Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 2201 visningar

Tjurruset i Karlstad första gången

1981 • Dals-Ed
#1
8 september 2009 - 11:59
Gilla
Tänker springa Tjurruset i Karlstad den 19:e för första gången och undrar vad man kan förvänta sig i form av terräng? Är lite nervös faktiskt för har aldrig sprungit något riktigt terränglopp innan, men det ska samtidigt bli skitroligt att kötta sig igenom banan. :)

Mycket vatten? Upp och ner? Klättring? Någon mer som ska springa förresten? Har sprungit? Dela gärna med er av erfarenheter.
1974 • Kristinehamn
#2
8 september 2009 kl 16:49
Gilla
Hej Henrik!
Jag har sprungit de tre senaste åren och banorna har varit ganska olika från år till år. Bansträckningen är ju hemlig så hur det blir i år får vi se. Generellt kan man säga att man brukar springa på skogsstigar, elljusspår och gräsmattor. Då och då kommer det hinder i form av 3000m-hinderbockar, spånhögar, bildäck, vatten eller kärr. Banlängden har varierat mellan 7 km och förra årets 11 km. Förra årets bana var lite annorlunda. 5-6 km rakt ut i skogen på små stigar och sen hem igen via en 2 km lång mosse. Mycket jobbigt om man hade öppnat för hårt och ganska tråkigt för publiken som bara såg oss vid start och mål. Det enda rådet jag har är: öppna lugnt - man vet inte vad som väntar bakom hörnet. Roligt lopp.
1981 • Dals-Ed
#3
8 september 2009 kl 19:25
Gilla
Cool beans! Tackar för infon och rådet! :)

Verkar som det kan bli lite av varje längs vägen så ska försöka springa smart. Ser fram emot det väldigt mycket hursomhelst. Ska bli så kul springa något annorlunda.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.