Löpning Träning 6 inlägg 52 visningar

Tomheten efter Halvmaran.

1976 • Nyköping
#1
11 september 2008 - 18:59
Gilla
Nu har jag vilat upp mig och slickat såren efter Halvmaran. Efter 4månaders troget följandes salkais program så har nu tommheten infunnit sig. Vad skall man sikta på nu?

Jag vill ha ett program med dagens datum med träning färdigt i min hand precis som tidigare. Programmet skulle helst vara anpassat för att klara milen under 40 eller halvmaran under 1.30.

Hjälp mig! Finns det någon bra sight med färska träningsprogram? Salkais är ju ej uppdaterade. Känner att det bara blir planlöst löpande utan programmet.
csaba
1973 • Malmö
#2
11 september 2008 kl 19:03
Gilla
GÖTEBORGSVARVET !!!
utan tvekan det roligaste ½ maran (om du inte vill öka och satsa på en marathon lopp).
ha som mål att förbättra tiden.
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#3
11 september 2008 kl 19:46
Gilla
Att hitta "färska" träningsprogram är väl inte det lättaste. Det finns ju en del sajter där ute med program men de jag känner till känns än mer "statiska" än Szalkais som iaf verkar uppdatera dem varje år. (Men spelar det nån roll?)

Men, det finns exvis program på www.runnersworld.com (klicka på "go" i rutan Smartcoach) där du kan ange måltid, startdatum, antal veckor, intensitet etc så får du ett "personligt" program. Skrivet i miles och min/miles. (Det är knappast anpassat till dig, men väl ditt tempo iaf.)

Andra sajter med program jag kommer på just nu är:
- http://www.halhigdon.com/index.html

- http://www.runnersworld.com/topic/0,7122,s6-238-244-0-0,00.html (länkarna till RW funkar oftast inte på jogg.se: -> www.runnersworld.com klicka på "Training" och försök hitta/klicka på race training. Där finns mycket material och program för 5k, 10k HM och M. Allt i miles o min/miles) (Men bra källa till mycket bra info.)

- http://www.furman.edu/first/fmtp.htm (tuffa grabbar och tuffa program ..)
- http://www.time-to-run.com/training/
- http://runningtimes.com/Channel.aspx?CategoryID=2

Sajter om löpning, vissa har nog program också:
- http://mysite.verizon.net/jim2wr/index.html
- http://www.mcmillanrunning.com/
- http://www.pponline.co.uk/encyc/running.htm

Annars skulle ju ett "tråkigare" råd kunna vara att träna lite lugnare under hösten för att sedan öka på igen. Följa A.S. Mara-program kanske?
1981 • Dals-Ed
#4
11 september 2008 kl 19:46
Gilla
Ja GBGvarvet är absolut att rekommendrea. Varför inte heller varva med tävlingar som har kortare sträckor under året och känna hur det funkar samt försöka förbättra tider efter hand.
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#5
11 september 2008 kl 20:13
Gilla
För milen under 40min behövs inga konstigheter som program med datum. Två bra kvalitetspass/vecka, krydda med distans och något lite längre på helgen. Bingo! Spring tills du klarar det :)

csaba
1973 • Malmö
#6
11 september 2008 kl 20:36
Gilla
- Hitta "kärleken" till löpningen,
- gå med i en klubb
- anmäl dig till en stor eller ett par lopp,
- och sätt upp ett mål (typ. milen under 40,45,50 minuter)
så att du har något att sträva efter.
Då tror jag inte att man behöver några speciella program.

Jag själv springer så ofta jag kan (man har ju ett mål) och sneglar på Szalkais marathon program endast dom sista veckorna, om hur jag ska lägga upp vilan och sista långpasset (men det bästa är så klart att själv exprimentera fram det).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.