Löpning Övrigt 7 inlägg 2683 visningar

1 år, 135 mil & 143 timmar

Jimmy P
1974 • Göteborg
#1
18 maj 2009 - 06:23
Gilla
Det har nu gått exakt ett år sedn min första registrering i löpardagboken på jogg.se

Jag började jogga ca en månad tidigare utan att föra dagbok. Det ar först efter Göteborgsvarvet den 17 maj förra året som jag gjorde den första noteringen i min dagbok på denna hemsida. Det var samma dag som jag bestämdemig för att fortsätta jogga.

Fram till och med Göteborgsvarvet den 16 maj nu lördags har jag sedan ett år tillbaka joggat 135,21 mil under totalt 143 timmar 30 minuter och 40 sekunder.

Det är bara att konstateraatt jag under det senaste året joggat mer än jag gjort totalt under hela mitt liv fram till för ett år sedan.

Tråkigt är dock att jag inte verkar ha anlag för att få upp farten i löpningen. Efter 135 mil borde det gå betydligt snabbare än mina pb senaste året 2.03 h på halvmaran och 55.46 min på 10 km.

Varje pass jag kör har jag ett högt pulsvärde. Se de senaste pulsmätningarna i min träningsdagbok...

Men hur som helst så är mitt hududsakliga mål att ha kul och må bra. Farten kommer först i tredje hand.

Nu skall jag köra ett träningsprogram inför LL 30 km och se om det kan g ökad effekt. Men först skall jag försööka ta mig genom Stockholm Marathon nu den 30 maj.

Måste säga att jogg.se verkligen hjälpt mig at hålla motivationen uppe gällande löpningen!
1974 • Göteborg
#2
18 maj 2009 kl 09:13
Gilla
Du kanske har liknande anlag som jag. De fyra första gångerna jag sprang GöteborgsVarvet kom jag in på strax över två timmar. I år (sjunde gången) tränade jag mer än nånsin och förbättrade bara PBt med en minut till 1:50.

Den goda nyheten skulle kunna vara att du kanske är mycket bättre på kortare distanser, till exempel 800-3000m.
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#3
18 maj 2009 kl 09:56
Gilla
Hej Jimmy och grattis till en fantastisk prestation!

Jag är också en löpare som för 20 mnd sedan bestämde mig för att sluta vara lagom tjock och i lagom kass form, och startade med löpning för att ha kul och må bättre och orka leka och löpa efter cykelövande barn med outtömmlig energi. Nu hopppas jag på maraton om knappa två veckor, om förkylningen släpper.

Jag jobbar i Oslo och här finns ett träningslopp varje onsdag från april till oktober, där man kan löpa 3, 6 el 9 km. Orsaken till att jag nämner detta är följande: Filosofin för detta lopp, som jag verkligen stödjer 100% är "Har du satt världsrekord, kommer du att bli av med detta rekord, och det samma gäller olympiska, nationala eller klubbrekord. Men ditt personliga rekord äger du för alltid. Och skulle du bli av med detta, får du omedelbart ett nytt och bättre!"

Så om du tittar i backspegeln, och ser till tiden innan du började loggföra träningen, kanske sommaren/hösten 2007, misstänker jag att du med började löpa lite sporadiskt och sen fick in lite kontinuitet i träningen. För min egen del var första målet att löpa en mil. Det tog några månader, men det fixades, och sen har det bara rullat på!

Du har fullföljt Vasaloppet, Lidingöloppet, tränar för maran, och kommer att fullfölja Svenska klassikern! Din kropp och själ har förmodligen blivit beroende av träningen, du kanske blir grinig (så att frugan till slut får nog och beordrar en ut) om du inte kan träna på några dagar. (igjen, takes one to know one) Tänk dig tillbaka till nyårsdagen 2007 och försök anta att du då skulle få reda på allt du har utrett på dryga två år, av dig själv, för dig själv. Vilken resa!

Så endast som ett inlägg i detbatten vill jag bara försöka uppmuntra dig att se dina resultat i perspektiv ut ifrån dina egna förutsättningar, och tillåta dig att vara stolt över dina prestationer och ditt nya liv! Skynda långsamt och ge din kropp tid att utvecklas, det tar ju lite längre tid för oss som är runt 35 än för 22-åringarna... (hmprf!) Det är endast det personliga rekordet som betyder något, inte hur man löper jämfört med någon annan :-)

Så kämpa på och var stolt över dig själv, så syns vi den 30:e!

Löparhälsning från Tom

Lars Petersson
1965 • Hisings Kärra
#4
18 maj 2009 kl 10:29
Gilla
Låter nästan som en kopia på min situation :)

Jag ligger väl i samma fart som du, har också lite väl hög puls kan jag tycka. Har hållt på ett år ungefär jag med.

Och jag håller med, jogg.se hjälper till att hålla motivationen uppe :)

Kämpa på Jimmy :)
Torbjörn Lingmerth
1978 • VETLANDA
#5
18 maj 2009 kl 11:31
Gilla
Bra jobbat Jimmy, kul! Orka kämpa vidare så tror jag att snabbheten kommer också. Du måste tro på dig själv också, inget är omöjligt! Var glad för de prestationerna som du redan gjort och minns dem med stolthet, sen blickar du framåt med nya härliga tag.
Jimmy P
1974 • Göteborg
#6
18 maj 2009 kl 18:35
Gilla
Tack för all uppmuntran.

Nä, jag kommer inte ge upp. Positivt är att jag borde endast kunna bli bättre.

3 h 35 min på LL 30 km förra hösten. Skall se om det finns ett 3 timmars program och följa det punkt till pricka.

Stuktur kanske ger bättre resultat?

Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#7
18 maj 2009 kl 22:13
Gilla
Hej igen Jimmy.
En annan sak jag har upplevt är att jag haft svårt för att pressa mig hårt, och att det är ganska stor skillnad i fart med endast relativt små ändringar i puls.
Själv har jag gjort 2 mjölksyretröskeltest med 9 mnd mellan. Dessa test ger goda indikationer för vilka pulssoner man bör ligga innanför för att få olik effekt av sin träning. Samtidigt kan dessa test ge intressanta indikationer på om jag tränat rätt, eller om min träning endast gett begränsad effekt.
Dessa test har jag gjort på Löplabbet, men det kan finnas andra som utför dem åt dig med, om det kan vara intressant.

Har du provat att verkligen "köra skiten ur dig" vid något kort pass? T.ex värma gott upp och sen ge dig ut på en 3000m på bana, och se hur det känns att ligga i et tempo av 4:00-4:30 i 12-14 minuter? Kroppen lär sig fuska och behöver lite utmaning för att inte lära sig att jobba i samma ansträngningsnivå.
Så ett sådant pass kan ge dig indikationer på vad din kropp faktiskt orkar och hur snabb (för mig iallafall) fart känns.

Strukturger resultat :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.