Löpning Övrigt 84 inlägg 6285 visningar

SLUTA KÖP OCH SÄLJ!

1956 • PARTILLE
#1
6 september 2009 - 10:55
Gilla
Nu börjar jag faktiskt bli riktigt rejält trött på att jogg.se håller på att förvandlas till ut utskott av blocket.se eller e-bay.
Så här står det i reglerna för forumet på jogg.se: "Du får inte lägga ut annonser för att köpa eller sälja saker (startplatser, klockor, skor etc.)"
Nu översvallas våra forum med diverse annonser om startplatser eller prylar som köpes eller säljes. Inte nog med det. Man kan inte hålla sig i en och samma tråd utan det skall startas en ny tråd för varje grej. Skärpning!
Följ reglerna! Vad är det som är så svårt med det?
Värst var det med midnattsloppet där diskusioner omkring loppet, träning, förväntningar, goda råd etc, fullkomligt druknadei alla dessa startplats köpes. Var ute i god tid och köp en startplats eller stå över till nästa år. Simples as that! Och håll det i EN tråd - inte flera. Vi andra skall inte behöva lida för detta och behöva leta sig fram genom alla anonnstrådar för att hitta någon som avhandlar det forumet egentligen handlar om.
Ett alternativ, eftersom så många skiter i att följa givna regler är att Niklas få starta ett köp/säljforum där man kan hålla sin lekstuga och alla inlägg av köp- och säljtyp då obönhörligen raderas ut från dom andra forumavdelningarna. Niklas/Krister! Skulle Ni kunna ta lite action med detta?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1966 • Karlstad
#61
8 september 2009 kl 21:54
Gilla
Stefan:
På forum läser man så mycket :-)
Det var därför jag ringde Stockholm M. i våras och frågade istället. "Tandlös regel" kallade jag det då. "Ja" blev svaret.
Men som dom sa; det finns inga möjligheter att hålla koll på det, och dom har inga ambitioner att sätta dit folk, bara vädja till ett önskvärt beteende.
Ava
1958 • Lindome
#62
9 september 2009 kl 08:49
Gilla
Stefan: vad jag vet fick väl CK ett brev för rätt många år sedan som meddelade att hon inte mer var välkommen i Stockholm Marathon.
Johnny Holmqvist
1967 • Skarpnäck
#63
9 september 2009 kl 14:07
Gilla
Tycker det är helt ok att sälja saker på forumet.
Men skapa en köp och sälj marknad.

Jag har ännu inte köpt nått men va sugen på en pulsklocka men köpte en ny istället.

Förstår inte upprördheten.

Dock kanske det vore bra med en Annonsmarknad och kanske folk som hatar det slipper läsa inlägg av den typen.

1956 • PARTILLE
#64
9 september 2009 kl 14:40
Gilla
OK Ava, det var kanske det jag tänkte på....
Grober
1974 • Ludvika
#65
9 september 2009 kl 18:04
Gilla
men på nått sätt så ser väl jag ingen skillnad på köp MIN start plats 2009 och köp MIG en start plats 2007 eller vad säger du Stefan?
Håkan Steenberg
1964 • Stockholm
#66
9 september 2009 kl 21:24
Gilla

Jag förstår inte problemet. Man går väl ändå bara in på de trådar man vill läsa. Eller sitter några och känner att de måste läsa ALLA inlägg, och därför tröttnar på köp- och säljinlägg?

Jag har iallafall inga problem med att läsa de inlägg som intresserar mig, och strunta i att läsa andra.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#67
9 september 2009 kl 22:34
Gilla
@ Stefan M: efter att ha läst ditt första inlägg - igen, så måste jag ställa mig frågande........bortsett från rubriken på tråden,vad är det som du finner så jobbigt och problematiskt?!? Är du missnöjd?

"Värst var det med midnattsloppet där diskusioner omkring loppet, träning, förväntningar, goda råd etc," (från Stefans första inlägg i tråden)




Vad tycker du är bra ämnen på ett löpforum, om inte ovanstående?!
Det känns som om att det inte bara är runt "köp&sälj" som skon klämmer......

Magnus Claar
1973 • Härnösand
#68
9 september 2009 kl 22:39
Gilla
Jag kanske har missat något men är detta inte en tråd för att minska en del inlägg och det är nu på väg att bli en jätte tråd. Sopa upp ett meny men köp och sälj för det kan ha sin plats men nu tar denna lite väl mycket eller ?
1975 • Årsta
#69
9 september 2009 kl 23:01
Gilla
Nicklas, läs noga: Värst var det med midnattsloppet där diskusioner omkring loppet, träning, förväntningar, goda råd etc, fullkomligt DRUNKNADEI= drunknade i, alla dessa startplats köpes. .

Ursäkta mitt inlägg. Kunde inte låta bli....:-)
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#70
10 september 2009 kl 10:01
Gilla
@ Lona;

Jo, vi har alla förstått att Stefan inte gillar att folk bryter mot reglerna. Det är uppenbart, Jag har även kommenterat detta högre upp i denna tråd.

Däremot så vänder sig, uppenbarligen, Stefan mot det som vi diskuterar till vardags här på jogg.se; träning, förväntningar, goda råd....osv....vilket skulle vara tragiskt.........för sådana diskussioner hör lixom till.
1961 • Göteborg
Administratör
#71
10 september 2009 kl 10:13
Gilla
Nicklas, läst men ej förstått verkar det som? ;-)
Vi tar det en gång till:

"Värst var det med midnattsloppet där diskussioner omkring loppet, träning, förväntningar, goda råd etc, fullkomligt drunknade i alla dessa startplats köpes." [rättat felstavningar]

Alltså, de "bra" diskussionerna försvann bland alla köp- & säljannonserna. Ser inte skogen för alla träd, typ.
1956 • PARTILLE
#72
10 september 2009 kl 12:02
Gilla
Nicklas. Men nu blir jag faktiskt rejält förbannad. För det var väl det som var vitsen med ditt senaste inlägg. Jag tycker det var oerhört ful grej, när du kom med angiverivinklingen och försökte få det till att jag förespråkade detta. Jag valde att svälja den förolämpningen, kanske sades det i stridens hetta. Men nu kommer du med en ny vinkling att jag vänder mig mot det vi diskuterar jogg.se. När det hel solkart framgår att det är diskussioner jag vill ta del av inte annonserna. Vad är du egentligen ute efter? Ställa till med bråk? Djävlas? Vara allmänt elak? Jag ställer bara frågan eftersom du återigen gör en ful vinkling av denna tråd och försöker få den att dra åt ett annat håll än vad som är avsett och få det att framstå som att jag propagerar för något som jag inte alls gör. Detta är åter en förolämpning. När man avsiktligt för söker göra sådana här medvetet felaktiga vinklingar är man inte ute i goda avsikter.
"Däremot så vänder sig, uppenbarligen, Stefan mot det som vi diskuterar till vardags här på jogg.se; träning, förväntningar, goda råd....osv....vilket skulle vara tragiskt.........för sådana diskussioner hör lixom till."
Vad grundar du detta på?
Dj Tricky: Du skrev läst men ej förstått. Det borde kanske stått: Läst men vill ej förstå ;-)
Johnny Holmqvist
1967 • Skarpnäck
#73
10 september 2009 kl 12:11
Gilla
Inte behöver man bli rejält förbannad.

Detta är ju internet folk missuppfattar oftast varandra detta beror på att man inte tar sig tid att läsa eller så missuppfattar vi varandra oftast.

Och många ggr missar vi IRONIN som haglar på nätet.

Vi är ju alla olika och tycker olika saker vore så jävla trist annars.

Men tycker ändå att det skall finnas en köp och sälj del på forumet.
Även om jag inte heller gillar att man säljer startplatser men det kan man ju lätt få koll på då
1956 • PARTILLE
#74
10 september 2009 kl 12:31
Gilla
Hej Johnny:
I det här fallet blir jag det eftersom detta rör sig om en väldigt medveten misstolkning. Jag ser tyvärr ingen ironi i detta. Och jag har försökt läsa det inlägg jag reagerar på välvilligt, men kan tyvärr inte tolka detta annat än en förolämpning.
Att vi är olika är denna tråd ett bevis på och bra är det. Men det finns gränser...
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#75
10 september 2009 kl 12:56
Gilla
Stefan M:

Jag kan bara be om ursäkt!! Mitt fel och ett stort misstag av mig!! DJ Tricky har helt rätt och jag vill säga förlåt och ber ödmjukast om ursäkt för detta.

Avsikten var inte alls att göra dig förbannd eller att var elak på dig!! Absolut inte medveten som du verkar tro!!

Jag missade fullständigt det lilla i som hade fastnat i ett annat ord i ditt första inlägg och fick en helt förvriden uppfattning.........som sagt helt och hållet mitt fel. Förlåt!!

Vad gäller angiveri eller inte, detta kan vi diskutera annan gång, för hur som helst, om vi skall följa reglerna som du förespråkar (vilket är rätt - där kan jag inte se något fel) så blir ju följden att vi skall rapportera in detta, eller hur?
Angiveri, kan låta hårt och JA här har jag medvetet vinklat det hårt........fast mer för att på spets/fart på diskussionerna ;-) ...tycker det behövs ibland i mellanmjölkens land!

Men än en gång - förlåt för mitt plumpa fel här på slutet!! Att förolämpa dig var inte något jag ville eller hade en tanke på!!
1956 • PARTILLE
#76
10 september 2009 kl 13:05
Gilla
Nicklas:
Jag bugar och tackar ödmjukast för ursäkten som jag med glädje och lättnad accepterar. Det känns skönt att läsa Dina rader, eftersom Du normalt inte verkar vara en sådan person.
Kanske uttryckte jag mig lite hårt ett tag, men jag var faktiskt riktgt arg. Men inte nu längre :-)
Vi lägger detta till handlingarna och går vidare med vår träning... :-)

* blossar frenetiskt på fredspipan *
1972 • Alingsås
Administratör
#77
10 september 2009 kl 14:00
Gilla
Nu har vi hunnit diskutera igenom det hela och kom till ett raskt beslut och handling. VI gjorde helt enkelt den enklaste lösningen och lade till en kategori som nu heter Köp & Sälj. Kategorin visas längst ner när man sorterar efter kategori. För att inte forumet ska upplevas drunkna i dessa inlägg har vi valt att dölja inläggen när diskussioner visas kronologiskt.
Alla Köp & Sälj diskussioner som läggs utanför kategorin kommer att plockas bort.
Hoppas detta blir en bra lösning!
Niklas, Krister och Eric!
Sven Andersson
1966 • Kista
#78
10 september 2009 kl 14:14 Redigerad 10 september 2009 kl 14:15
Gilla
Så ska det se ut!

Kanske skulle göra denna tråd "sticky" högst upp också?
1956 • PARTILLE
#79
10 september 2009 kl 14:35
Gilla
Kanon!
Bob Johansson
1968 • Hindås
#80
10 september 2009 kl 15:28
Gilla
Härliga tråd denna som var (är).
Många reaktioner och vinklingar.
En del valde läsa delar av inlägg, ej helheten.
Föresten så avstår jag å sälja min skor, kan nog springa några mil till innan de trasas sönder.
Och med denna tråd skapades en köp och sälj kategori.
Så jag vet nu var jag ska eventuellt sälja mina skor. ;-)
Ha det gött alla å ut å spring i detta dunderfina väder som just nu råder kring västsverige vartfall. (i skrivandets stund)
Bob
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.