Löpning Träning 41 inlägg 5918 visningar

Hur ont har ni vid/efter distansträning?

1987 • Västerås
#1
13 oktober 2017 - 10:53
Gilla
Hej,
Lite bakgrund: Är 30 år, har sprungit till och från, men alltid tränat mycket (men inte alltid löpning).

Nu tränar jag strukturerat 6 ggr/vecka:
2 x cykel-/spinning-pass
2 x löpning
1x innebandy
1x gym

När det gäller löpning så skulle jag vilja springa ett maraton i framtiden, men jag är lite orolig om hur det ska kännas efter passen. I april skulle jag springa ett maraton, som jag tränade inför (med ungefär samma upplägg), det gjorde att det egentligen bara blev ett långpass i veckan (~30 km i lugnt tempo). Iochmed detta pass blev jag ofta stel och upplevde att det gjorde ont efter passen (inte under).

Fick även problem med löparknä, med byte av skor och stretching upplever jag inga problem med det längre.

Min fråga är väl hur ont man ska ha efter att ha sprungit ett distanspass (~20 km eller mer)? Måste jag lägga in mer löpträning eller klarar jag mig på cykling/löpning/skidåkning i vinter plus lite gym, om jag vill springa ett maraton?
< < < 1 2 3 > > >
1987 • Västerås
#41
27 oktober 2017 kl 08:02
Gilla
#40
Det är en liten väntetid (~15 sekunder) om du kommer direkt innifrån, det gick lite snabbare när jag hade tagit mig ut och stod och väntade på min sambo, men det kan ha varit en tillfällighet (då tog det ~5 sekunder).

Pulsmätningen fungerar oavsett, men om den sitter väldigt löst kan den ibland missa. Körde klockan parallellt med pulsband på spinning intervall igår och blev överraskad över hur extremt väl den följde pulsbandet. Måste göra lite mer intervalltestning.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.