar publik, massa glada löpare och man gick i mål denna gång med. Nästan tio minuter bättre än förra året. Å andra sidan nästan tio minuter långsammare än jag hade hoppats. 2:08:09 ger mig en bra förbättringspotential till nästa år.
Andreas Nilsson
1977 • Göteborg
19 maj 2014 kl 14:13
Gilla
I mitt fall har jag nu fått en placering i åldersgruppen.
Jacob Ryder
1986 • Lerum
19 maj 2014 kl 14:19
1 Gilla
Svårt att inte bli berörd över det tragiska dödsfall som skedde under Varvet. Vet nu vem killen var och med tanke på att han endast var några veckor yngre än undertecknad och med samma intresse så kan man inte låta bli att tänka att det kunde varit en själv. Han var ju inte dåligt tränad direkt och sprang in under 1:30. Noterar dock att han höll jämnt tempo hela loppet men tappade ordentligt i fart från 20 km och in till mål.

En tanke som dyker är upp är om man som löpare egentligen borde gå och kolla sitt hjärta innan man springer denna typ av ansträngande lopp? För det känns väl ändå som den troligaste orsaken till denna tragedi? Som sagt, svårt att inte ta illa vid sig...
Mitch Rapp
1981 • Götet
19 maj 2014 kl 17:24
Gilla
Dålda hjärt fel kan vara mycket svåra att se. Tex genom EKG om det är det du tänker på.
Mitch Rapp
1981 • Götet
19 maj 2014 kl 18:14
1 Gilla
Här kan ni se när ni gick imål. Jag ser exakt lika sliten ut som jag kände mig på slutet.
http://www.svtplay.se/video/2029431/goteborgsvarvet-malkamera

Självklart har de klippt bort den döde löparens målgång. Fruktansvärt. Hur tragiskt som helst.
Björn H
1964 • Solna
19 maj 2014 kl 20:55
Gilla
Jag var anmäld men ställde inte upp då jag precis varit rejält förkyld.
En sak jag reagerade på som publik var att avspärrningarna på en del platser. På ena sidan av vägen fick man stå nära löparna och få kontakt med personer man hejade på. Men på andra sidan kunde avspärrningen vara dragen 5-6 meter från löparna, helt omöjligt att få en engagerad publik då.
Dessutom var personer väldigt snabba på att rätta till de som försökte gå närmare. Jag rörde mig från 14.5 till 16 km ca.
Väldigt trevligt stämning i stan för övrigt denna soliga helg. Men man tänker naturligtvis en hel del på det olyckliga dödsfallet.
Carl Lernberg
1976 • Hässelby
19 maj 2014 kl 21:00
2 Gilla
#546
Kul! Intressant att se sig själv spurta. Många 40-årskrisande gubbar liksom jag som krigar mot klockan (runt ca 39 minuter i filmklippet) ;-) Folk ser så fotogeniska ut också när de tar ut sig fullständigt och med tungan hängandes typ :-)
Stefan Norgren
1978 • Huddinge
19 maj 2014 kl 21:58
Gilla
Jag sprang hela vägen!

Tejp, liniment deluxe, värktabletter och kompressionsstrumpor.
Vaden ville inte vara med denna dag och smärtade från 500meter --> mål.

Nöjd med första 10 som vaden tillät mig genomföra i tänkt fart (prickade 10k på 50:00!) men efter 12 sa skiten ifrån å det var bara att sakta ner.
Upp för Husargatan (eller vad den heter) så började den andra vaden säga kramp (den tog lite extra stryk under allt haltande jogg) men skallen var pigg så det var bara att härda ut.

Mentalt knäckande att bli omsprungen av så många!

Tidsmässigt sämre än mina sämsta tankar med trots allt nöjd med att ha joggat hela varvet.

2 PB iaf, längst löpta sträcka och längsta löpta tid i sträck. (3 om man räknar sluttiden av min första halvmara som ett PB)

Tack ni få som orkade stanna till lite vid mig några meter och växla lite svett och ord, och tack publiken som var min behållning med ölskålar, high-fives osv.

Extra eloge till kameramannen som filmade Rikard Olssons framfart, att kuta med fullt utsträckt arm med en kamera på en pinne måste varit tungt om han var tvungen att göra det hela vägen..
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
19 maj 2014 kl 22:51
Gilla
#531 Visst är det så vid stora lopp, varvet är ändå världens största halvmara. Dock så är det sådana slarvfel av arrangörens sida att jag verkligen inte kan hålla tyst. Jag ska kontakta arrangören för kompensation. Inte pga värmen, klumpigheten vid vätskestationerna, ens egna bristande prestation, dåliga sportmanshipet vissa hade, flaskhalsarna/köttklossarna, krossande köttransporter etc... utan för säkerheten.

Övrigt:

Jag är rätt förbannad på fotgängare-gone-wild!

Det är OK att korsa banan, OM en är uppmärksam och skyndar sig snabbt över utan att hindra eller förstöra för deltagare. Men det sket merparten i. Funktionärer som inte ens stoppade hipster-dräggen... När en kommer i 16-18km/h och tvingas tvärnita (fullt med folk på sidorna) för någon hipster lullar framför och ser ut som något skitnödigt rådjur, då blir en lätt grinig.

Äh... nästa år borde ett "Running with the Hipsters" hållas. ;P
Åtminstone kunde arrangören förpassa varenda hipster till Majorna under tiden, kanske rentav hålla något muppigt event som de brukar gilla. Vad vet jag.

Men priset tar ändå ambulansen som tyckte det var en jättebra idé att köra in via slutsträckan på Slottskogsvallen... jävla nötter! Fanns för fan andra vägar in, fanns ju till och med ambulanser i direkt anslutning... inga funktionärer syntes till för uppmärksamma en på faran (som vid andra ställen), nej, istället fick jag en fet jävla kofångare i knävecket och slängde mig åt sidan. Inte förrän DÅ uppmärksammade jag (och andra) att det faktiskt var en ambulans... var par stycken som blev påkörda. Tänk om någon blivit skraj och ramlat under. Nej, arrangören får stå sitt kast där för bristande säkerhet. Ambulansförararna är inte bättre de - hur fasiken tror ni att ens ska kunna uppmärksamma ljusen, mitt under dagsljus, när ni kommer bakifrån? Siren vore fara - men att gasa på och trycka undan folk med kofångaren, när en istället kan veva ned rutan och ropa":Ambulans, akta!"? Nej, detta fick vi deltagare göra.
Mitch Rapp
1981 • Götet
19 maj 2014 kl 23:02
1 Gilla
Tycker det beror lite hur akut det är för ambulansen och med tanke på vad som hände under loppet kanske just räddade liv att den tryckte sig fram. Sedan att inte arrangörerna hade någon som hjälpte den in är ju möjligen beklagligt.

I övrigt tycker jag du verkar ganska bitter över de mesta vilket är synd. Du kanske ska se dig om efter andra lopp?
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
19 maj 2014 kl 23:16
Gilla
#551 Klart som fan det var akut. Liv går göre ett lopp, det säger jag ingenting om. Jag har själv stannat upp i lopp för assistera deltagare/publik som skadat sig, senast i våras. Som utbildad i akutsjukvård, så kan jag inte mer än bli förbannad åt det dåliga genomförandet.

Det är skrämmande hur usel planeringen/genomförandet av akuta transporter var - speciellt på ett sådant sätt! Fler kunde ha skadats allvarligt - hoppas att hen som skadade sig klarade sig - det är inte hens fel, utan arrangörens.
De bör se till att det alltid finns tillgängliga funktionärer som varnar för akuta transporter - och framför allt att det finns fria vägar från början (samt att akutsträckan INTE löper på samma spår som löparbanan vid målgång).

Överlag var det en trevlig folkfest, en sprang Varvet, en lattjade runt mest eftersom det inte gick att passera köttklossar... så 1:45. Tiden skiter jag i nu - det får en ta.


1961 • Göteborg
Administratör
20 maj 2014 kl 00:15
1 Gilla
@Arpo: "fanns för fan andra vägar in" påstår du. Du kan ju tala om var i så fall. Använd gärna den här bilden som underlag: http://kartor.eniro.se/m/vtXnB
Peter Sääf
1975 • Halmstad
20 maj 2014 kl 08:58
1 Gilla
@Arpo: Startade i ledet efter dig och sprang på 1.36.34 vilket rimligen innebär att jag passerade dig?
Hade minimala problem med trängseln som inte hade någon inverkan på sluttiden. Hade däremot kunnat springa snabbare med bättre disponering av krafterna - men det är sånt som händer.

Sen vet jag inte om tvära kast och väjande i 16-18km/h kan vara ett jätteproblem i 5-minuterstempo...
Synd att du tyckte dig ha så stora problem, men det kanske till viss del är frustration över den egna prestationen?

Tycker det som tidigare var en löparfest utöver det vanliga som visar Göteborg från sin bästa sida.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
20 maj 2014 kl 09:33
Gilla
#553 Vid tornet intill huvudentrén, så om jag minns rätt, var grinden öppen och ansluten som akutväg. En ambulans stod där tidigare under dagen. För visst är det plant och öppet där? Om jag minns fel, så får jag ta att jag har fel.

Kanske bör akutsträckor planeras om till nästa omgång... nu vet jag att arrangörer inte har ett ansvar för deltagares hälsa, det är ju upp till var sig att deltaga på egen risk, men ett dödsfall är inte ok.

#554 Nä, prestationen får en ta. Den ger jag 1 av 5. Träningstempo som sagt. Hade nog ändå inte pallat maxa hela loppet pga värmen - alldeles för varmt för mig, men åtminstone sub-95. Var varken trött eller seg efter loppet.
Började kuta på i början bara för att bli stoppad och hindrad i ett. Tänkte undvika sicksacka, däremot så hade det inneburit en del armbågande och knuffande, något jag verkligen inte kommer att börja göra.

Nu har jag iaf sprungit Varvet. Kommer förmodligen inte att delta nästa år, utan lägger hellre pengarna på andra halvmaraton, exempelvis Kalmar, Malmö, Göteborgs Halvmara, Helenholms, Växjö. Enligt bekanta ska en springa i sista gruppen, för där var vänsterfilen in princip tom och folk visade bättre sportsmanship.

1983 • Göteborg
20 maj 2014 kl 11:25
10 Gilla
Årets varv fick en minst sagt osannolik upplösning...
Jag hade en vadslagning med kompis inför loppet, givetvis med hets och tjöt hela våren och med 2 löpare som bägge var rätt osäkra på vad den andra var kapabel till.

Jag siktade in mig på 1:32 men höll bara i drygt 16km och landade på 1:35:02, rejält plågad sista biten.
Kompisen gick ut betydligt lugnare men lyckades hålla jämnt tempo med en något snababre andra halva och går i mål på....1:35:02!

Så från olika startgrupper, helt utan tidscoaching och med helt olika upplägg lyckas vi springa varvet på exakt samma tid!

Otroligt märkligt, lite svårt att begripa att det är möjligt!

1986 • Helsingfors
20 maj 2014 kl 11:25
Gilla
Jag upplevde det som rätt svårt att ta sig fram i jämnt 5min-tempo från startgrupp 23. På grund av banprofilen är jämnt tempo kanske inte att räkna med, men mina kilometertider varierade mellan 4:46 och 5:35. Där är nog variationen för stor tror jag. Hade siktet på 1.45, men landade på 1.49. Med tanke på att jag gjorde samma tid i höstas på ett snabbt halvamara med rätt lite folk är jag riktigt nöjd. Som många andra också sagt, Göteborgsvarvet är väl mer av en vårkarneval än ett lopp där man först och främst kan satsa på att fila bort flera minuter från sitt PB.
Björn Bohman
1981 • Göteborg
20 maj 2014 kl 11:31
Gilla
#556. Härligt inlägg! Kan tänka mig att ni skrattade gott och länge:) Som sagt, osannolikt:-)
20 maj 2014 kl 11:31
Detta inlägg har raderats
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
20 maj 2014 kl 11:31
Gilla
Vårkarneval. Jo, jag tror det är ett bättre ord. Märker att jag överreagerat lite i tråden, ber om ursäkt. Trevlig folkfest var det, finns dock saker för arrangören att arbeta på när det gäller säkerheten.

Är nog ingen idé sikta in sig på PB när det gäller Gbg-varvet till 2015 - utan mer ta det ännu mer lättsamt. Nåja, Malmö Halvmarathon till hösten, där vet jag att en kan bränna ned PB (1.30:30).
1956 • PARTILLE
20 maj 2014 kl 12:15
4 Gilla
Tog en Snickers nu? Arpo? :-)
(sorry kunde inte låta bli... :-) )
< < < 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.