Löpning Träning 7 inlägg 3995 visningar

muskelnedbrytning\alkohol

1982 • Linköping
#1
4 augusti 2012 - 08:31
Gilla 
Hur mycket drabbas kroppen av sin egna "muskelnedbrytning", hur lång tid tar det? Hur mycket\lite behöver man styrketräna för att hålla det borta?

Samt hur mycket sabbar alkohol rent generellt om man super ner sig en dag?

Tack på förhand
1965 • Kungsholmen
#2
4 augusti 2012 - 08:52
Gilla 
Finns en klargörande artikel på träningslära angående alkohol och träning. Den gör rent hus med skräckpropaganda och skrock.
Bengt
1979 • Vallentuna
#3
5 augusti 2012 - 07:48
Gilla 
Antar att det är denna Peter menar http://traningslara.se/alkoholintag-prestation-och-aterhamtning/

Intressant läsning, jag hade inte varit inne på den sidan förut,
HR
1972 • Stockholm
#4
5 augusti 2012 - 08:27
Gilla 
Att supa ner sig någon gång påverkar nog inte så mycket mer än prestationen dagen efter, kanske två dagar efter om man sovit bort halva dagen efter med bakfylla och sedan har sovit dåligt. Tappa en veckas träning? Låter mer som man är allergisk mot träning då.

Dricka öl efter långpass (nu snackar vi god öl och inte det där svagt gula diskvattnet de flesta häller i sig) verkar ju inte skada direkt. Man slappnar av och mår prima. :)

Själv dricker jag mycket sällan så jag är ju ingen alkoholförespråkare överhuvudtaget, men ser ingen större fara i att dricka lite då och då.

Jagar man kalorier ska man ju tänka på att vin och sprit är ganska högoktanigt så om man dricker lite men regelbundet är det för mig lika illa som att hälla i sig Latte på Latte på Latte till vardags och fylla på med onödiga kalorier.

Själv dricker jag Cappuccino. ;-)
1982 • Linköping
#5
5 augusti 2012 - 08:33
Gilla 
Tack för länken,.. :) och för svaren!
HR
1972 • Stockholm
#6
5 augusti 2012 - 08:35
Gilla 
Muskelnedbrytningen i kroppen behöver man inte heller se som slutet på muskulaturen. Kroppen omsätter ganska mycket av det som bryts ned och bildar nytt fick jag förklarat för mig.

Det förklarar hur jag lyckades behålla det mesta av min muskulatur trots ett par års frånvaro av träning och med ett ganska måttligt proteinintag - och kaloriintag.

Det enda jag gjorde var att påminna kroppen då och då att den fortfarande behövdes. Jag åt ganska lite, mest långsamma kolhydrater, åt förhållandevis lite protein och mycket lite fett.

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#7
5 augusti 2012 - 08:48
Gilla 
Håller helt med om att påståendet “Du förlorar en veckas träning efter en fylla” är en klyscha. Men jag tycker att det är värt att notera att inga av de studier som hänvisas till har gjorts under förutsättningarna "fylla" eller "supa ner sig". Långt, långt ifrån.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.