Löpning Om jogg.se 40 inlägg 1416 visningar

tonläget i forumet

1976 • Göteborg
Administratör
#1
11 augusti 2008 - 10:15
Gilla
Hej alla

Nu har vi drivit jogg.se och dess systersiter i drygt två och ett halvt år. Vi har under denna tid varit mycket noga med att alla skall känna sig välkomna och att alla skall kunna delta. Vår idé har varit att alla är jogg:are oavsett nivå på löpning. Det vi har gemensamt är att vi löptränar och forumet har hjälpt oss att hjälpa varandra. Vi har överlag haft en mycket hjälpsam och vänlig ton i forumet.

På senare tid har tonläget i vissa trådar förändrats. I huvudsak har det varit ämnen som engagerat många människor på djupet, t.ex. alkohol, rökning och hundar.

Vi förstår att dessa ämnen väcker känslor åt olika håll och givetvis har vi alla rätt att uttrycka vad vi tycker och känner. En debatt måste få vara fri varför vi inte vill gå in och peta i diskussionerna. Däremot så skulle vi önska att vi alla hellre försöker se till helheten i forumet och inte bara till den egna viljan till att ”vinna” debatten. Att vi alla hjälps åt att behålla det schyssta tonläget. Därmed kan vi även i framöver ha ett löparforum där alla känner sig hemma och välkomna.

Jogg:a vidare!
/niklas och krister
< < < 1 2 > > >
Martin Agronius
1977 • Kiruna
#21
11 augusti 2008 kl 21:44
Gilla
elakt ; )
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#22
11 augusti 2008 kl 22:19
Gilla
Ett tips till er som blir upprörda. Skriv ett argt svar, läs igenom ert svar och släng det sen.
Så gör jag ofta, och det känns bättre efter att ha fått skriva av sig.
Man skriver, sen kan man läsa det man själv skrivit och konstatera att det viktiga inte är att nån läser det utan att man fick skriva det, och sen stänger man det fönstret och glömmer saken. Alla glada och nöjda.

1973 • Åkersberga
#23
12 augusti 2008 kl 07:51
Gilla
Strålande förslag Magnus!!! Har gjort det själv flera gånger och det funkar verkligen!!! Hoppas fler tar efter oss :-)
Patrik L
1975 • Kristinehamn
#24
12 augusti 2008 kl 08:22
Gilla
Hehe, fungerar bra ända tills man råkar trycka på "skicka" knappen istället. Har praktiserat det på insändarsidan i lokalblaskan = dålig idé, hamnade i en segdragen debatt. Bara man kan hålla fingrarna i styr så :-) Men.....åsiktsskillnader och debatter piggar upp så tappa inte gnistan totalt nu.
Bibbi Berglund
1972 • Östra Ljungby
#25
12 augusti 2008 kl 08:33
Gilla
Ett annat tips är att skriva det arga svaret i något annat program t.ex. word. Då måste man klippa ut och klistra in innan man kan trycka på "skicka" och det blir ibland den tid för eftertanke som krävs...

Just detta med infekterade debatter är en anledning till att jag har minimerat mitt deltagande på olika forum, både här och på andra håll på nätet. Det är liksom ingen idé att diskutera med människor som inte är mottagliga för andra åsikter än sina egna (så är det förresten irl också rätt ofta kan jag tycka).
1981 • Dals-Ed
#26
12 augusti 2008 kl 08:52
Gilla
Har inte heller emot seriös diskussion men rubriker som hundägares eventuella intelligensnivå är bara för mycket sandlådenivå.
Heimo
1960 • Swe
#27
12 augusti 2008 kl 10:26 Redigerad 12 augusti 2008 kl 10:27
Gilla
Fräna diskussioner tycker jag kan vara givande även om jag inte speciellt ofta skriver på jogg.se så brukar jag läsa inläggen då och då.

Det är ganska kul när man ser med vilken retorik folk hävdar sin syn eller sin sakframställan, det jag inte tycker om och reagerar ganska kraftigt på är när ngn ska hånas el rent av utsättas för personangrepp för sitt leverne, sin prestation, sina åsikter etc

Jag gick riktigt i taket när jag såg hur en del skrev om/till Padde som sökte stöd här för att få till ett sundare liv från cigaretter och helgöl.
Sen har har jag sett i andra trådar(främst hundar) att det finns dom som kan skriva lite hur som helst vad det verkar, utan hänsyn till person el egendom....jag tycker det är mkt märkligt, speciellt då en del inte verkar tåla kommntarer om det dom skriver själv.

1969 • Sala
#28
12 augusti 2008 kl 11:42
Gilla
Marika, det där skrev du 7:51, och redan 7:58 så är du igång igen i valpdiskussionen och kallar inlägg för hysteriska, uppmanar Edith till att strunta i reglerna om hundförbud och varnar för att joggare som sparkar hundar. I sju minuter kunde du visst hålla dig. Vilket är det som gäller egentligen? Din sansade ton från 7:51, där du tycker att folk ska ta efter dig och strunta i att skicka inlägg som upprör, eller ditt inlägg från 7:58 i valpforumet? :-)
1973 • Åkersberga
#29
12 augusti 2008 kl 12:48 Redigerad 12 augusti 2008 kl 12:58
Gilla
Mårten: jag står fast vid att alla (även jag) bör skriva vänligt och slänga elaka inlägg i papperskorgen.

Mmitt inlagg om valpen tycker jag inte var särskilt hemskt!?! Jag ville bara skriva ett vänligt inlägg till Edith, 16 år, som i mina ögon blev helt "nerkickad" av arga joggande hundhatare!

Jag är ledsen om jag missuppfattade något i valptråden, läste inte så noga, men visst var det en hel del hetska inlägg där om att sparka hundar!?! Så då var det väl rätt av mig att säga att hon inte borde vara i joggingspråret med sin pyttelilla valp som kan riskera att bli sparkad!?! Eller???

Glömde: borde nog ha skickat joggpost till Edith istället för att skriva i forumet. Börjar känna mig rejält trött på alla ilskna disskusioner i detta, förr, så trevliga forum!
Patrik Johnsson
1969 • Dalby
#30
12 augusti 2008 kl 13:20
Gilla
Håller med Krister med flera, det märks helt klart en stor skillnad senaste månaderna jämfört med innan. Har varit medlem i drygt 1 år och var mycket imponerad över den fina och hjälpsamma tonen i alla diskussioner då.

Nu är det inte så, fler och fler diskussioner fylls av vassa inlägg, vad har hänt? Är det ett fåtal personer som skriver dessa vassa kommentarer eller? (jag vet inte, funderar bara, läser inte så ofta i forumen längre).

Diskussioner som engagerar och berör behövs självklart och är roliga att ta del av men påhopp och nedlåtande kommentarer borde kunna undvikas.
Många forum har ju en "netikett", kanske behövs även på jogg?

Alla har väl rätt att uttrycka sin åsikt i forumen, betyder inte att man är "idiot" för att man joggar på vänster eller höger sida i spåret, är hundrädd, eller dricker några öl på helgen.
1956 • PARTILLE
#31
12 augusti 2008 kl 14:54
Gilla
Mycket bra initiativ Krister. Det visar att Ni känner ansvar för Er sajt och värnar om en god ton på forumet. Jag tycker även att det är hedervärt att de som nu känner sig träffade säger att de skall bättra sig. Jogg är ett fantastiskt forum.
Mitt gamla forum puls.se som jag fortfarande besöker då och då, har en mycket elakare ton nuförtiden och där är det verkligen fråga om att få rätt och framförallt sista ordet.
Tyvärr blir det så med forum som växer och blir större, då tenderar tonen att bli råare. Jag har själv sett denna förändring på pul.se och dess gamla föregångare. Och det gör mig ont att se.
Jogg är ett föredöme på ett trevligt forum på internet och många andra forum har att lära från jogg. Nu låter det som om jag skall sjunga "We shall overcome", men den pinan skall jag bespara Er :-)
Kritisera och ifrågasätt. Ja, men sakligt och inte med inriktningen att få rätt till varje pris. Man kan faktiskt ha fel (annars är man ju totalt onormal).
Thomas B
1978 • Stockholm
#32
12 augusti 2008 kl 15:33
Gilla
Jag tycker mig känna lite trolltendenser... verkar svårt att slippa nuförtiden.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll
1956 • PARTILLE
#33
12 augusti 2008 kl 16:46
Gilla
Jo Thomas, det kan jag nog hålla med om. Jag har ett par trollmisstankar här på Jogg. Men på puls är dom otaliga. Vi har en där som håller på som 17 just nu.
Heimo
1960 • Swe
#34
12 augusti 2008 kl 17:35
Gilla
Stefan:
"Otaliga troll på puls"...eeh? vilka tänker du på då?
Är det sista dopingtråden så är det väl snarare så att dom som svarar trådöppnarens inlägg applicerar åsikter på honom som han inte har?
Hans funderingar grundar sig på en länk han bifogat, men då den inte anses PK på puls så får han stå tillsvars för en hel del sånt han inte skrivit... (om vi nu tänker på samma "nick")
I övrigt händer ju inget på pulsforum, allra minst "troll".
1956 • PARTILLE
#35
12 augusti 2008 kl 19:12
Gilla
Det jag menar är att det finns en massa otaliga troll på puls, aktiva och inte aktiva. Men det tänker jag inte gå in mer på här. Jag droppar detta här och nu. Det var inte meningen att dra igång en trolldiskussion. Sorry...
1969 • Sala
#36
12 augusti 2008 kl 23:14
Gilla
Marika, det var ett enda inlägg om någon som skrev så. Det var jättefel skrivet av vederbörande och jag gillade det inte alls. Det innebär dock inte att det finns någon verklig risk för att Ediths hund ska bli nersparkad av motionärer i spåren. Ja, jag håller med om att det är urjobbigt med de hetsiga inläggen. Man kan vara kritisk, men ska inte göra utfall och sätta orättvisa stämplar på folk.
Daniel Adler
1978 • Göteborg
#37
13 augusti 2008 kl 16:01
Gilla
är tillbaka efter en tids frånvaro.. vad är det som händer?

För ett halvår sedan såg man fram emot att gå in och läsa här på forumet.

tråkigt, hoppas det blir bättre igen.
En bra sak att tänka på innan man skriver i forumet, "Med detta inlägg kommer jag inte med 110% säkerhet förändra världen, så nu när jag är lite upprörd kanske jag ska ta en kopp te först och se om jag måste vara lika otrevlig eller sarkastisk om 15 minuter"

Regel nummer 1 som skapat mycket problem i forum: Ironi och sarkasm gör sig inte i skrift!

Oj vad långt det blev.
Hoppas vi kan ha lite fler trevliga och lärorika trådar istället!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#38
13 augusti 2008 kl 16:53
Gilla
Det är bara att undvika ett par forumtrådar så är det inget svårt att fortsätta tycka att tonen är trevlig och gemytlig.

Vill ni ha riktigt roligt åt surhet, idioti och dåligt humör, så gå gärna in på SVTs OS-forum och läs allt gnäll över allt mellan himmel och jord som kan tänkas ha nåt samband med det pågåendet OSet.

Själv irriterar jag mig mer på särskrivningar och felanvända "de"/"dem" än fula påhopp och personliga förolämpningar i forumet...
Michael
1982 • Haninge
#39
13 augusti 2008 kl 18:16
Gilla
Ironi gör sig verkligen inte i skrift.
1976 • Nyköping
#40
13 augusti 2008 kl 23:38
Gilla
Gillar detta forum.

Jag ser vad som menas ifråga om otrevliga personangrepp, ogrundade fakta. Men visst måste man få uttrycka sin ståndpunkt, väga och mäta den mot andras. Vad är annars syftet med forumet? Visst skall vi ge varandra råd, tipps och en klapp på axeln men ibland är ämnet av annan karaktär.

Är inte forumet en platts för åsikter?

Ignorera dem som ni inte tycker "passar". Det är vi som skriver och svarar som avgör tonen, och det är väl bra? eller?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.