Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1757 visningar

Problem ljumske eller??

Ole Jonsson
1966 • Västerås
#1
26 april 2011 - 18:52
Gilla
Hej! Har fått ett akut problem. Har haft en period med lite stelhet i början av löppassen men inget akut. Lite stel i ljumsktrakten vr sida. Efter långpasset i söndags så blev jag enormt stel och öm på vr sida ca 1 dm nedanför naveln. Kände absolut ingenting under långpasset, utan det kom direkt efteråt. Smärtan går ner på insidan låret (vr ljumske) gör det väldigt svårt att gå emellanåt. Tog en vilodag i går måndag och hoppades att det skulle släppa, kändes också bättre i morse men kom tillbaka lite under dagen. Provsprang lite hemma i huset och upptäckte att när jag sprang kändes det inte mkt alls. Drog på mig skorna och körde ett återhämtningspass 10 km i lugnt tempo, kände nästan ingenting av tidigare problem under löpningen men efter återkom de igen fast lite mindre besvär. Hjälp vad kan det vara??? Känns sjukt konstigt att kunna springa utan problem men att gå gör lite ont.
Tacksam för svar med tips och råd. YNWA
1975 • Billdal
#2
26 april 2011 kl 21:40
Gilla
Tjena,
Får panik när jag hör ljumsken. Du bör nog vila och söka upp en napratpat, osteopat eller liknande som då ska titta på din ryggrad. Det kan vara en lite förskjutning i ryggkotorna(eller mer partiet mellan kotorna/ligament tror jag det heter. Jag gick i över ett halvår med smärtor innan jag träffade rätt person. Med hjälp av laser och lite "knäckande" av ryggen var smärtorna borta. Allt kom från ryggen i mitt fall. Nu går jag då och då och tittar till ryggraden så att jag inte får samma problem igen. Lycka till!
1965 • Umeå
#3
26 april 2011 kl 22:45
Gilla
Jag har också haft problem med området ljumsken/insida lår. Jag upplever atat det kom til på grund av överbelastning när jag började träna litet mer ambitiöst förra våren (efter en annan skada). Det förvärrades när jag körde kvalitet, men besvärade mig inte särskilt mycket när jag sprang. Men i september sa det stopp efter att jag sprungit mer än någonsin under augusti - plötsligt en dag gjorde det alldeles för ont för att det skulle vara möjligt att springa. Jag vilade någon vecka, sprang ganska lugnt några veckor innan jag vilade nästan en månad. Har därefter trappat upp väldigt försiktigt till normal nivå med nästan ingen kvalitet. Men nu är känningen påtaglig igen. Värme och massage av lårmuskeln har lindrat men uppenbarligen inte avhjälpt problemet. Tänker nu ta det lugnt någon vecka och testa om en naprapat kan vara till någon hjälp.

Om du har något liknande osm jag Ole, är mitt råd att vara kall och vila ordentligt nu, bättre än att missa månader av träning senare.
Ole Jonsson
1966 • Västerås
#4
28 april 2011 kl 18:34
Gilla
Tack för tipsen Stefan och Niklas!
Blivit bättre o bättre sedan söndagen men ändå fortfarande öm. Kändes såpass allvarligt så jag kontaktade en erkänt duktig idrottsskade specialist i Västerås. Blev en hel del dragande och uppmjukande stretchning av höften. Drog även ut benet så det knäppte till i höftkulan. Det som kom fram var att jag var lite svagare och hade sämre rörlighet i benet på vr sida och hade även sämre balans där på grund av svaghet i musklerna. Blev lite nya stretchövningar samt besked om att jag kunde fortsätta träna så skulle vi höras under nästa vecka igen.Skulle inte vara några problem att tävla på HM distans i helgen:) Kändes redan bättre när jag gick därifrån. Hoppas det håller i sig.
Som sagt tack för tipsen, glad att jag gick iväg skulle nog inte gjort det utan avvaktat utan era råd. Då hade jag nog blivit ännu sämre när jag stretchat otillräckligt för mina besvär.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.