Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 4527 visningar

Smärta i baksida lår

1999 • Borsökna
#1
14 april 2014 - 12:54
1 Gilla 
Jag behöver lite hjälp.
För 1/5år sen var jag på en fotbollscup utanför Göteborg, dagen innan hade jag ramlat av en cykel men de var inte så farligt jag fick bara skrapsår osv, under cupen började jag känna känningar i baksida lår men dem var inte så besvärliga så jag tänkte inte på det, men ju mer ja spelade desto ondare gjorde det så ja avstod från att spela när ja kom hem blev de bara värre jag kunde sitta och gråta av smärtan jag kunde knappt gå, jag behövde hjälp med att gå i trappor, så ja bestämde mig för att söka en läkare dom ''trodde'' att det var en sträckning så dom skickade mig till en sjukgymnast och som vanligt gav dom ut ett par övningar som jag skulle göra i två-tre veckor och så skulle jag träffa sjukgymnasten då frågade hon om jag kände skillnad men tyvär så kände jag inte det utan det blev bara värre och värre, så dom bestämde att jag skulle få ultraljud och röntgas men dom såg inget fel på bilderna, jag har vart hos olika doktorer/specialister och alla säger olika saker.
Jag får ont i baksida lår från nedre ryggen genom rumpan till låret,
det känns som att baksida låret dunkar och det känns som knivhuggningar när jag antingen går eller rör på mig och så svankar min rygg sig, ja brukar inte få någon sömn för att smärtorna är så starka, jag har tagit olika mediciner men inget av de hjälper. Jag har till och med tränat upp baklåret i ett gym men ja ser ingen resultat, Ibland kommer det och går. När jag vaknar så kommer jag inte upp ur sängen för att jag bara känner smärtor och jag blir bara stelare och stelare och kan knappt röra på mig. Är det någon som kanske vet vad man ska göra ?.
1973 • Åkersberga
#2
20 april 2014 - 20:50
Gilla 
Såg din dagbok och du är väldigt snabb på milen och det kan i kombination med eventuell överrörlighet i bålen leda till en del besvär. Det är möjligt att ischiasnerven kommit i kläm och att du överansträngt baksidan av låret med någon muskelbristning som följd. Och nu med skadorna blir det spänningar som kan ge konstig hållning och stelhet som tröttar ut en men det släpper så småningom i takt med att kroppen kurerar sig. Skulle tro att det är bra att satsa på aktiv vila i några veckor dvs gå på promenader eller gång på löpband och styrketräna bålen, fram/baksida av låren, sätesmuskeln och vaderna med ganska lätta vikter så länge det inte gör för ont och detta gäller även stretchingen. Fortsatt styrketräning tillsammans med lugn löpning är bra för att bygga en stark grund för dina snabbdistanser senare när du är återställd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.