Löpning Tävlingar & Motionslopp / Vienna City Marathon 13 inlägg 4950 visningar

Wien marathon 2015

Claes Danielsson
1971 • Västerås
#1
29 mars 2015 - 17:04
Gilla
Idag är det exakt två veckor kvar till Wien marathon som blir säsongens första stora lopp för min del. Ser fram emot både ett trevligt lopp och en vårweekend i den vackra staden Wien. Träningen har flutit på bra efter årsskiftet och jag hoppas därför kunna kapa några minuter på mitt PB som är 3.38.

Banan ser förhållandevis lättlöpt ut men verkar innehålla en del svängar och vändningar tillbaka i samma riktning. Dessutom startar marathon, halvmarathon och stafettmarathon samtidigt vilket innebär att cirka 40 000 löpare ska iväg så jag misstänker att det kan bli trångt i starten. Det ser även ut att vara motlut mellan 10 och 20 km samt (mer oroande) mellan 40 och 42 km, vilket kan dra ned farten.

Är det någon mer som ska ned och springa eller är det någon som sprungit loppet tidigare och har några erfarenheter och tips att delge?

Passar även på att länka till två inspirerande låtar med Wienanknytning så att ni som ska åka ned kommer i stämning: ;)

Sahara Hotnights - Visit to Vienna: https://www.youtube.com/watch?v=uL-Kpj9kQf8

Falco - Vienna Calling: https://www.youtube.com/watch?v=OnP-b_IVdT0




Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
7 april 2015 kl 19:24
Gilla
Nu är det bara fyra dagar kvar till loppet, men i den här tråden var det tyst... ;) Jag känner mig i alla fall taggad. Det enda bekymret är att det ser ut att bli runt 20 grader varmt på söndag, vilket i och för sig inte är så fruktansvärt varmt, men kanske tillräckligt för att det ska bli lite jobbigt den här tiden på året när man inte upplevt någon värme över huvud taget.

Har även köpt biljett till toppmötet i österikiska ligan mellan Rapid Wien och Red Bull Salzburg på Ernst Happel-stadion söndag kväll. Hoppas man klarar av klättra uppför läktaren då bara...
Dana
1965 • Helsingborg
#3
7 april 2015 kl 20:50
Gilla
lycka till. kan tänka mig springa den nästa år.
Patrik Gylle Gyllstedt
1967 • Kungsholmen
#4
8 april 2015 kl 00:20
Gilla
Sprang Wien 2013 och persade rejält. Gillade banan och det jobbigaste som jag kommer ihåg var bron strax efter start sen var det bara ett par slakmotor. Hade ungefär samma väder som prognosen visar nu och fyller du bara på ordentligt med vätska dagarna innan ska det inte vara några problem med 20 grader.
Lycka till!!
1975 • Vårgårda
#5
8 april 2015 kl 05:55
1 Gilla
Vi sprang 2014. Ett väldigt trevligt lopp i en fantastisk stad!

Du kan se en kort film från loppet här:http://www.runabout.se/?p=392
Maria Olsson
1973 • Kristianstad
#6
8 april 2015 kl 07:02
Gilla
En låt till er samling Ultravox - Vienna
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#7
8 april 2015 kl 07:34
Gilla
Ojdå, nu vaknade tråden till liv. Tack för lyckönskningar och tips. Jag tyckte Torbjörns video gav en bra bild av banan och en känsla för loppet, inklusive hur det kan gå när magen börjar krångla, haha.
Anders Vestergård
1971 • Svalöv
#8
8 april 2015 kl 08:23
Gilla
Vi var ett femtiotal löpare från Söderåsens FK som reste ner och sprang halvmaran ifjol. Då var det kallt och blåsigt, motvind första halvan och medvind den andra. Jag upplevde banan som lättsprungen och kände inte av motluten nämnvärt och någon nämnvärd trängsel var det heller inte. Det värsta ifjol var den andra bron när sidovinden var så stark att det kändes som om någon försökte sparka undan fötterna:)

Blir säkert ett kanonlopp om det är fint väder, kör hårt!!



1975 • Vårgårda
#9
8 april 2015 kl 08:25
Gilla
Den låt som verkligen förknippas med Wien Marathon är ju såklart "An den schönen blauen Donau". Den hörs i filmen lite svagt i samband med starten.

Hoppas du får ett trevligare lopp än jag fick... :-)
Jimmy Voxek
1976 • Falkenberg
#10
8 april 2015 kl 08:52
Gilla
Jag och brorsan ska springa på söndag. Ska bli kul!
Linda Christensen
1980 • Göteborg
#11
8 april 2015 kl 09:29
Gilla
En sak som kan vara lite mentalt jobbig är att vid halvmarapasseringen går flera av dina medlöpare i mål, medan du själv har hälften kvar! :-) I övrigt ett mkt fint lopp med flera lååånga raksträckor. Andra milen går svagt uppför men detta får man sedan tillbaka den tredje där det flyter på fint nedför. Lycka till allihopa!
Kinsei
1974 • Malmö
#12
8 april 2015 kl 10:55
Gilla
Sprang också förra året. Starten flöt på bra då den gick på en mycket bred, rak väg. Man startade omlott å båda sidor av vägen, så det var inga problem med trängsel. Tyvärr var det trist väder, och vals-temat det året var lite segt för min smak. Hoppas ni får sol och musik med mer fart!

Jag tyckte tyvärr att stafettlöparna störde en hel del, inte fysiskt men mentalt. Längs hela banan kom det ständigt ut nya, pigga löpare, och det gjorde att jag saknade den där gemenskapen med medlöparna som man kan känna när man vet att alla runt omkring har lika många steg i benen och lider lika mycket. Här kändes det i bland som om stafettlöparna var i majoritet.

Den långa raksträckan i parken var jobbig, men samtidigt är det ju kul att se mötande löpare.

Lycka till!

Claes Danielsson
1971 • Västerås
#13
13 april 2015 kl 21:51 Redigerad 13 april 2015 kl 21:53
1 Gilla
Nu är jag hemma i Sverige igen. 3.36.27 blev resultatet så det kan konstateras att jag lyckades med målet att putsa mitt tidigare personbästa som låg på 3.38. Kändes som om jag hade ganska mycket kraft kvar på slutet och det var dessutom gassande sol och motvind periodvis så jag tror att det hade gått att springa ännu lite snabbare. Men det får vi ta nästa gång. ;)

Det gick lite för fort i början för min del och jag misstänker att det var stafettlöparna och halvmarathonlöparna som drog upp tempot i starten. Håller med Kinsei om att det var irriterande när det kom ut nya, fräscha stafettlöpare på banan som drog på i ett j-a tempo medan vi marathonlöpare stånkade på.

Annars tyckte jag det var ett trevligt lopp. Mycket folk ute och bra publikstöd längs större delen av banan, även om jag tyckte delen från halvmarathonlöparnas målgång fram till vi var inne i Pratern, typ kilometer 22-27, var lite småtrist.

Staden Wien var också trevlig även om det blev lite tjatigt med den klassiska musiken som spelades exakt överallt. Matchen mellan Rapid och Salzburg på söndagskvällen var också bra och dramatisk värre, där Rapid lyckade gå upp från 0-3 och kvittera till 3-3 på övertid.

Hur gick det för er andra och vad tyckte ni om loppet och staden?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.