Foruminlägg av Kent Eriksson Pripp

< < < 1 2 > > >
#1
2 februari 2009 kl 12:26
Gilla
Jag sitter och nickar igenkänande åt er som beskriver problemet med att ha småbarn. Jag har själv en tjej på drygt tre år och en som är drygt ett år. Den stora drar med sig allehanda obehagligheter hem från dagis, och eftersom jag brukar (eller brukade ska jag skriva) gå på öppen förskola så fick man de kompletternade virusen/bacillerna där :-(

Öppen förskola är om möjligt ännu värre än dagis, eftersom det är så många fler barn, och föräldrar, i omlopp där. Huvva! Efter att ha genomlidit en influensatid i drygt en vecka nu, så trodde jag att jag var på väg att bli frisk. Men nejdå, nu kom en ny riktig bonnaförkylning och drog in över en som en orkan. Tillbaks till sjuksängen; så oerhört frustrerande!

Det roligaste med allt det här är, precis som det tidigare har skrivits, är att jag i princip aldrig var sjuk innan barnen kom till. Till på köpet har jag en fru som vill ha fler...

Krya på er alla
#2
1 mars 2009 kl 12:34
Gilla
Ovandelen (Meshen) är i mitt tycke helt värdelös på 21-serien. Skon är dock helt underbar (för mina fötter) i övrigt, så jag kör vidare på den. Däremot är ovandelen på DS-serien av hög kvalitet. Lite konstigt, kan tyckas.
#3
1 mars 2009 kl 12:39
Gilla
För de av er som har sett "Mästarnas mästare" så känner ni kanske igen er. Varför inte göra som Thomas Wassberg som, när han blev hindrad av journalister efter målgång, skickade iväg ett par hotfulla "Väck!" Väck!.
Det skulle i alla fall få mig ur spår...
#4
6 april 2009 kl 10:03
Gilla
Här kommer en rolig länk på ämnena vikt och ålder.
http://academic.udayton.edu/PaulVanderburgh/weight_age_grading_calculator.htm
#5
16 april 2009 kl 21:21
Gilla
Precis - testa, det går alltid att avbryta. Ett tips kan vara att lägga mycket kraft på mag- och ryggträning. Det kan man lägga ganska mycket energi på och det är träning som du har nytta av även i vardagen. Sedan kan du ju köra några övningar för "strandmusklerna" också :-)
#6
16 april 2009 kl 21:23
Gilla
Jag instämmer med Minna ovan. Det är en skittidning! Jag kom till den slutsatsen efter ett nummer. Smaken är dock som baken - bred.
#7
11 maj 2009 kl 12:46
Gilla
Författarna till den här boken http://www.bokus.com/b/9789188941916.html?pt=search_result&search_term=kentt%E4 presenterar en del tankar kring vad som sker i kroppen under morgonpasset. Om jag minns det hela rätt så är argumentet att kroppen bränner mer fett under morgonpasset, delvis missvisande. Skillnaden i fettförbränning är, enligt författarna, så marginell att det kan bli ett sämre resultat för kroppen om man väljer att springa på tom mage. Att springa på tom mage medför att kroppen kommer att använda sig av musklerna som bränsle, vilket medför att kroppen inte förbättras av träningen.

Den här boken är för övrigt en av de bästa jag har läst på området återhämtning, och jag rekommenderar den till alla som är intresserade av träning och återhämtning.
#8
14 maj 2009 kl 10:30
Gilla
Hej

Jag är boende i Nyköping och kan tänka mig att springa ett par mil. Jag kommer dock inte att följa den här diskussionen så noga, så någon (o)ansvarig får helt enkelt fördela en sträcka till mig och sedan meddela mig (så får vi hoppas att jag kan då).

M v h Kent Eriksson Pripp
#9
24 maj 2009 kl 10:29
Gilla
Det här sägs med glimten i ögat, så att ingen tror att jag på fullaste allvar tycker så.

Jag brukar påpeka för min fru att det måste vara jobbigare att springa marathon än att föda. Orsaken är att jag tog längre tid på mig för att springa marathon än vad hon behövde för att föda vår lilla dotter.
#10
10 juli 2009 kl 19:50
Gilla
Hej
Jag har precis köpt mina första rullskidor och varit ute och testat dem. Vingligt men kul var det. Dock vurpade jag två gånger vilket resulterade i att det ena stänkskyddet bröts av. Är det någon som kan tipsa om var man kan köpa nytt?

Skidorna är ett par Elpex Wasa.
#11
11 juli 2009 kl 10:40
Gilla
Jag har just läst länken och det låter ju väldigt vettigt det som skrivs. Jag visste inte att levern var upptagen med "reparation av kroppen" så länge som 2-3 dagar. Men om man bara har druckit 2-3 glas vin/öl/whisky så verkar det i det närmaste orimligt om kroppen skulle ta skada av träning dag 2 efter alkoholintaget. Att vila dagen efter alkoholintag, det är ju bara att se som en inplanerad vilodag :-)
#12
18 juli 2009 kl 18:56
Gilla
Jag konstaterade att det var en väldigt backig väg till jobbet efter att vi hade flyttat, så för att motivera min fru (som har samma väg till jobbet) var jag tvungen att kläcka ur mig att "backarna är våra vänner". Bra att ha med sig varje gång man är ute och springer (eller cyklar).

Gillar även "It´s better to burn out than fade away" (som iofs är ett rockcitat, men det fungerar även som attitydförbättrare i löpspåret:
#13
20 juli 2009 kl 20:17
Gilla
Hur gör man för att komma upp i puls egentligen? Jag har en maxpuls på ca 185, men det spelar ingen roll hur jag kämpar och stånkar, jag kommer inte upp mer än ca 120 i puls när jag åker rullskidor. Jag kan kuta milen på strax under 40 min, vilket tempo "bör" jag då kunna hålla på ett rullskidpass på 2 mil?

Jag ska väl tillägga att jag är en riktigt nybörjare på skidor.
#14
3 augusti 2009 kl 11:57
Gilla
Det personliga rekordet på 43.19 från 2007 bör/ska ryka all världens väg om det stämmer hyfsat i morgon. Målsättningen är under 40 min (eftersom jag blir bjuden på pizza då), men det tror jag inte är helt realistiskt. Kul som bara den ska det bli i morgon iaf. Lycka till allihop!
#15
3 augusti 2009 kl 13:55
Gilla
Jag har för egen del aldrig köpt en startplats, men jag kan komma på åtminstone ett sätt att resonera i frågan. Jag anmälde mig inte till Stockholm marathon eftersom jag skulle springa Riga marathon två veckor innan. Sedan blev jag sjuk (10 veckor) och bestämde då mig för att springa halvmaran i Riga. Väl där gick det riktigt bra och jag kände då att jag skulle kunna springa i Stockholm. Då var jag i valet och kvalet om jag skulle köpa en startplats.

Frågan kommer då varför jag var beredd att köpa en startplats till årets lopp och inte vänta till nästa år. För mig är det enkelt; jag har två små dagisbarn och med dem omkring vet jag aldrig när nästa sjukperiod kommer. Lika bra att ta alla chanser som finns; alltså det gäller att smida medan järnet är varmt.
#16
5 augusti 2009 kl 11:56
Gilla
It´s better to burn out than fade away! Jag misslyckades kapitalt med målsättningen att komma in under 40 min. Man jag försökt iaf. Tack för igår.
#17
14 augusti 2009 kl 15:02
Gilla
Här finns mycket matnyttigt att läsa för seriösa och intresserade. SOK:s kostpolcy.
http://www.sok.se/download/18.71552e2411fa881a5cb800037408/Kostpolicy+SOK+2009.pdf
#18
24 augusti 2009 kl 21:10
Gilla
Jag har också problem med att få in en tävling i den officiella tävlingskalendern. Jag har gjort enligt Johan I:s instruktioner ovan, men tävlingen hamnar under Mina rundor. Vad behöver jag göra för att få upplysa alla andra om tävlingen?
#19
13 september 2009 kl 08:06
Gilla
Efter att ha läst ditt inlägg Yolanda, så kan jag bara konstatera att det finns åtminstone två sätt att förstå en text på.

Ditt perspektiv är väldigt intressant då det kommer från insidan, och jag kan nog sätta mig in i er elevers situation och därmed ha förståelse för att artikeln utgjorde ett personangrepp på er.

Men, ett utifrånperspektiv som mitt får inte riktigt samma intryck av verkligheten. Jag blev väldigt nöjd när jag läste det här reportaget, inte för att det var något kritiserande av en etablerad institution, utan för att det var första gången på evigheter som jag läste ett reportage i Runners som innehöll ett mått kritiskt ifrågasättande på s.k. givna sanningar.

Du undrar vad det är som skiljer er från Sveriges övriga ungdomselit. Förmodligen skiljer det ingenting alls på er som personer.

Vidare undrar du vad som skiljer er från ett par övriga löpargymnasier. Förmodligen inte så mycket.

Jag har inte granskat de källor som omnämns i artikeln vad gäller antal mästerskapslöpare etc, men förutsatt att sanningshalten är normal så vill jag nog påstå att de ansvariga för löpargymnsierna i Sverige bör fundera på om det kan finnas en annan, bättre, väg att få fram elitlöpare på seniornivå.

Jag hoppas verkligen att Claes med medhjälpare har kraft och objektivitet att fortsätta med den här typen av granskande nedslag i löparsverige.

För er på löpargymnasierna önskar jag att ni motbevisar artikeln, dvs. att ni kör på och blir Sveriges hopp i framtida mästerskap.

Lycka till.
#20
18 oktober 2009 kl 18:37
Gilla
Om inte jag är helt ute och flyger så har jag för mig att jag har läst att Anders Szalkai inför sitt första marathon inte hade sprungit ett enda långpass. Han gick in strax under 2.33. Tillräckligt med "bevis" för att Håkan kan lyckas med sin målsättning??
< < < 1 2 > > >