Löpning Om jogg.se 311 inlägg 12989 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
1972 • Röstånga
23 april 2013 kl 11:14 Redigerad 23 april 2013 kl 11:24
Gilla
Det går inte maila support@svettig.se från mitt gmail konto.

Testa via mxtoolbox.com så ser ni att ni även har problem med att mailservern droppar uppkopplingen.

-edit:
såg att ni bytt till support@jogg.se nu så glöm detta inlägg som inte går att radera ;) ;)
1972 • Röstånga
23 april 2013 kl 11:20
Gilla
Hej hej,

såg bara att om man tittar på "hela träningsprogrammet" för t.ex
halvmaraton så blir det rätt rörigt. Följande css ändring gör det "lite" snyggare ;)

td.dag {
vertical-align:top;
}

td.distans {
vertical-align:top;
padding-left:20px;
text-align:right;
white-space:nowrap;
}

table.traningsprogram {
border-collapse: separate;
border-spacing:20px;
}
Mia Bengtsson
1965 • Fagersta
23 april 2013 kl 11:40
Gilla
Jag har en Sony Xperia Go. Och jag får bara konstiga bokstäver och siffror. Ser ut som ett annat språk. Och går inte att logga in. Fattar ingenting.??!!
Mattias
1974 • Borås
23 april 2013 kl 11:40
Gilla
Synpunkter: Ta bort bilden i bakgrunden, gör "sidan" med den gröna menyn (Start Träning Medlemmar osv) i full bredd och höjd, inte som nu som en "sida på sidan." Intergrera topmenyn med den gröna menyn eller låt den ligga kvar ovanför.
Stefan Hellqvist
1967 • Sjuntorp
23 april 2013 kl 13:07
Gilla
Samma problem som många andra, långsam laddning på iPhone och inland kraschar safari.
Detta överskuggar eventuella fördelar med ny design.
1978 • Brunflo
23 april 2013 kl 13:19
Gilla
Till alla som har problem med IPhone så rekommenderar jag att ladda ner svettig appen och köra jogg.se igenom den. Inte alls lika seg uppladdning (trots att det även där kan bli bättre), och inga krascher än så länge.

Så så håller jag med om att ni bör göra en ny och tydligare struktur på träningsprogrammen. Det är faktiskt på gränsen till omöjligt att läsa dessa nu.
1978 • Brunflo
23 april 2013 kl 13:34
Gilla
Såg att nu redan hade hunnit fixa det med träningsprogrammen, blir lätt så man kollar på en sak och sedan åker och hämtar barnen på skolan och sen så kikar man inte innan man postar om det redan är åtgärdat;)

Dock så tänkta jag att i anslutning till träningsprogram sidan så kanske ni borde lägga till en lätt ordlista över vad termer som exempelvis tröskelfart, överfart etc. betyder. Många som jag känner som använder sig av era fantastisk program är inte vana löpare och ibland till och med nybörjare som beslutat sig att använda programmen för att få en kontinuitet i träningen. Jag får ganska ofta frågor från grannar, arbetskamrater etc. om vad som menas med dessa termer och hjälper gladeligen till att förklara, men för dom som inte har någon att fråga så skulle en liten "ordlista" vara ett bra verktyg.
1982 • Uppsala
23 april 2013 kl 14:16
Gilla
Uppdateringen av träningsprogrammen var jättebra. Nu ser det betydligt bättre ut! :)
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
23 april 2013 kl 14:38
Gilla
Jag gillar delvis att start-inlägget ligger överst på alla sidor i tråden, men det borde vara i förminskad form på sid 2 och framåt, med en knapp för "Läs mer". I den här tråden får man scrolla en hel A4-sida för att komma förbi Kristers Hej Halloj-meddelande och se de olästa inläggen. Sedan syns det inte vilken sida man befinner sig på:
<< < 1 2 3 4 5 6 > >> har alla samma typsnitt. Borde ha ett litet streck under den sida man är på, eller fet eller dylikt.

Håller med många om att den röriga bakgrundsbilden bort tas bort.
1971 • Nykvarn
23 april 2013 kl 15:06
1 Gilla
Nu har jag tillbringat en del tid på sidan i både Explorer, Chrome och Safari på IPad. En del saker är bra som att ursprungsinlägget syns överst i trådarna och att dagboken summerar veckorna i kalenderformat men tyvärr tyvärr för mig är nylanseringen övervägande negativt.

Det är ett väldigt skrollande och jag får förminska sidan rejält genom CTRL+scroll med musen för att komma i närheten av samma överblick av forum, kompisars träningspass, blogginlägg och artiklar som det föregående formatet gav.

Att jag hela tiden måste klicka på minustecknet för att förminska artikelinnehållet som flyttar sig horisontellt stör. Det stjäl mycket utrymme och är jobbigt för ögat. Vore önskvärt att bara behöva ändra en gång...

I Chrome blev sidan klart mera läsbart efter att ha gjort de ändringar i skärminställningar som Claes tipsaade om i inlägg #14.

I Safari via IPad upplevde jag långsam sidladdning, allmän seghet och att webbläsaren hela tiden stängde ner, irriterande.

Bakgrundsbilden tycker jag enbart är jobbig och tillför inget utseendemässigt, vore bättre att utnyttja mer av skärmens bredd.

Bladningen av fontstorlekar, en del är väldigt stort, annat väldigt litet är jobbigt för ögat, det är svårt att se vilka trådar jag läst i forumet och ännu svårare att se vilken sida i en diskussion jag befinner mig på, precis som Lena också upplever i inlägg #109.

Jag kommer säkert vänja mig och jag kommer fortsätta regga min träning här, Funbeat är inte ett alternativ, inte att regga själv heller men jag saknar gamla layoten framförallt p g a den var så överblickbar utan allt detta scrollande och att den var mycket mera enhetlig i fonter och typsnitt och därmed inte lika jobbig för ögat.

Efter allt detta "gnäll" så vill jag inflika att ni verkligen gör ett toppenjobb med sidan och att ni har en aktiv dialog med oss användare och jag hoppas genom fortsatt dialog, bugg-och småfixande att funktionaliteten blir allt bättre och att en del "barnsjukdomar" försvinner med tiden!
1966 • Fors
23 april 2013 kl 16:01
Gilla
Toppen, grattis till ett bra jobb. Tycker jogg vart jättebra.
1975 • Göteborg
23 april 2013 kl 16:53
Gilla
Återstår att se om Google hör av sig och knorrar att den nya loggan är lite för lik den för Chrome. Sånt kan ju vara kinkigt här på nätet...
1968 • Tolfta
23 april 2013 kl 18:08
Gilla
Har noterat andra påpekat detta. Men vill ju även säga min mening
Sidan är riktigt dålig på en iphone, hackar, svårt att navigera då den hela tiden vill gå tillbaka.
Sedan är det drygt att det första inlägget i en tråd alltid är överst, kan iofs vara försvarbart förvissa frågor men helt obäsentligt i andra.
/fritz
1975 • Norrköping
23 april 2013 kl 18:33
Gilla
Jag var negativ i början till själva layouten och nu är jag dessutom negativ till hur den funkar i telefonen (iPhone). Det är helt enkelt bedrövligt så svåranvänd sidan är i telefonen. Jag har testat både via sopen och utan, men märker ingen vidare skillnad.
1981 • Alingsås
23 april 2013 kl 19:10
2 Gilla
Tack alla för ert engagemang och er feedback! Det är för er vi gör detta och vi värderar era åsikter högt.

Vi har suttit dag och natt sedan en tid tillbaka för att först lansera sidan och nu för att åtgärda de brister vi inte hittat eller förutsett under vår testperiod. Vi har redan fixat mycket, både synligt och "under ytan", men det är några saker kvar innan vi känner oss i hamn.

Det som tar mest fokus just nu är prestanda, främst på mobila enheter. Sidan är riktigt trög och i vissa android-browsers är texten oläsbar. Så får det inte vara och vi hoppas att vi har löst det snart. Näst på listan över stora förbättringar står dessutom "responsiv design" vilket kommer bli ett enormt lyft för alla er som besöker oss via mobilen.

Även om kritiken kommit främst på områden vi inte trodde så visste vi att det skulle finnas åsikter. Men detta är ett format som vi tror på och som vi kan bygga vidare på i framtiden.

Så håll ut och ge den nya sidan en chans. Vi kommer inte sluta jobba förrän ni varken behöver ipren eller ögondroppar för att hänga här med oss.
Karibou
1976 • Sundbyberg
23 april 2013 kl 20:05
Gilla
Ny layout: typsnitt är för många (som påpekades tidigare), svårt att följa sidorna med är med,

IPhone. verkar funkar för min del, men får välja VARJE GÅNG mina inställningar (där man krysser typ vem får se tdagbok, kartor...)

Android (Samsung galaxy S2): en rejäl försämring (tidigare var det bättre på Samsung än på iPhone). Svårt till omöjligt att surfa, måste förstora REJÄLT för att få klicka på vissa saker (typ "händelse", meddelande"...)

Ikoner för "Händelse" / "Meddelande" borde vara lite större och enklare att nå. På iPhone/Galaxy S2 är det förstoring som gäller (när surf funkar! och man inte trycker på reklam istället!) - jag har ju INTE TJOCKA fingrar, men det går inte lätt! På dator är det för små ikoner för detta jämför med resten.

Träningspass: OJ! Vad strort det blir med kommentarer man skriver. Ser ut som ett blogg inlägg - lite för stora typsnitt

Post #: lite förstora och svårt att läsa i grått

Original post som dyker upp på varje sida: Toppen! Tyckte att det alltid varit svårt att följa med..."vad var det frågan om från början" - SÅ TACK för det!

Bild : runda? roligt tycker jag.

Inlägg/kommentarer på nåns träningspass: det går inte längre att ta bort en kommentar man har skrivit. Varför då? Eller har jag missat det?

Antal läsning på forumpost: Kul att se hur många läser/följer en tråd.

Besök på träningspass: samma som för forum post, går det att se vem som har kollar en viss träningspass?

Kompislista: vet inte om det är så men tidigare kunder man lägga vem som helst på sin kompislista utan att egentligen dessa "kompisar" visste om det. Går det att få ett meddelande som säger när man har lagts på nån kompislista?

Nu, kommer jag att titta närmare på allt annat på sidan. Men kul är det med lite ändring och visst är det nytt och ovan, men det kommer att bli bra :) Bara jag får springa!
Karibou
1976 • Sundbyberg
23 april 2013 kl 20:16
Gilla
En till:
> försökte redigera ett inlägg men det gick inte och fick fel meddelande :(

> det roliga är sidan man får när det blir nåt fel :) Alla peckar på varandra - så jag testade lite till för att se vems fel det var egentligen ;)
Tobbe Svensson
1976 • Blentarp
23 april 2013 kl 21:06
1 Gilla
"If you asked people what they wanted, they would have said faster horses."
(Henry Ford on market research)

Bara kör på, det här blir kanon!
1975 • Stockholm
23 april 2013 kl 21:21
Gilla
Vill börja med att säga Bra jobbat! Jag gillar det ni har gjort!

Några snabba synpunkter.

1. Lästa/olästa verkar inte synas i samma vy som förut. Ex, Alla trådar. Väldigt användbart förut.

2. Första inlägget i en tråd borde inte behövas synas då det tar upp onödig plats.

3. På startsidan. Artiklarna som rullar. Dom känns tunga och i det formatet helt onödiga i mobilläget.

Ser framemot den responsiva designen. Jag jobbar själv med webbutveckling och vet vad det kan betyda för mobila enheter.



1970 • Hörby
23 april 2013 kl 21:25
Gilla
Funkar relativt bra på Winows Phone 8 (Lumia920). Men, kan inte första inlägget i en tråd vara samma bredd som resten? Texten blir för liten om man inte zoomar in och då måste man scrolla i både sidled och höjdled för att kunna läsa. Borde ju vara samma problem för andra med små skärmar.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.