Foruminlägg av Jonas Ahlgren

< < < 1 2 3 > > >
#1
9 augusti 2008 kl 14:16
1 Gilla
Ja det verkar så om man generaliserar lite. Det är dags att forska i ämnet. Man borde även i försöksgruppen försöka utdröna om det stämmer att: -ju större hund desto mindre förstånd. Mitt svar utan forskning (bara erfarenhet) är: JA!

Inför förbud mot hundar i stad och tätort, för hundens skull.

Om människor pinkar i en buske blir det saftiga böter och det är väl okej, men att hundar skvätter på gator och torg är inte okej. Förbjud ohyran.
#2
9 augusti 2008 kl 14:34
Gilla
Jagad av hundar sedan barnsben. Men nu känns det bättre efter att ha fått hettsa lite. Tack o lov för att det finns forum.....
#3
9 augusti 2008 kl 14:42
Gilla
#4
9 augusti 2008 kl 23:24
Gilla
Ja det var jag som pinkade på gärdet. Jag trodde inte du såg. Du skulle konfronterat och komuniserat med mig och sagt att det inte var okej, som Gunnar menar. Då skulle alla sluta kissa efter marathonstarten.

Hur löser man problemet med hundägare som saknar förnuft och empati. För att nå till en hundsäkrare värd säger jag: -förbjud dem. Finns det något annat sätt?
Idioter förstår inte att de själva är problemet och kommer troligen inte ändra sitt sätt att hantera sina hundar.
Körkort på hunden kommer att ta bort problemet lika mycket som körkort för bil eliminerar rattfylla.

Och Karin! Snacka om att generalisera. "varför måste folk störa sig på hundar".
Vi är många som stör oss på hundar utan uppsyn och koppel för att det är ett stort problem, men vilka är "folk"? Stockholmare, Nyköpingsbor, men, marathonlöpare eller alla?

Om det är en tröst Karin så tror jag att just du har jättebra koll på din hund, men hjälp oss till en bättre värd och förmedla våra "folks" tankar till nästa lösdrivande och blodtörstiga best (best=husse/matte).


#5
10 augusti 2008 kl 00:29
Gilla
Tack Gunnar T!

Jag skall genast ansluta mig till folkpartiet tror jag. De är liberala men gillar ändå vissa och krav och regler (lite som kommunisterna förr). Visar oppinjonen att det finns mandat att hämta kommer du snart se mig som populistisk partiledare. Och vad som ger mig partiledarrollen är: -Kan man inte svenska på 3månader så får månadens aggresiva hund bita invandraren i benet och så får de 3månader till på sig.
Det kommer nog att lösa alla integrationsproblem tror jag........INTE.

(för er som tror att jag var alvarlig så var det ett dåligt försök att vara rolig så ni behöver inte hoppa på mig för att vara rasist, speciellt inte du KARIN. Jag orkar inte med dig, du verkar vara så arg på men eller avundsjuk för vi kann kissa offentligt så enkelt.

Nu släpper jag detta ämne. Jag begriper väl att vi inte kan förbjuda byrackan. Jag gillar dem, det är bara respektlösheten bland vissa av mina medmänniskor som gör mig vansinnig (gäller inte bara hundägare Karin men jag har inte tid att specificera dessa grupper här och nu).
#6
13 augusti 2008 kl 23:38
Gilla
Gillar detta forum.

Jag ser vad som menas ifråga om otrevliga personangrepp, ogrundade fakta. Men visst måste man få uttrycka sin ståndpunkt, väga och mäta den mot andras. Vad är annars syftet med forumet? Visst skall vi ge varandra råd, tipps och en klapp på axeln men ibland är ämnet av annan karaktär.

Är inte forumet en platts för åsikter?

Ignorera dem som ni inte tycker "passar". Det är vi som skriver och svarar som avgör tonen, och det är väl bra? eller?
#7
14 augusti 2008 kl 23:29
Gilla
Åsa
"Är personer som startar trådar som den här mindre begåvade än andra?"

Ja kanske (troligen)?

Vi skulle låta forska i det.... ;).

Jaaaaa....en ny tråd kanske?

NEEEEEE! Nu äre bra va?
#8
24 augusti 2008 kl 23:20
Gilla
Jag känner av precis samma symtom som du Johannes och även det runt 3mil +. Vill ibland lägga mig och sova en liten stund känns det som. Och visst är det energi man saknar. Kroppen vill kraftsamla och det gör den bäst under vila...ivårat fall vill kroppen i dvala tydligen:)
Efter maran -08 somnade jag på Östermalms IP efter en fullständig kollaps energimässigt. Fantiserade om snickers och mat sista 22km. Åt en 10-12 energibars + sportdryck och annat men för sent. Dåligt förberedd.
#9
25 augusti 2008 kl 21:41
Gilla
Man kanske skriver om privata saker som hur man upplevde löpet, vem man såg och vad man tänkte. Som en dagbok för privat bruk som man vill gå tillbaka och minnas med. Springa är att leva, känna, fundera och mycket mer än bara distans och tid. Att då välja "hemlig" (privat) info kan jag förstå.

Om man låter fantasin flöda så kan jag tänka mig 100 orsaker, men visst är det kul med öppna användarinfon för att snoka och jämnföra.
#10
28 augusti 2008 kl 22:46
Gilla
Att handla sina första tights gav mig samma känsla som när jag köpte kondomer på lokala affären första gången.

Nu när man hållt på ett tag är det en baggis och så skälvklart rätt. Kan inte "köra" utan...

Jag känner mig säkrare med den tighta passformen och det är som att vara utan. Känsla av frihet. (Det var i första hand tightsen jag syftar på).
#11
30 augusti 2008 kl 18:48
Gilla
Skulle vilja veta var jag hittar en bra sida som räknar ut vilka tider (på längre lopp) jag bör klara om ja tex springer 5km på 22min. Jag har hört talas om det. Verkar kul.

Sen såg jag ett armband man kunde klippa och klistra med ens egna planerade km tider under ett lopp. Det fanns en mall på en hemsida för uträkningarna men vad hette den nu då?

Hoppas någon förstår och kan hjälpa mig.
#12
30 augusti 2008 kl 19:40
Gilla
Tack!

Det vatr mycket godis för en inbiten och precis det jag sökte och lite till. Att man missat detta tidigare......??

Har ni mer mumma av detta slag?

#13
2 september 2008 kl 23:01
Gilla
Se possitivt! Du har nu chans att köra tempotränging. Ta ett par löshorn och ge dig ut på din runda. Hej vad det kommer at gå undan. Vad du ska va lättad efter passet.

Löpning med yttligare en dimention.

Föresten, som du känner för jägarna känner jag för hundförarna. Alla jägare skjuter ju inte efter dig men det räcker med att det kan hända och har hänt och troligen kommer hända igen.

Du behöver jägarfritt och jag hundfritt.
#14
3 september 2008 kl 22:51
Gilla
Förläng jaktsesongen och öka kvoterna på hund!

405 hundar på ett fem år enligt Karin, inte illa det inte.

Om Karin springer med hunden minskar risken att bli vådaskjuten med (enligt osäkra källor) exakt 78%.

Vissa avvikelser kan förekomma (se brukshundsklubbens "avvikelse tabell vid jakt").

;)
#15
7 september 2008 kl 12:21
Gilla
Det var jätte trevligt, MEN som av en händelse fick jag och en till tvärnita för en hundjäkel som den flämsiga ägaren inte hade koll på. Kopplet spärrade löpvägen i kraftig nerförsacke och det var tur att man inte halkade omkull.

Vad är det med dessa hundägare. Luktar jag konstigt efter som deras hundar alltid sticker efter/ framför eller vill äta på mig?

Annars var det kanon. Kommer gärna tillbaka -09.
#16
7 september 2008 kl 23:07
Gilla
Inshallah???
Nu har det kommit nått nytt "it-ord" igen. Man hänger ju inte med alls.
#17
8 september 2008 kl 21:50
Gilla
Jogg.se inte bara jogg.

Ursäkta att jag är så obildad men jag springer hyfsat i alla fall inshallah.

Det är nog användbart.

Sancka om att tråden har tappat tråden, men inte sällan lär man sig något när man går vilse.
#18
11 september 2008 kl 17:23
Gilla
Jag har haft problem med ryggen i ca 10 år. När jag läste om "piriformis syndrome" vart jag glad och tänkte att det var kanske en möjlighet att det var det.

La fram det för min sjukgymnast som tar hand om idrottare i stan och han sa att "piriformis syndrome" INTE FINNS. det finns inga belägg för det syndromet och det var endast oseriösa som med säkerhet disagnostiserade detta.

Jag vet inte men jag kommer i alla fall att köra på övningarn ett tag, de kanske hjälper ändå......
#19
11 september 2008 kl 18:59
Gilla
Nu har jag vilat upp mig och slickat såren efter Halvmaran. Efter 4månaders troget följandes salkais program så har nu tommheten infunnit sig. Vad skall man sikta på nu?

Jag vill ha ett program med dagens datum med träning färdigt i min hand precis som tidigare. Programmet skulle helst vara anpassat för att klara milen under 40 eller halvmaran under 1.30.

Hjälp mig! Finns det någon bra sight med färska träningsprogram? Salkais är ju ej uppdaterade. Känner att det bara blir planlöst löpande utan programmet.
#20
11 september 2008 kl 23:20
Gilla
Skönt att höra Thomas!

Jag har inte varit så bra på flera år den jag började med övningarna för en och en halv vecka sen. Det kan vara en "bra period" men ingen hoppas mer än jag på att syndromet existerar.

Jag har varit hos två (fler men de var inte med på banan alls) av varandra oberoende sjukgymnaster som båda säger samma sak. "Diskarna är dåliga" (3 nedersta). Det finns inget att göra, bara träna bål för att avlasta och stabilicera. (Läkarna är uppdelade på 50/30/20 Muskulärt/Neurologiskt/Bechtrews????) Suck vad skall man tro?? Jag kan garrantera att det inte är det sista.

Jag har läst allt jag hittat på ämnet piriformis syndrome och tänkte att sitta på en 50cl pet flaska mellan skinkorna (liggandes);) skulle avlasta trycket på piriformis muskeln. Detta verkar funka mycket bra. Jag kliver nu mer ur bilen efter en längre stund utan att behöva mjuka och kan gå som folk på en gång.

Mitt recept är petflaska, mycket obekvämt men om det främjer resultatet så. Jag har också lärt mig att inte hoppas alltför mycket....
< < < 1 2 3 > > >