1961 • Oskarshamn

Småland50 - halva Ostkustleden

Lördag 29 juni 2019 09:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Så här långt har jag aldrig sprungit förut och kommer nog aldrig att springa igen. Efter en trudelutt på nyckelharpan gick starten i Mörtfors för tretton löpare. Jag trodde man skulle bli ensam i skogen, men jag hade faktiskt sällskap hela vägen, mest med Julio och Lukasz i början och andra halvan med Edwin och Albin.
Första etappen till Stjärneberg gick rätt smidigt, sedan blev värmen alltmer påtaglig. Gudskelov gav skogen skugga och på hyggena kunde vinden fläkta skönt ibland. Jag fick lite panik när vätskeblåsan gick tom en halvmil innan Laxemar, men som ett under satt några söta sommarstugeägare i Kärrsvik med en iskall vattendunk.
I Laxemar väntade nyckelharpa och pizza för lite välbehövlig energi. Nästa etapp var den tuffaste med många ohyggligt steniga partier och när temperaturen steg till 32 grader. Vi svalkade oss i havet, Albin doppade sig t o m med skor och allt! Efter ca 45 km stod Anette och Lasse och hejade. Lasse hängde sedan med oss i några kilometer.
Nu började krämporna dyka upp: blåsor på fötterna, kramp i vaden, skavsår på skinkorna och allt stolpigare lår. De underbara arrangörerna ordnade i alla fall med fler vätskekontroller i värmen. Och när vi passerat Fårbo blev terrängen lättare och solen och temperaturen började sjunka.
Vid sista stugan i Hällveberg var jag egentligen ganska nöjd, men de andra ville absolut ha sällskap och övertalade mig att fortsätta. Med stort besvär plåstrades min högerfot om innan vi drog iväg. Efter att ha suttit en stund var jag otroligt stel och hade svårt att hänga med, men efter Stensjö by gick det bättre. Sista knappa milen var det pannlampa på som gällde. Albins lampa lyste upp halva skogen så han gick sist, Edwin utan lampa i mitten och jag först med min klena lykta.
När vi kom ut på grusvägen innan Stora Hycklinge fick jag gåshud över hela kroppen när jag insåg att vi skulle klara det. Och en stor hejaklack tog emot oss vid målgången. Vi såg naturligtvis till att springa sista biten och dunka i måltavlan samtidigt. Blanka skrek GUBBJÄVEL! åt mig och så tog hon och Simon hand om en sliten gubbe. Det blev dock en avslutande nyckelharpsslinga i mörkret.
Det visade sig att det bara var sex löpare som tog sig i mål, vilket innebar att Edwin, Albin och jag delade tredjeplatsen!
Bild uppladdad av Torbjörn Westman
81,22   km
Distans
14:14:31
Tid
10:31   min/km
Snitt
122
Snittpuls
153
Maxpuls
471   m
Total stigning (map)
Nike Pegasus 35
Total distans: 
124:39:02
1207 km

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
1. Torbjörn Westman 14:14:31 10:31 m/km

Kommentarer

Patrik Matsson - 30 juni 2019
Jisses vilket äventyr! Förstår inte hur Du pallar att springa i över 14 timmar i skogen.. Riktigt starkt! Respekt!!
Torbjörn Westman - 30 juni 2019
Tack mina herrar!
Patrik, jag fattar det inte heller och det kommer nog inte att ske igen.
Mathias, jag förstår det nu, ensam hade jag aldrig klarat det.
Mathias Johansson - 30 juni 2019
Jag visade detta för lilltösen för att påvisa att det inte bara är pappa som är galen. Hennes kommentar var, han är cool, han spelar ju violin! Hon tränar nog lika många timmar fiol i veckan som jag gör löpning.
Torbjörn Westman - 30 juni 2019
Haha, hälsa dottern. Hon är cool!
Beata Larsson - 5 juli 2019
Jag är så imponerad så jag saknar ord. Vilken bragd! Grattis!
Jag tycker om "galna" löpare :-)
Torbjörn Westman - 6 juli 2019
Tack Beata! Ja, nog är man galen som ger sig på sånt här. Är otroligt glad att jag klarade att ta mig i mål.

Puls