Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 4666 visningar

Muskelbristning eller+

1981 • Lammhult
#1
9 maj 2016 - 14:47
Gilla 
Hej

Jag vet att ni flesta har kanske redan pratat/skrivit om det, men jag vet inte vad ska jag göra.
Det är så att jag springer regelbundet (förbereder mig till Göteborgsvarvet) och för tre veckor sen märkte jag när jag tittade uppifrån att jag fick som en "grop" på vänster sidan av quadriceps (framsida av låren alltså). Jag känner inte att det gör ont, bara att det syns och nu börjar det kännas lite "konstigt" när jag trycker där.
Som sagt, har aldrig känt någonting att jag fick ett slag eller att det small - inte, det bara finns en grop nu. Och en tjej som gav mig massagen idag sa att det är spänt överallt på mina högra delen av ben och det gjorde ont när hon skulle massera.

Nu vet jag inte om det är allvarligt, om jag ska bara fortsätta springa eller gå direkt till fysioterapeut+ Jag vet inte om det är OK att springa nu och om springa Göteborgsvarvet?

/Branka
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
9 maj 2016 - 16:23
Gilla 
Muskelbristningar gör ont. När du stretchar och när du springer fort. Det är nog inte så märkligt att det börjar kännas konstigt om du håller på och trycker på ett ställe som "ser skumt ut".
Om du är stram i quadriceps så stretchar du för lite eller fel, prova att göra lite andra stretchar än du brukar. Massören borde ha känt igen om det var muskelbristning för övrigt, om hon är utbildad. Så fortsätt springa. Gropen kan ha kommit av att muskler som brukar vara avslappnade nu är spända, då ser det ut på ett annat sätt. Muskelbyggare har ju massor av gropar mellan musklerna när de visar upp sig.
Irene
1968 • Åstorp
#3
9 maj 2016 - 16:27
Gilla 
Om du har en muskelbristning kände du det när den debuterade. En muskelbristning går inte tyst förbi.
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
9 maj 2016 - 21:10
Gilla 
Irene, så trodde jag också förr. Men jag har haft muskelbristningar som smugit sig på, diagnosticerade av proffs. Men de gör ju ont, i något läge.
Irene
1968 • Åstorp
#5
9 maj 2016 - 21:20
Gilla 
Ja, en muskelbristning går inte tyst förbi. Isometriska test ger svar i vilken muskel den sitter.
1981 • Örebro
#6
9 maj 2016 - 22:49
1 Gilla 
Det kan faktiskt vara så att en bristning går obemärkt förbi, det är inte vanligt men det förekommer. Men det borde dock kännas mer efteråt som ni säger, oavsett smärta eller inte vid skadetillfället. Även om det inte heller är 100% säkert det heller.

Samtidigt, om en skada uppstår utan smärtan och man kan träna, finns då behovet av att rehabilitera det?

Tror inte jag tillförde så mycket här, är nog läge för mig att gå och sova :-)

Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#7
10 maj 2016 - 08:15
Gilla 
Jag har en sådan "grop" på mitt högra lår som jag tror uppkom när jag testade vattenskidor och släppte handtaget som drog takt över just nämnda lår.
Den yttrar sig dock enbart vid viss anspänning av framtida lår som en liten inbuktning av muskeln. Ömmar inte eller något så har aldrig brytt mig om det..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.