1 juli 2008 kl 11:03
Hej!
Härligt att ni går ihop och kämpar tillsamans!
Jag kanske inte behöver någon peppning direkt, däremot vill jag dela med mig av ett par tips!
Annette: Det där med på tok för mycket pasta känner jag igen! Problemet är väl att man ser pastan som huvudingrediensen och börjar med att lasta upp en stor hög med spagetti som sedan toppas med sås/korv/eller vad det nu är man äter till.. Mitt trick är att koka väldigt lite pasta, ungefär hälften av vad du brukar äta. Blanda sedan ner massor av kokta grönsaker i pastan när du hällt av vattnet. Jag är en broccolijunkie men wokgrönsaker, ärtor eller vad man nu föredrar funkar ju också. När man sen lastar upp på tallriken i sin vanliga portionsstorlek så har man genast halverat pastaintaget men det ser lika mycket ut som det brukar! Mentalt viktigt ;)
I stället för feta såser kan jag rekomendera smaksatt tonfisk, jag älskar den i Sataysås!! Eller bara släng ner en burk makrill i tomatsås i pasta/grönsakspannan och värm på, kan behövas lite extra kryddor men gott blir det!
Angående sötsuget: Skippa allt som smakar sött!! Saft, sylt, läsk, godis. Och inte bara rent socker utan också det som är sötat med sötningsmedel. Speciellt sånt som intas på regelbunden basis t ex i kaffe eller te. Det går förvånadsvärt fort att bli av med sötsuget om man gör så plus att allt annat plötsligt smakar mycket bättre! Frukt tycker jag inte att man ska dra ner på men man kan ju skippa de allra sötaste som till exempel banan och ananas under en period i allalfall..
Annars kan jag bara hålla med Thomas! Protein rockar! Keso finns det hundra sätt att äta! Min favorit är hälften keso och hälften naturell yoghurt med hemmagjord müsli och hallon och blåbär på toppen! =)
Lycka till allihop!