Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 6755 visningar

Ont ovanför knät

Therese
1984 • Karlskrona
#1
16 maj 2009 - 17:24
Gilla
Hej,
Jag började springa för några månader sedan. Har haft problem med knäna innan men har gått hyffsat bra o springa än då. Jag har sprungit lite längre hela tiden men som längst 8km. Sen för två veckor sedan hängde jag med en kompis på intrevallträning med en löparförening. Sprang intervaller på asfalt och tog i mer än jag gjort innan.

Efteråt så kändes det på benen. Ovanför knäna, mellan framsidan och insidan. Strålande känsla uppåt. Gick väl över efter några dagar och sprang igen. Sen veckan efter var jag med på en tävling lite mer än 3km och tog i igen. Kändes det efteråt igen. Sen i tisdags var jag med på intervall träning igen. Och då har det verkligen gjort ont efteråt. Gör ont när jag går. Ibland mer o ibland mindre. Cyklade en långrunda imorse och då känner jag inget.

Jag tror det är den musklen jag var svag i innan när jag hade problmen med knäna. Men jag har försökt stärka den genom övningar jag fått. Men vad kan ha hänt nu? överansträngd?

Vad ska man göra? vila? Villl bara ut o springa och om en månad är mitt förstan 10km lopp. Vill ju hinna träna innan dess.

Tacksam för all hjälp o svar!
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
17 maj 2009 kl 00:23
Gilla
En naturlig gissning är överansträngning. Spring inte med smärta, om det funkar med cykling så träna så medan du rehabiliterar dig. Bäst är att få hjälp av en idrottsinriktad sjukgymnast, naprapat eller idrottsläkare. Annars är grundtipset stretchning och styrketräning och vänta sedan med fartpass tills du byggt upp tillräcklig styrka (hur man nu ska veta det, men bryt genast om smärtan kommer tillbaka under träning eller tävling).
Jag söker ofta på www.sportsinjuryclinic.net och det finns oftast ett svar. Men inte sällan finns inga konkreta rehab-råd om man inte köper en video eller liknande.
God bättring!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.