Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 815 visningar

Ont i foten (insidan/inuti)

1981 • Linköping
#1
3 februari 2024 - 12:16
Gilla
Jag har fått ont i foten. Sätter det samman med för hårt knutna skor, men det behöver ju inte vara så. Kan springa utan smärta 95% av tiden, men plötsligt smärtar det till och hugger. Upplever också att jag måste springa ”försiktigt” och inte flexa foten för mycket. Det kan även hugga till när jag går. Kan inte provocera fram smärtan och det gör inte ont när jag är stilla eller om jag trycker. Känns som att smärtan sitter inuti, under inre fotknölen.
Nån som har nån idé vad det kan vara?
Om jag ska kolla upp det, nån som har tips på var som är bäst att gå? Typ naprapat?
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
3 februari 2024 kl 13:20
Gilla
Om du inte vrickat foten nyligen, kanske det är senorna som löper under den inre fotknölen. Om det är det, kan en av orsakerna vara att du fäller foten inåt vid fortsättningen. Kanske springer du lite utåt med fötterna ( typ Charlie Chaplin). Om du fäller fötterna inåt, kan detta avhjälpas med pronationsskor eller inlägg. Charlie Chaplin löpstil -försök springa med tårna pekande mer framåt inåt sidorna.
#3
3 februari 2024 kl 14:11
Gilla
Har en kompis i Linköping som brukar gå till denna fysioterapeut: https://www.stjarnkliniken.com/linkoping/personal/franck-lafuma/
#4
21 februari 2024 kl 03:54
Detta inlägg har raderats
Irene
1968 • Åstorp
#5
21 februari 2024 kl 12:01
Gilla
Många springer för långt fram på tårna. Prova att springa mer på större fot-yta.
1971 • Nykvarn
#6
21 februari 2024 kl 15:00
2 Gilla
Ännu en gissning men det är inte så att du sprungit en massa i dubbade vinterskor länge nu? Det kan göra både mina fötter (och vader) ömma och slitna över tid, framförallt fötterna tycker jag tar en del stryk av t ex ganska stumma Icebugs på hårda isiga underlag. Nu har jag bytt till en mera dämpad modell av dubbad sko och fötterna blir inte lika slitna.
Emil
1987 • Luleå
#7
22 februari 2024 kl 09:59
Gilla
Jag körde korta hårda intervaller i mina dubbade skor och blev märkbart sliten i foten efter det. Kanske har både med skon att göra som att jag körde lite för hårt för min kapacitet. Nu några dagar senare har foten hämtat sig men jag kommer att passa mig från att köra hårt och särskilt med de dubbade skorna ett tag nu.
Jag läste en annan som fick ont efter att ha sprungit efter sjukdom, kanske att man lättare blir inflammerad om man inte är helt frisk i övrigt. Det skulle då också stämma in på mig.
1965 • Kungsholmen
#8
22 februari 2024 kl 10:04
Gilla
Jag har haft den typen av hugg i fotleden i många år. Tror det kan bero på en nerv i kläm e.d. Jag bryr mig inte, stannar ibland och vickar runt på foten. Någon enstaka gång har jag bett en kompis dra ut foten. Det kan göra så ont ibland att jag inte kan gå utan att halta mycket, sen kan jag springa en mara dagen efter utan problem.
Jag har haft andra liknande spöksmärtor i knän, vader mm.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.