Löpning Tävlingar & Motionslopp 10 inlägg 5291 visningar

Wien Marathon

Håkan Larsson
1969 • Trelleborg
#1
13 oktober 2013 - 13:56
Gilla
Hej!
Är det någon som har sprungit Wien Marathon, eller kanske ska springa den nästa år?
Är det en snabb bana? Hur är organisationen? Positiva elelr negativa erfarenheter?
1961 • Göteborg
Administratör
#2
13 oktober 2013 kl 14:24
Gilla
Jag ska springa nästa år. Har inte sprungit förut, men som jag förstår det är den ganska platt och bör väl därför vara hyfsat snabb. Jag och min bror åker dit i början av veckan för att hinna turista några dagar också, så om någon har förslag på saker man inte ska missa att se så kom gärna med tips!
1970 • Nordingrå
#3
13 oktober 2013 kl 20:18
Gilla
Käka wienerschnitsel på restaurangen Figlmuller. Dela gärna på två...
Stor som ett elefantöra.
Gå på klassisk konsert.
Åk till Grinzing och smaka på lite heurigervin och ät God mat.

Själv var jag i Wien i april ovetandes om att jag lyckades pricka just den helg maran gick. Hade köpt resa till frun i julklapp. Kommer aldrig att hända igen. ;-)
Psykiskt påfrestande att behöva se alla löpare medans man själv hade skorna hemma.
Carl Ekstrand
1976 • Hägersten
#4
13 oktober 2013 kl 20:49
Gilla
Hej,

Satte mitt pers där 2012 så jag antar att den måste vara lättsprungen och snabb :)
Den är inte lika platt som Berlin men betydligt lättare än Stockholm. Det är lite stigning på ringleden från Parken "Prater". Den springer du två gånger. Den märks knappt första gången för det är så tidigt i loppet men andra är runt 4 mil så då känns det i benen. Annars är det i stort sett flackt förutom en mindre stigning mellan Schönbrunn och Westbahnhof vid kanske 16-18km. Banan är lite folktom förutom i absoluta city och då får du vänja dig vid att publiken ropar "hopp! hopp!". Fin målgång på Heldenplatz framför Hofburg, det stora kejserliga palatset.

Organisationen är helt ok. Allting fungerade men jag tycker att de tog betalt för nästan allt. Extra hyra för chip, tröjan kostade o.s.v.

Jag kan verkligen rekommendera staden och loppet. Jag är väldigt förtjust i Wien så jag kan mycket väl vara färgad men jag kommer definitivt att åka dit och springa igen. Tyvärr så är det en av europas större turiststäder så centrala hotell kostar. Om du kan tänka dig att bo utanför ringen, ex nära starten går priserna ner. Tunnelbane och spårvagnsförbindelserna är bra så det är inte så stort problem.

Personligen föredrar jag en lunch på Cafe Central än på Figlmüller men schnitzelstorleken på Figl är som nämnts enorm! Öl dricker jag gärna på http://www.7stern.at eller http://www.salmbraeu.com

Calle
Carl Ekstrand
1976 • Hägersten
#5
13 oktober 2013 kl 20:56
Gilla
Just det, saker man inte ska missa förutom det du ser i city...
Ta spårvagnen till Grinzing och gå på Heurigen. Enklare mat och dryck till bompamusik.

Freudmuseet är värt ett besök.

Kejsarfamiljens sommarresidens Schönbrunn är fint, framförallt en vacker dag då man kan uppladdnings/återhämtningsjogga i parken.

Ta en tur i Riesenrad på nöjesfältet i prater. Känd från klassiska spionfilmen jag nu glömt namnet på (7e mannen?).

Hunderwassermuseet missar många även om de går och ser på "Hundertwasserhaus".

Mat och dryck på Naschmarkt en kväll.

Nä, jag måste nog åka tillbaka snart...
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#6
13 oktober 2013 kl 21:02
Gilla
Vad är Wien mest känt för? Den klassiska musikens huvudstad naturligtvis. Är man intresserad av det finns det ENORMT mkt att se.
1970 • Nordingrå
#7
13 oktober 2013 kl 21:31
Gilla
Du menar att höra va Staffan?
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#8
13 oktober 2013 kl 21:43
Gilla
Både se och höra.
Höra: Musikverein Bösendorffer Strasse t.ex
Se: ojoj: rakt upp och ner ur minnet: Probusgasse 6, Pfarrplatz 2 Grinzing, Beethovengang Heiligenstadt, Döblinger Hauptstrasse 82, Kettenbrückengasse 19, Ungargasse 5, Dreifaltigkeitskirche Alser Strasse, Zentralfriedhof II Tor.
Ett axplock för den Beethovenintresserade. Sedan har vi ju Schubert, Haydn, Brahms, Mozart på Domgasse usw usw
Vill man se den störste så måste man dock åka till Linz: Ansfelden och Stiftskirche St Florian
Kinsei
1974 • Malmö
#9
14 oktober 2013 kl 08:36
Gilla
Nyss anmäld! Enligt kommentarerna på marathonguide.com kan det tydligen vara stökigt i starten då marathon och halvmarathon startar samtidigt.
Carl Ekstrand
1976 • Hägersten
#10
14 oktober 2013 kl 10:39
Gilla
Starten är lite trång ja. De har lagt startgrupperna omväxlande på höger resp vä sida av vägen vilket gör att det blir lite bättre och något förskjutna mot varandra så fältet blir lite mer utdraget än vid vanlig masstart. Nackdelen är att alla skall ihop efter en bit (2km?) strax innan Prater Hauptallé som desutom är lite smalare. Men jag tycker ändå att det flöt på bra från den plats jag stod, jag hade 3.29 som bäst innan Wien.

Angående musik. För den som orkar stå några timmar så har Operan (som är i världsklass) ståplatsbiljetter (kostade 3-4 euro 2010). Dessa går inte att boka utan släpps trekvart innan föreställningen börjar och det är värt att köa minst en timme innan de släpps. Ta med en halsduk att markera din plats med (innan du hänger av dig jackan i garderoben).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.