Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2124 visningar

Ytterligar en med knäproblem

1976 • Linköping
#1
26 juli 2013 - 13:53
Gilla
Hej.

Tänkte höra om det finns någon annan med liknande symtom och hur ni i sådana fall blev av med dom.

Jag har sprungit ganska många år, har aldrig haft problem med knä eller andra skador heller för den delen till för ungefär ett halvår sedan. Det började då med ömmande knäveck som många andra här också verkar lida av. Jag lyckade massera bort detta genom hård massage på vaderna, i samband med det gick det i stället över till att göra mera ont i framför allt mitt vänstra knä.
Det kändes hela tiden i knäna när jag hade ont i vecken, det var dock ingen smärta utan mera obehag.

Smärtan sitter inte på utsidan av knät som det verkar göra när man får löparknä utan sitter uteslutande på insidan, det gör i princip lite ont hela tiden när jag går och står, inte bara när jag springer .Även det gör att jag tvekar på att det är löparknä jag fått.

När jag trycker på benet som sitter på insidan av knät strålar det och man känner att smärtan verkligen kommer från just det stället. Jag har även problem att gå ner på huk och sträcka ut benet för att spänna lårmuskeln, även då kommer kraftiga smärtor.


Någon som vet vad som kan orsaka problemet?

Mvh /Lemmy

1981 • Örebro
#2
26 juli 2013 kl 15:55
Gilla
Jag är som alltid nyfiken exakt var smärtan uppstår. Och ev är jag dålig på att förstå beskrivningar :-).
Googla pes anserinus och se om det stämmer in på dig.
Annelie
1971 • Skövde
#3
26 juli 2013 kl 16:05
Gilla
Jonny; i "gåsfoten" får jag ont, huvudsakligen då jag springer. Har du något bra tips? (förlåt Lemmy att jag lånar tråden lite)
1976 • Linköping
#4
26 juli 2013 kl 21:54
1 Gilla
Tack för svaret Johnny, det vekar vara det som jag har åkt på. Anneli- Googlade på det och hamnade på en gammal tråd här, där länkade en till http://www.ndortho.com/Pt_Advisor-WEB/Pes_Bursitis.pdf ger lite olika tips.
/Lemmy
1978 • Karlstad
#5
26 juli 2013 kl 23:41
Gilla
Hej.

Det sitter ett ledband (Medial collateral ledband) på insidan av knät och det kan orsaka irritation av slemsäcken vilket ger smärtan. Pes anserinus?

Jag har problem med att detta ledband hoppar till över benet på insidan knät när jag stretchar lårmuskeln. Ledbandet hoppar tillbaka när jag sträcker ut benet men kan därefter bli lite svullet och får då problem med att sträcka ut ordentligt. Sätt ett finger på benet på insidan knät och känn om det rör sig när du stretchar/sträcker. Om det rör sig är det ledbandet som hoppar.
1980 • Avesta
#6
27 juli 2013 kl 09:46
Gilla
Hade liknande problem. Smärta insida av knä som var som värst dagarna efter träning. Framför allt ont när jag gick uppför eller nerför. Men jag kunde inte känna/trycka på knät och känna en ömmande punkt. Utan det gjorde bara ont när jag rörde på mig.

Detta kom jag fram till då: http://www.fotcentrum.se/diagnoser-kna-omrade2/

Ungefär en månads vila med endast lättare gång och lite styrketräning och nu är jag skadefri och löper för fullt igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.