Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1401 visningar

Muskelbristning

1983 • Hässleholm
#1
10 september 2018 - 23:11
Gilla 
Hej,
Är ny här inne med att skriva men lusläst många trådar för att hitta om ngt stämmer överens med mina problem.
Är så svårt att förklara för det känns så diffust o obehagligt men ska försöka förklara. När jag springer, endast i högerbenet, så kommer en smygande låsningskänsla över knät och som sprider sig upp i låret, både framsida och baksida. Känner visst ”obehag” i höft/bäcken. Precis som Att ngt vill rätas till (varit hos naprapat ett antal ggr). Fortsätter springa på, tar i och obehaget/stumheten jag har runt knä, går ner i underbenet, där det känns som att vaden Stumnar och det känns som att det krampar ner i foten och tårna men i själva verket krampar den inte utan mer som att styrseln försvinner från knä och ner i foten. Högerbenet (foten) kan ha en tendens att studsa i marken, då det inte ”lyder”. Låter säkert helt galet men det är så svårt att förklara. Är det någon som känner igen detta??Har även varit hos sjukgymnast ett antal gånger och de säger att det är en rejält gammal muskelbristning som man (jag) inte gjort ngt med, som kan ställa till med dessa besvär men jag är inte övertygad om detta. Jag börjar famla i mörker då jag haft det såhär i ett års tid men inget tycks hjälpa. Jag har fått rehabpass för att rehabträna mitt ben och jag har kört hårt det hårt under 5 månaders tid och jag är inte alls bättre. Kan man se ngt på en röntgen om ngt är skadat/av/i kläm eller om mina bekymmer börjar i ryggen?
Som sagt, är det ngn som känner igen detta? Har allra mest obehag vid aktivitet men kan i vila även känna en viss lätt stumhet i benet.
Tacksam för alla svar.Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.