Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 5127 visningar

puma skor?

1964 • överkalix
#1
1 mars 2009 - 21:20
Gilla
Hej alla joggare,är det någon som springer med puma skor?.Ville bara veta hur dom är i dämpningen,storleken och övrigt.Har själv alldrig provat en puma sko skulle vara roligt att höra eran åsigt om puma skor.
Anders L
1980 • Sthlm
#2
1 mars 2009 kl 21:50
Gilla
Hej.
Jag har Puma Tenos V. Bra skor! De har lite tunnare och fastare dämpning än mina sucony triumph 5, vilket uppmuntrar till lite snabbare löpning. Mjuk och skön innersula. Ganska liten i storleken. Kan tänka mig Puma igen, ev Eutopia.

Kommer springa lopp upp till halvmarathon i dessa. Kanske inte optimala för lite tyngre löpare, map dämpningen.
1981 • Göteborg
#3
1 mars 2009 kl 21:56
Gilla
Har bla ett par Puma skor - sköna. Inte lika bra dämpning o stabilit. som te x Nike Pegasus (det är vad jag upplever)
1987 • Linköping
#4
1 mars 2009 kl 22:58
Gilla
Jag har ett par Eutopia som jag alternerar mot mina Saucony Triumph.
Pumaskorna är helt klar mer stumma i dämpningen, testade dessa samtidigt som ett par Asics DS-Trainer och Asicsskorna var betydligt mjukare. Valde dock Pumaskorna, tror att det kan vara bra med lite stumhet som alternativ mot de mjukare Triumph. Dessutom är de betydligt lättare, ca 80 g skillnad, så de kan ju inte ha lika mycket dämpning helt enkelt.
De är lite mindre i storleken mot Sauconyskorna, dock sitter de inte riktigt så tajt mot foten som jag hade förväntat mig, åtminstone inte mot mina fötter. Tidigare Pumaskor jag haft har haft riktigt bra passform mot mina fötter men är lite besviken på Eutopiaskorna, kanske förväntade jag mig för mycket bara, de sitter knappast dåligt på fötterna.
Kommer möjligen använda Pumaskorna på marathon, men har inte testat dem på längre sträckor än en mil ännu så jag är inte säker.
1974 • Västerås
#5
1 mars 2009 kl 23:03
Gilla
Jag har ett par eutopia som jag är jättenöjd med. Dämpningen är alldeles lagom tycker jag, använder dem nästan alltid på mina långpass och har aldrig upplevt dämpningen som för klen. De är lite små i storlek, på mina nuvarande har jag en halv storlek större än på vanliga skor men de är aningen små. Jag har precis beställt ett nytt par och då gick jag upp en hel storlek.
1981 • Linköping
#6
1 mars 2009 kl 23:12
Gilla
Jag är inne på mitt tredje par Puma. Me like. Dels passar de mina långa men smala fötter (detta gäller säkert inte alla modeller) dels har de bra löpkänsla OCH (minst viktigt men kul) de har snygg design och andra färger än VIT. Vem kom på att löparskor ska vara vita? Idioti.

Just nu springer jag i Puma complete trailfox II, en smal (grålila) trailsko, blandat med ett par Newton running (den var vit men är nu grå).

Innan jag köpte mina första Puma-skor (glömt modelnamn, men de var knallröda, icke trailmodell) så såg jag Puma mer som ett street märke som gjorde mode men inte funktion. Så är dock inte fallet.
Susanne
1986 • Solna
#7
1 mars 2009 kl 23:17
Gilla
Jag gillar Pumas skor. Förut var Asics DS Trainer favoriten men så gjorde de om hälkappan och mina hälar blev blodiga. Jag upplever att Pumas sulor håller bättre än de Asicsskor jag haft. Jag har även den relativt nya Road Racer III och de är jag helnöjd med! De får nog följa med på Göteborgsvarvet. Jag saknar dock en riktigt lätt sko att springa milen i.
1981 • Göteborg
#8
1 mars 2009 kl 23:28
Gilla
Susanne:
Finns ett par Nike 140 g underbara skor
1976 • Göteborg
Administratör
#9
2 mars 2009 kl 08:21
Gilla
Är som Karin lite såld på deras Trailfox. Lätta och smidiga med ett bra grepp. Fyller en funktion som jag annars tycker saknas bland andra trailvarianter. Me like to.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.