Löpning Kost & Näring 4 inlägg 4150 visningar

Alkohol

1975 • Växjö
#1
26 maj 2015 - 11:42
Gilla
Det är något som slagit mig alla år jag motionerat och det är att jag väldigt ofta gör personbästa 2-3 dagar efter att jag tagit mig en ordentlig fylla. Dricker max 3-5 gånger per år så det är inget jag brukar syssla med bör påpekas. Jag har på 20 år aldrig vaknat utvilad och är ju egentligen trött hela dagarna. Därav ganska blygsamma resultat. Jag har alltid hävdat att jag inte får ordentlig djupsömn men har aldrig fått till en ordentlig sömnundersökning hos doktorn. De anser inte att det behövs. Men då intag av alkohol omöjligt kan vara särskilt bra, torde man väl kunna hävda teorin att den andra natten efter ett fylleslag är kroppen så trött att den helt enkelt sover lite djupare och därav är den mer mottaglig för att göra en kraftansträngning som ger PB.

Vill inte börja hiva i mig en flaska Bacardi var och varannan dag liksom. Om det nu går att fixa en förbättrad sömn skulle ju livet i stort bli mycket positivare, med mer ork och allt vad det innebär.

Någon som har någon liknande erfarenhet, eller har någon åsikt om det hela så lyssnar jag gärna
mvh
1962 • Laholm
#2
26 maj 2015 kl 12:24 Redigerad 26 maj 2015 kl 12:24
Gilla
Begär remiss för sömnutredning. Om de ej remitterar dig så välj en annan vårdcentral till dess att du får remiss. PB och alkohol verkar vara sekundära i sammanhanget.
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#3
26 maj 2015 kl 15:58
Gilla
En annan aspekt kan vara att man automatiskt tar det lite lugnare efter en redig fylla och om du då har 2-3 dagar med träningsvila så har du liksom gjort en liten formtoppning när du väl gör ditt personbästa?

Men annars är det nog så att dina sömnproblem är det stora problemet. Kanske går att ändra något i dina vanor? Typ om du tränar på kvällen, testa träna på morgonen istället. Lägg dig senare om du lägger dig tidigt, eller gå upp tidigare på morgonen. Menar att det finns andra sätt att göra kroppen så trött att man sover djupare än att ta till alkohol.

Känner en person som har sömnproblem. Han säger han lägger sig 21:30 på kvällen. Inte konstigt då om man sover dåligt menar jag som sällan lägger mig före 23:30. Han sover för länge är min teori. Klart man hamnar väl i en ond cirkel antar jag. Sover dåligt, blir trött, somnar tidigt och sover dåligt igen o.s.v.
1975 • Växjö
#4
26 maj 2015 kl 16:30
Gilla
Kan inte somna utan sömntabletter bör kanske påpekas. Nåja, tyckte bara det är fascinerande att det går bra när man hivat i sig en massa alkohol. Jo, vanorna kanske kan gå att ändra på. Stress och mat etc

Mvh

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.