Löpning Tävlingar & Motionslopp 25 inlägg 8526 visningar

Rom marathon 2014

Claes Danielsson
1971 • Västerås
#1
20 februari 2014 - 21:01
1 Gilla
Om en dryg månad inleder jag säsongen med att åka till Italien och springa Rom marathon. Såg till min förvåning att det inte fanns någon tråd om loppet här på forumet och beslutade mig därför för att starta en så att vi kan höja temperaturen lite.

Träningen har gått bra hittills och jag satsar därför på att putsa mitt PB från Berlin på 3.40 med några minuter. Åker ned fredag-måndag och tänkte passa på att turista lite då det är 15 år sedan jag var i Rom senast. Planerar också att se Lazio-Milan på söndag kväll.

Är det någon mer som ska åka ned och springa? :)
< < < 1 2 > > >
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#21
26 mars 2014 kl 19:46
Gilla
Min klocka visade cirka 200 meter för kort, 41.98 km. Men som framgår ovan så fick jag ju även en sluttid på klockan som var över 30 sekunder sämre än den officiella tiden så jag funderar på om det blev något vajsing med klockan.

Mikael och Torleiv: Kan det ha varit så att ni tog ut svängarna och sicksackade mycket under loppet? Det skulle i sådana fall kunna förklara att ni mätte banan som för lång. DC Rainmaker förklarar hur mycket det kan påverka i den här artikeln:
http://www.dcrainmaker.com/2009/03/racing-line-understanding-how-courses.html
1971 • Ystad
#22
26 mars 2014 kl 20:48
Gilla
Claes! Du höll dig åtminstone på rätt sida av stadion, det får man i alla fall ge dig! Hoppas att du kom hem till Sverige med en nyinköpt Totti-tröja också så blir det extra stilpoäng för dig ;)

Angående sträckorna som några uppmätt så är inte GPS-klockorna så exakta som man kanske önskar. En diff på 1-2 %, speciellt i tät stadsmiljö, är inget ovanligt. Min högst personliga erfarenhet är att Garmin visar något för lång sträcka medan Suunto visar något för kort sträcka. Föredrar det senare om jag måste välja något av det. Skönt att bli överaskad med att vara i mål när man förväntar sig en bit till.

Förra året sprang jag två maror med Garmin FR610 och fick sträckorna 42,65 km och 42,70 km.

J Svensson
1964 • Visby
#23
26 mars 2014 kl 21:33
Gilla
Min klocka visade oxå 42,7.
Jag tror som ovan att om det är mycket svängar och korsningar mm, så blir löparens genomsnittväg längre än den som kontrollmäter. Dom ska väl mäta den kortaste vägen, dock inte genom refuger och sånt.
Läste att dom kontrollmätt banan förra veckan med cykel.

Jag tyckte det var överraskande bra arrangemang.
Lite svårsprunget med alla gatukorsningar, men framförallt den ojämna gatstenen.
Trångt första 3-4 km sedan var jag aldrig hindrad, vissa partier nästan helt själv vid vätskan. Blev lite sen till starten och kom in sent i startfållan, annars hade det lossnat tidigre och målet på 3:10 hade varit fixat, nu blev det 3:12.

Det var min nionde utlandsmara, och jag kan klart rekommendera denna, dock inte om man är ute efter en snabb bana, då finns det snabbare.
1963 • Bryne
#24
26 mars 2014 kl 22:03
Gilla
Til Claes: Jeg forsøker alltid å løpe den korteste vegen, dvs. kutte svingene mest mulig. Men jeg tror at det kan bli unøyaktigheter i trange gater og smaug. Hvis du undersøker trackingen under mitt løp i Roma, vil du se at den avviker av og til en del fra løpstraseen.
I alle tilfeller var det trivelig å løpe i Roma, det er jo som å løpe i et museum, noe som passer godt for en historisk interessert person som meg. Dessuten smilte alle og var veldig hyggelige. Kanskje det var trangere for de som kom litt lenger bak?
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#25
27 mars 2014 kl 18:43
Gilla
Angående krånglet vid vätskestationerna så var det om jag minns rätt vid 10, 15 och 20 km det var totalkaos och då bara vid sportdrycken, inte vid vattnet eller det ätbara. Senare i loppet blev det bättre. Vet inte om fältet spreds ut mer eller om de funktionärer som stod där hanterade upphällningen bättre.

Janne: Tro det eller ej men jag köpte faktiskt en Romatröja med nummer 10 och "Totti" tryckt på ryggen. Den var dock i barnstorlek och avsedd för min systerson. Hans storebror fick en Laziotröja så att det kan bli derby därhemma...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.