9 maj 2008 kl 19:36
Redigerad 9 maj 2008 kl 19:41
Ät mängder med pasta dagen innan loppet. Detta för att fylla glykogendepåerna.
UNDVIK FETT, PROTEIN OCH FIBRER
Detta gäller dagen då du ska springa. Det gäller alltså att ha så tom mage som möjligt när du springer, utan att ha dåligt med energi.
Lämplig mat under lördagen är (sorterat efter kronologisk ordning, det första på morgonen alltså):
Pasta
Frukt
Vitt bröd ev. med mager ost
OBS! HÅLL IGEN MED MÄNGDEN av mat på lördagen
Drick ordentligt med sportdryck typ Pripps Energy el Gatorade ca en timme före start.
Drick sedan sportdryck i måttlig mängd ca 10-15 min innan loppet
____________________
Mvh Ola
Ps. dessa tips hittade jag på New York City Marathons webbsida 2006 då jag skulle springa Varvet. Innan jag hittade dessa tips fick jag stanna och skita när jag sprang 21 km. Men då jag följde dessa tips gick allt galant!