Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 4529 visningar

Fixa Mortons neuroma med tejp

Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#1
28 juli 2019 - 17:25
3 Gilla 
Hej alla, läser ständig att folk har problem med Mortons neuroma - vilket jag själv också har om jag inte tejpar ihop mina tår när jag springer (se bilden). Myntet skall inte vara kvar :-) utan är enbart till för att kolla att tejpen inte sitter för hårt och påverka blodförsörjningen. Detta kanske inte hjälper alla men det har hjälpt mig och är ju en väldigt enkel metod att pröva. Om man har pågående besvär kan tejpen sitta på dygnet runt tills besvären är borta. Dock är det då viktigt att byta tejp dagligen och hålla torrt mellan de två ihoptejapade tårna, annars kommer fotsvampen som ett brev på posten.
1983 • Borgstena
#2
31 juli 2019 - 22:03
2 Gilla 
Behåll myntet så kan du vända på en femöring om det gör för ont!
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#3
31 juli 2019 - 22:11
1 Gilla 
Jag har provat en del olika Morton-tejpningar från youtube, men de gick ut på att få isär tårna. Funkade hyggligt, men det som ffa hjälpt mig är att byta skor till Altra som har gott om plats för tårna. Även formgjutet inlägg med pelott har hjälpt.
#4
1 augusti 2019 - 08:54
Gilla 
Do you know how to fix Morton's neuroma with tape? The post will tell you the ways to fix Morton's neuroma with tape. It illustrates that if you have continuing problems, the tape can sit around the clock until the troubles are gone.

Thanks, https://essayschief.com/
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#5
1 augusti 2019 - 15:56
1 Gilla 
Ett litet förtydligande angående tejpning av Mortons - Mortons är en inflammation/irritation av nerven som går mellan "ringtån "och "långtån" - denna nerv kan bli irriterad då det är "trångt" i foten - nerven har väldigt lite utrymme. Om man tejpar ihop "långtån" med "pektån" - gör detta att "långtån" dras mot stortån och mellanrummet mellan "ringtån" och "långtån" ökar (särskilt vid belastning av foten) - vilket i sin tur gör att nerven får lite mer utrymme och trycket på den minskar.

Har själv även försökt med diverse tåspridare för att öka mellanrummet mellan tårna, men dessa har svårt att sitta på plats och åker lätt runt i skon istället.
1972 • Sollentuna
#6
2 augusti 2019 - 01:30
Gilla 
Sedan jag hittade dessa tåskydd, https://www.plusvardag.se/fotter-fotvard/fotbesvar/taskydd-silikon-s-6-pack, har jag sluppit att tejpa. Enkelt och sitter på plats i dojjan. Intressant dock att man kan tejpa IHOP tårna för att uppnå samma effekt.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#7
2 augusti 2019 - 09:17
1 Gilla 
#6 Tejpa INTE ihop de tår där "problemet" sitter, min problemnerv sitter mellan "ringfingertån" och "långfingertån" - som du ser av bilden i första posten är det INTE dessa tår som jag tejpar ihop (då blir etter värre).

PS Jag har också provar denna typ av tåspridare, men för min del blev mellanrummet mellan tårna inte tillräckligt stort DS.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.