Löpning Övrigt 110 inlägg 2019 visningar

Claes Runheim ny chefsredaktör för RW!!!

Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#1
10 december 2008 - 14:19 (Redigerad 10 december 2008 - 14:24)
Gilla
Nu jädrar blir det kanske lite drag under löpskorna i Sveriges märkligaste löpartidning Runners World.
Claes Runheim - mest känd här på jogg.se för sina knivskarpa krönikor (nja han skrev ju inte här, men väl diskuterades vilt) - tar över som chefsredaktör efter Nils Lodin.

Nu kanske man skulle ta och bli prenumerant...eller, nja, jag väntar tills han avskedar Blossom Tainton och för evigt bannlyser artiklar som börjar med "Så når du din idealvikt".

Förlåt den dryga tonen, men jag är evigt trött på att stå där på pressbyrån och känna att det färska numret är precis som det förra och det förra igen...
Nybörjarartiklar är bra men någon gång måste även Runners World ta nästa steg. De borde göra ett studiebesök på brittiska Running Fitness Magazine, snacka om att ha bredd i en tidning. Här finns allt för både nybörjare och elit, och dessutom inte 75% reklam.
Läs mer här: http://www.marathon.se/news/Article.cfm?NewsId=921008
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Yolanda Ngarambe
1991 • Märsta
11 september 2009 kl 15:49
Gilla
Varför skulle vi skämmas om vi INTE vann?
När jag springer fokuserar jag på min egen prestation och inte någon annans.
Förstår ni vad jag menar?
Varför i hela fridens namn skulle vi känna oss dumma om vi inte skulle komma på pallen. Vi fokuserar på oss och att vi kommer göra vårt bästa.

Det skulle vara ett ganska jobbigt liv om man alltid brydde sig om andra.
Det är då press uppstår...och vi vet alla vad som händer med negativ pres.....



Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
11 september 2009 kl 16:22
Gilla
Det är ingen som har sagt att du ska skämmas, det var inte meningen med mitt inlägg. Inte heller ska du eller någon annan känna sig dum när det blir pallplats, tvärtom. Men med en skylt där texten är "Huset utan framgång??" tycker jag inte bara att man är osportslig, utan även att man misslyckas rejält med vad jag antar är syftet; att försöka bevisa för RW och andra belackare att löpargymnasiet är något att räkna med.
Det räcker med fina resultat.

Ni fokuserar ju uppenbart INTE på er själva och era egna prestationer när ni lägger tid & energi på en "skäms-på-er-skylt". Hit them where it hurts...

Lycka till!
1969 • Hjärup
12 september 2009 kl 12:04
Gilla
Jag tyckte att Claes Runheim gjorde rätt som skrev en artikel om löpargymnasiet. Man måste kunna titta kritiskt på organisationer som inte fungerar, hur ska de annars kunna bättra sig? Och om det är en skola som bekostas av staten så är det verkligen på sin plats med en granskning då och då. Mycket av det som han skrev stämmer ju faktiskt. jag tvivlar inte på att det finns elever som verkligen kämpar för att lyckas och dessa ska givetvis uppmuntras och stöttas. Det enda sättet att motbevisa Ruheims artikel är ju att visa vad eleverna presterar, så ut på banan Yolanda och visa att han har fel.
1981 • Jönköping
12 september 2009 kl 14:19
Gilla
Har för mig att han nämner varför det inte är någon som har lyckats efer löpargymnasiet, att den sammanhållningen som bildas där gör att när talangerna återvänder hem inte får samma grupptillfredställning och utmaning som tiden i skolan.

Att det de ska vara orsaken till att många tröttnar och lägger av, det skulle även vara likadant för de som blir kvar, att de inte får samma utmaning längre när lagets stora talang har försvunnit.

Även om det svider så behöver alla offentliga organisationer bli kritiskt utvärderade, det är ur det perspektivet något nytt och bättre kommer. Likadant som att vi varje månade kritiskt granskar RW.
Yolanda Ngarambe
1991 • Märsta
12 september 2009 kl 21:48
Gilla
Alltså jag vet inte hur alla ser på Löpargymnasiet egentligen?

Vi är inte 30 ungdomar som tränar sönder oss och sedan låser in oss själva i våra små gråa rum. Vi är inte 30 ungdomar som inte har liv eller personligheter, och är besatta av att springa så att vi gör det tills vi blir skadade. Sedan lägger vi av och har löpar trauman......

Vi är 30 ungdomar som älskar att springa.
Vi köttar på träningen och sedan går vi till gymmet och stretchar och bara snackar. Utanför löpningen har vi liv. Några tycker om mode och att shoppa loss. Några åker skateboard. Någon tycker om att glida på stan och fika nonstop.
VI ÄR ALLTSÅ NORMALA UNGDOMAR MED NORMALA INTRESSEN.

Runheim besöker oss och skriver en artikel fylld av NEGATIVITET.
Får oss att se ut som 30 gråa barn på väg att lägga av med löpningen.

Vad är det som är så himlans fel med Löpargymnasiet egentligen?
Vad är det som skiljer oss från resten av Sveriges satsande ungdomar?
Vad är skillnaden mellan oss och friidrotts gymnasiumerna i Lidingö eller Växjö t.ex? VAD ÄR PROBLEMET??

Jag har kommit fram till att Runheim är lite galen. Och att vi i Sverige måste börja ta tag i idrotten, och inte alltid skylla på "Lagerbäck" eller "Löpargymnasiet".
Ska vi inte börja klaga och "kritisera" alla som inte går på Löp om vi ändå är igång? Hmmm, jag kanske också borde komma fram till att alla är lite galna nuförtiden....


Igår och idag tävlade jag på SKOL-SM och gjorde mitt bästa.
Sedan var det ett extra plus i kanten när jag fick hålla upp skylten "Huset utan framgång" & "Runheim byt jobb" (hahaha jag vet ett ganska stort personangrepp) och inse hur stolt jag är över löp och att vi är så grymma!!! Och att vi står upp för vår skola och visar att vi inte är några att leka med.
Jag hoppas alla idrottare i Sverige känner så, för
DET ÄR DAGS ATT VI HAR LITE SJÄLVFÖRTROENDE OCH ANNAMMA!

Och föressten.
De enda som påverkades av Runheims artikel var vi elever.
Vad trodde han egentligen? Att RW har inflytande så stort att någon högt uppsatt människa skulle bry sig.

Nej, de visade bara att de har en liten störd syn på hur man motiverar & inspirerar läsare.



1973 • Nyköping
13 september 2009 kl 08:06
Gilla
Efter att ha läst ditt inlägg Yolanda, så kan jag bara konstatera att det finns åtminstone två sätt att förstå en text på.

Ditt perspektiv är väldigt intressant då det kommer från insidan, och jag kan nog sätta mig in i er elevers situation och därmed ha förståelse för att artikeln utgjorde ett personangrepp på er.

Men, ett utifrånperspektiv som mitt får inte riktigt samma intryck av verkligheten. Jag blev väldigt nöjd när jag läste det här reportaget, inte för att det var något kritiserande av en etablerad institution, utan för att det var första gången på evigheter som jag läste ett reportage i Runners som innehöll ett mått kritiskt ifrågasättande på s.k. givna sanningar.

Du undrar vad det är som skiljer er från Sveriges övriga ungdomselit. Förmodligen skiljer det ingenting alls på er som personer.

Vidare undrar du vad som skiljer er från ett par övriga löpargymnasier. Förmodligen inte så mycket.

Jag har inte granskat de källor som omnämns i artikeln vad gäller antal mästerskapslöpare etc, men förutsatt att sanningshalten är normal så vill jag nog påstå att de ansvariga för löpargymnsierna i Sverige bör fundera på om det kan finnas en annan, bättre, väg att få fram elitlöpare på seniornivå.

Jag hoppas verkligen att Claes med medhjälpare har kraft och objektivitet att fortsätta med den här typen av granskande nedslag i löparsverige.

För er på löpargymnasierna önskar jag att ni motbevisar artikeln, dvs. att ni kör på och blir Sveriges hopp i framtida mästerskap.

Lycka till.
1965 • Eksjö
13 september 2009 kl 08:09
Gilla
Du verkar ha tagit artikeln personligt, den kritik som fanns var ju riktad mot skolans organisation och skolans därav i viss mån följande indirekta ansvar för bristen på eftergymnasiala resultat - INTE mot dig och de andra eleverna personligen

Jag kan iofs förstå om du använder den som bränsle för att förhindra dig själv att bli ytterligare en som lägger av, eller för att ta dig över en tung motivationsperiod, och i så fall inget fel med det - whatever works som de säger på english. :-)

Dock tycker jag inte att det där med "normala ungdomar med normala intressen..." var något vidare bra argument med tanke på att den logiska fortsättningen på den meningen i nuläget är "...som gör normala resultat". Själva poängen med ett idrottsgymnasium med globala resultatambitioner måste ju vara att samla ihop icke normala (i positiv bemärkelse) ungdomar med icke normalt intresse för vanliga ungdomars bisysslor, inte bara att samla de som är talangfulla, snarare de som är både dels talangfulla och dels (framförallt) så jävla intresserade av att bli bra att de äter, skiter, tänker och läser om löpning dygnet runt, de som till hundra procent tycker att "glida på stan och fika nonstop" är något som kan vänta tills löparkarriären är över.

Men det är klart, om man låter de som har hoppat av själva löpningen gå kvar på skolan, och om antalet som har hoppat av är över femtio procent i vissa årskurser sista läsåret, då lär man ju faktiskt få ett elevhem som domineras av "normala elever med normala intressen" snarare än framtida finalkandidater.

Just my five cents!
Yolanda Ngarambe
1991 • Märsta
14 september 2009 kl 22:16
Gilla
Med "normala ungdomar" försökte jag säga att vi inte var sådana där ungdomar som vi framställs vara i artikeln. Då fick jag iallafall intrycket av att Runheim beskrev ungdomar som sprang så mycket att vi bara "poff" inte märkte att vi blev skadade. Alla bilder var gråa och jag vet inte om någon märkte - men vi log inte på ett enda foto.
Jag försökte säga att vi var "normala ungdomar" och INTE gråa ungdomar som slaviskt följer träningsprogram tills vi blir skadade.

Själv tror jag på att man ska ha en balans mellan löpningen och livet utanför.
Då menar jag inte "yeah festa lossss", utan att man kan utanför träningen hitta på något med kompisar och snacka om annat.
Och sedan på träningen fokusera igen, och med sina löparvänner snacka såklart om löpning som vi skulle kunna göra i timmar om....

Jag vet inte mer vad jag har att säga här. Jag tycker fortfarande Runheims artikel var dåligt skriven.
Han var inte objektiv när han skrev den, titta bara på vilka han valde att citera i kommentarerna (som jag nämnt i tidigare inlägg).
Såklart jag vill att Löpargymnasiet ska utvecklas och förbättras till det bästa det kan bli men jag förstår inte hur detta skulle ske genom den artikel som han skrev. Antingen blev folk arga...eller så höll dom med. Men brydde sig någon så pass att någon förändring skett?

Och varför gav inte Runheim några förslag hur skolan kan förbättras?
Kritisera kan han verkligen, men kan han ge förslag till förbättringar?.....

Aja, spana in den här bilden från skol-sm :-) http://picasaweb.google.com/windestamfoto/Sollentuna#5380646598444817490
Ganska kul tycker vi på Löp iallafall.....
1974 • Lund
15 september 2009 kl 09:00
Gilla
OT: Hur fungerar skol-sm är det mellan alla gymnasium eller bara "sport"-gymnasiumen?
1956 • Lund
15 september 2009 kl 09:52
Gilla
Yolanda.

Kul att läsa dina inlägg. Jag tycker du ska ha credit för dessa och att du står på dig i dina åsikter om Löpargymnasiet och din uppfattning om artikelns värde.

En förhoppning är att artikeln, bra eller dålig, vinklad eller opartisk, kan bidra till fortsatt debatt och om så behövs, förändringar. Den har åtminstone aktiverat en hel del jävlaranamma. ;)
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.