Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2328 visningar

Wien Marathon

1978 • Luleå
#1
4 oktober 2010 - 22:14
Gilla
Hej!

Funderar på någon mara under våren som även erbjuder halvmara samma helg, så att hustrun kan springa. Såg att Wien hade båda varianterna och tänkte först att banan borde vara väldigt backig. Och den såg lite backig ut på profilen, men de som sprungit den hävdar att banan är väldigt flack.

Någon på Jogg som testat banan?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
4 oktober 2010 kl 22:36
Gilla
Inte sprungit den men det finns stora flacka områden i Wien så den kan vara flack. Men kolla så att det inte är mycket kullersten (skulle inte tro det, men det finns en del sånt där).
Är ju en bra stad att turista i på våren, men ta inte för långa promenader dagarna innan, lätt hänt...
Har för mig att Prag har en vårmara också men minns inte om halvmaran går samtidigt. Där finns det dock troligen några farthinder, typ Karlsbron.
Anders E
1968 • Sollentuna
#3
4 oktober 2010 kl 22:52
Gilla
Nej, men jag är anmäld till Wien 2011 (tillsammans med ett par barn som springer kortvarianten 4.2 km). Enligt höjdkurvan är banan flack med undantag av tre backar där största klättringen (från Donau upp till Schönbrunn) är 50 höjdmeter. Den stigningen ska man förhoppningsvis fixa :)
1964 • Hammarby Sjöstad
#4
4 oktober 2010 kl 23:09
Gilla
Loppet går ju i centrala delarna av Wien och det är ingen backig eller kuperad stad, om du inte ska ut till Wienerwald eller upp till Grinzing vill säga. Banan är en av de snabbaste i Europa, se bara på segrartiderna de senaste åren. Litar på att inte något isländskt askmoln kommer i vägen den här gången och ser fram emot ett riktigt skönt och snabbt lopp i en fräsch stad.

Prag kör sin halvmara i början av april och helmaran i maj.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.