Löpning Kost & Näring 22 inlägg 8834 visningar

löpning innan frukost?

1982 • habo
#1
8 november 2008 - 08:46
Gilla
jag undrar lite om det är många här som tränar innan frukost?, eller ska man hellst låta bli det?
själv testade jag det idag,, men försämrade mig med 10 min på mitt vanliga pass, det gick helt åt skogen, , orkade knapp runt,
så hur gör ni?
anneli k
< < < 1 2 > > >
Lotta L-J
1982 • Helsingborg
#2
8 november 2008 kl 08:52
Gilla
Man får räkna med att det går långsammare. Har testat i perioder och det är en vanesak. Har man ätit ordentligt kvällen innan så går det rätt bra. Fråga är väl varför du gör det? Är det för att du inte har tid att träna någon annan tid för annars är det ju bättre när man har lite mat i magen.
1982 • habo
#3
8 november 2008 kl 08:56
Gilla
tycker att det är gott att löpa tidigt eftersom jag vaknar vid 6 tiden på helgerna . tänkte jag att det kunde va gott att ge sig ut på morgonen. innan man väntar på att resten av folket ska vakna, men det va kanske en dum ide:)
Lidbom
1975 • Stockholm
#4
8 november 2008 kl 09:08
Gilla
lite långsammare kanske det går, men härligt är det. Men jag löser också de där döda timmarna på morgonen med ett pass. Jag äter alltid något litet en stund innan jag drar iväg: en banan och ett glas mjölk funkar för mig. Och så alltid nöd-russin, just in case!
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#5
8 november 2008 kl 09:09
Gilla
Jag har börjat springa på morgonen pga ändrade arbetstider och till en början gillade jag det inte eftersom jag blev hungrig snabbt och hade inte samma ork. Nu går jag upp och äter en banan och dricker ett glas vatten sen tar jag på mig och springer ut och det funkar kanon. Morgonlöpning innan frukost/jobb är helt underbart.
1982 • habo
#6
8 november 2008 kl 09:15
Gilla
då ska jag kanske inte ge upp än då!:) ska testa att äta något litet innan, bara inte för mycket då blir det, bara håll hela vägen..
Micke C
1972 • Örebro
#7
8 november 2008 kl 09:53
Gilla
Tycker också att det är en vanesak. Springer oftast eftermiddag/kväll i veckorna, men på lördagar brukar det bli en kortare morgonrunda; är just tillbaka från denna. Visst går det alltid långsammare, men ändå skönt att komma upp skapligt tidigt på morgonen och få igång kroppen!
1966 • Karlstad
#8
8 november 2008 kl 10:15
Gilla
Tog en morgonjogg idag. Pulsen går högre och det går långsammare, men jag gör det för motionens och cirkulationens skull, inte för att prestera bra tider.
Ska jag "träna" vill jag inte köra före frukost.
Tiina Aavik
1964 • Kalv
#9
8 november 2008 kl 11:31
Gilla
Jag springer gärna före frukost, men då bara något kort pass i joggtempo. Brukar ha hunden med mig och lägger in något gångavsnitt för att han ska få nosa lite oxå :-). Tycker att det fungerar utmärkt! Däremot skulle jag inte vilja köra intervall eller backe eller så på tom mage. När man sen kommer hem är det helt ljuvligt att äta en rejäl frukost :-).
Stefan Nilsson
1953 • Lund
#10
8 november 2008 kl 11:50
Gilla
Jag springer också en hel del före frukost eftersom det passar bäst av familjelogistiska skäl vissa dagar. Konstaterar också att det oftast går något långsammare vid viss upplevd ansträngning, men tycker ändå att det är skönt för det mesta och en härlig start på dagen. Har egentligen aldrig problem med hungern, men kör sällan hårda pass på morgonen. Håller med Peter, man kör inte morgonpass huvudsakligen för att prestera bra tider. Har dock konstaterat att det funkar bättre om man planerat lite kvällen före, d v s sett till att ha en bra värskebalans och inte gått och lagt sig hungrig. Det är heller ingen höjdare med ett pass morgonen efter en fest...
Bengt
1979 • Vallentuna
#11
8 november 2008 kl 12:30
Gilla
löpning innan frukost är helt klart en vanesak. För mig passar morgonpassen bra pga arbete och barn. Första gångerna jag sprang innan frukost så upplevde jag att jag mådde dåligt av det. Men efter några pass släpte det. Jag kör offtast bara kortare rundor runt 5km på morgonen, de mornar jag gör det så upplever jag att jag är mycket piggare under arbetsdagen.

Generelt sätt går det lite långsammare, men jag provade att maxa 5km innan frukost för ett tag sedan och det blev min klart bästa tid någonsin på den sträckan
Traningsgladje.se
1981 • Stockholm
#12
8 november 2008 kl 16:23
Gilla
Jag gillar träning före frukost. Har aldrig kört något maxpass men ligger runt 80-85%. Jag tycker det funkar bra.

Däremot lyckas jag aldrig träna vettigt mitt på dagen. Träning mellan 10-15 funkar inte helt enkelt. Jag presterar skitdåligt.

/S
http://traningsblog.blogspot.com
David Epstein
1969 • Stockholm
#13
8 november 2008 kl 16:47
Gilla
Springer alltid ett pass på morgonen och det är helt klart en vanesak. Jag brukar äta en portion musli med filmjölk och en banan sent innan jag går och lägger mig då fungerar det jättebra. En annan sak som jag undrar¨över är hur länge man bör vänta efter en måltid innan man tränar. En gång på ett föredrag på FS hörde jag att det räcker med en halvtimme. Själv har jag alltid haft 2 timmar som en gräns. Hur gör ni?
Linda P
1984 • Knästorp
#14
8 november 2008 kl 16:57
Gilla
Aldrig mer. Jag får soppatorsk innan jag ens har börjat. När jag vet att jag måste springa tidigt får jag upp ca 2h före jag ska springa och käkar frulle för att sen gå och lägga mig igen och sova tills det är dags :-)
1985 • Göteborg
#15
8 november 2008 kl 19:47
Gilla
Jag brukar ocksa springa pa morgonen. Jag tycker man far mer energi och har lattare att koncentrera sig i skolan da. Men det kanske tar ett tag att bli van...
Annelie L
1980 • uppsala
#16
8 november 2008 kl 22:15
Gilla
Jag joggade en morgon för kanske 10 år sedan (drygt) och det gick riktigt urkasst, tänkte då: aldrig mer. För några veckor sedan dök dock tanken upp igen och i torsdags var jag ute på första rundan. Då testade jag en kortis= 4 km och det gick över förväntan. Inte snabbt, men det gör det aldrig för mig.
Idag var det så dags att testa igen, denna gången blev det en runda på ca 8 km och sedan lite styrketräning och det gick bra. Drack bara vatten innan jag gav mig iväg. Men jag åt ett riktigt sent mål innan jag gick och la mig igårkväll. Måste säga att jag är lite förvånad över att det gått så bra, dels är jag ingen direkt morgonmänniska och dels är jag vrålberoende av mat. Men nöjd och glad över att det fungerar, ibland är det så mkt lättare att få till träningen på morgonen.
Jimmy P
1974 • Göteborg
#17
8 november 2008 kl 23:04
Gilla
Jag kör nästan alla mina långpass på morgonen med endast en energidryck ca 45 minuter innan.

Funkar bättre än "hård" frukost för mig.
1971 • Göteborg
#18
10 november 2008 kl 14:05
Gilla
Jag tränar alltid i ottan dvs då gymmet öppnar kl.6.
Har inga problem med det utan klarar mej på endast vatten under löpningen. Har dock börjat med lite längre pass och då tar jag även sportdryck.
Då jag startade med löpning tog jag kaffe innan morgonpasset vilket gav ca 10bpm i pulspåslag (inte att föredra för min del).

David: Mycket beror på hur känlig man är för mat i magsäcken vid träning. Jag kan tex inte äta pasta-middag 2h innan träning, då får jag håll och kväljningar.
Ingrid L Andrén
1959 • Stockholm
#19
10 november 2008 kl 21:56
Gilla
Jag instämmer med Bengt S. Efter en morgonrunda så känns hela arbetsdagen bra. Jag sticker ut vid halvsextiden och tar bara en 3 km-runda. Kroppen vaknar till efter den första kilometern och sedan hinner jag hem till dusch och frukost innan klockan är sex. På helgerna tar jag gärna mina längre pass ganska tidigt också (men inte före åtta), innan frukost. Jag försöker äta en banan eller något liknande för att ha lite extra energi, men det är så härligt att se fram emot en rejäl frukost efter löpningen.
1969 • Upplands Väsby
#20
10 november 2008 kl 22:57
Gilla
Ett par timmars jogg på morgonen före frukost är inga problem. Som Karin nämnde, man vänjer sig. Ett lite snabbare pass i en timme eller så före frukost är inte heller några problem. Energin finns där, om man ätit ordentligt dagen/kvällen innan.

Sveper bara i mig lite kolhydrater om jag ska köra ett intensivt pass med hög förbränning, för att inte riskera blodsockerfall (råkade ut för det på ett morgonintervallpass i fjol. Som att springa rätt in i en vägg...).
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.