Löpning Tävlingar & Motionslopp 13 inlägg 1523 visningar

Rom marathon 2018

1975 • Alingsås
#1
10 juli 2017 - 16:35
Gilla  
Tänkte springa Rom Marathon i april nästa år och har varit inne på deras hemsida och kikat. Tycker det är stört omöjligt att förstå vad för dokumentation man behöver skicka in samt vad det är för olika typer av klubbar man måste vara med i.

Sprang Florens Marathon förra året och där var det bara ett papper som en läkare behövde skriva under på. Tog foto på pappret och mailade in, det räckte.

Kontaktformuläret de har på sin hemsida fungerar inte heller, så därför kan jag inte få något svar från dem :(

Någon som vet vad man behöver skicka in och som kan hjälpa mig med detta.
1984 • Stockholm
#2
30 januari 2018 - 23:36
Gilla  
Googlade på detta för att jag har samma funderingar :D
Jag har iaf fått ett ”Runcard” mailat och bekräftelse på anmälan & betalning. Dock verkar det vara nåt hälso/läkarintyg som ska skickas in. Det formuläret går att laddas ner via hemsidan och tror att det blir komplett i och med det.

Jag fattar dock inte varför det ska behövas, och sen ska läkaren ange ”expire date” för intyget. Hur långt fram kan en läkare ange undrade jag. Testade maila dem men har inte fått svar, aldrig behövt hälso/läkarintyg innan
1984 • Stockholm
#3
30 januari 2018 - 23:37
Gilla  
Har du fått mer klarhet? Ser att det var länge sedan du la in ditt inlägg här :)
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#4
31 januari 2018 - 09:04 Redigerad 31 januari 2018 - 09:05
1 Gilla  
Fördelen med Rom jämfört med Paris är att du kan lägga upp eller posta ditt intyg i förväg och vet då att det är godkänt. I Paris tar dom intyget på plats, är det något fel så är det typ kört, men å andra sidan så tittade dom knappt på det.

Jag minns det som att jag fyllde i alla uppgifter och satte slutdatum några dagar efter loppet och bad min läkare skriva under. Han kollade min puls och sen var det klart. Det viktigaste i hela processen verkar vara stämpeln.

Själva formuläret är mest ett sätt för arrangören att slippa ansvar om något händer dig under loppet. Lycka till, jag tyckte Rom Marathon var ett fantastiskt lopp.
Ludde Edgren
1976 • Göteborg
#5
31 januari 2018 - 10:24
Gilla  
Rom maraton är fantastisk. Som jag kommer ihåg så gick det inte skicka in intyget förrän en-två månader innan loppet. Sen öppnades den möjligheten på hemsidan (kan ha varit en mailadress som lades till eller liknande). Gör det innan för det är en lång separat kö annars för de som inte gjort det. Och det viktigaste är att det är en stämpel, spelar i princip ingen roll vad som står på pappret och vilket typ av stämpel det är (!). Tro det har att göra med att den ansvariga tjänstepersonen har stränga order att kontrollera stämpel och inget annat. Lycka till!
1963 • Göteborg
#6
31 januari 2018 - 13:48
Gilla  
Du kan komma undan genom att visa upp att du är medlem i en förening som är medlem i Svenska Friidrottsförbundet.
1984 • Stockholm
#7
11 februari 2018 - 00:05
Gilla  
Tack för alla svar! Har ordnat med intyget via en kompis som är läkare, bad han ta vilken typ av stämpel som helst han kunde komma över :D

Fick sent omsider svar från deras informail som bekräftar det ni säger. De menar själva att de inte kommer behöva se några faktiska testresultat. Vill de svära sig fria från ansvar borde ju det gå att göra via en paragraf i anmälan som man signerar/godkänner :S
Hur som helst verkar ju inte detta vara någon big deal. Har ni tips kring själva loppet och rekommenderat upplägg är det välkommet :)
Är den flack? Snabbare än Sthlm?

Tack igen!
/Per
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#8
11 februari 2018 - 21:16
Gilla  
Det är lag i Italien på läkarintyg för lopp som är över 20 km om man inte är medlem i en förening ansluten till sitt nationella friidrottsförbund, det är därför de måste kräva in det fast de förmodligen inte bryr sig särskilt mycket.

Jag sprang loppet 2014 och vad jag minns så fanns det bara en backe någonstans mitt på banan så banan är definitivt lättare än Stockholm. Det är mycket snack om gatstenarna men det tyckte jag inte var så besvärligt då de var stora och ganska nerslitna.

I övrigt minns jag att det var trångt och rörigt vid vissa av vätskestaionerna då funktionärerna inte förberett nog med muggar utan stod och panikhällde upp nya samtdigt som stressade löpare nästan ryckte dem ur händerna på dem. Det var även ganska trångt i starten och det tog någon kilometer eller två innan fältet spreds ut så att man kunde börja springa i sitt eget tempo.

Det var väl inte heller det bästa publikstödet jag har upplevt under ett lopp men det var å andra sidan en regning dag så det kanske hade varit annorlunda om det varit fint väder. Det var även en del folk som bekymmerslöst strosade över banan med barnvagnar, hundar och shoppingkassar utan att bry sig ett dugg om att det pågick ett lopp.
1984 • Stockholm
#9
13 februari 2018 - 07:06
1 Gilla  
Tack för beskrivningen Claes!
Oldboy
1952 • Danderyd
#10
13 februari 2018 - 14:50 Redigerad 13 februari 2018 - 14:52
Gilla  
Jag har sprungit i både Frankrike och Italien med läkarintyg. Har man det med sig beror det på vem som tar emot det (en italiensk funktionär tyckte liksom jag att det är tramsigt och hade väl inte brytt sig om ifall det saknade en stämpel men det jag skickat in fick anmärkning på att den saknades!) men det är ju dumt att chansa. I Italien är stämplar viktiga men jag tror också man bör försöka använda precis den formulering som finns i mallen (hade jag varit läkare skulle jag dock varit tveksam till att skriva på en så hård formulering). I Frankrike läste någon noga igenom intyget och lade det i högen.

Jag är osäker på om det räcker med ett intyg från Svenska Friidrottsförbundet men på förfrågan har jag fått besked om att de vid behov kan utfärda intyg om att man är medlem. När jag lusläst italienska bestämmelser ser det inte ut att räcka men byråkraterna där ändrar lite hela tiden.....
1976 • Åby
#11
13 februari 2018 - 15:36
Gilla  
Jag sprang Rom Marathon 2014.

Jag hade med mig ett läkarintyg, stämplat och underskrivet.

Fantastiskt lopp!

Även jag hämtade nr lappen dagen innan vilket jag absolut rekommenderar.

Banan är relativt flack, naturligtvis vansinnigt vacker men kullerstenen framförallt under den sista milen är tuff. Det bör man ha med sig...

Lycka till och njut av Rom.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#12
13 februari 2018 - 17:42
Gilla  
När jag skulle springa Paris Marathon, och vi åkte hemifrån mot Arlanda så kom jag efter 5 km på att jag inte hade läkarintyget med mig! Som tur var är min fru alltid angelägen att vi ska vara ute i tid :-) Så vi kunde vända hem igen och leta, hittade det under en hög papper på skrivbordet. Vi kom ändå fram i tid.
Men den gången var dom riktigt noga med att syna intyget innan man fick en ny stämpel och kunde gå och hämta ut sin nummerlapp
Ludde Edgren
1976 • Göteborg
#13
13 februari 2018 - 20:15
Gilla  
Flack och fin bana även om det var en hel del kullersten. Jag sprang 2016 och alla historiska byggnader man passerar gav en boost. En lite seg backe kring 28 km annars inga backar. Lite trängre första biten på kullersten men finns flera mil att ta igen det på... ha krafter kvar vid spanska trappan där det är mycket publik. Svårslaget att starta och gå i mål vid Colosseum.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.