Löpning Träning 4 inlägg 3579 visningar

Behöver goda råd! Pollen och långpass!

adnan skurlic
1981 • Slagelse
#1
4 mars 2014 - 12:30
Gilla 
Jag sprang marathon i Sthlm 2011, det var ett tufft år för mig psykiskt och fysiskt. Träningen gick fantastiskt bra, men jag drabbades av ensidig lunginflammation i januari, sedan var det bara tiden som avgjorde om jag överhuvudtaget kunde ställa upp det året. Frisk bestämde jag mig ändå för att försöka, och tog mig rung på 4.19 om jag inte minns helt fel. Nöjd så klart.
Motivationen försvann dock lite för långa pass, men löpningen har alltid varit där, hela tiden.
Motivationen tillbaka i år, jag är betydligt lättare i kroppen, efter att jag lagt om mina levnadsvanor en aning sedan ett år tillbaka. Träningen går också bra, enligt mina mått mätt, men självklart kan det alltid bli bättre.
Mitt mål för i år är att springa Sthlm marathon. Jag har på träning gjort (om jag inte minns helt fel) 7-8 st halvmarathon redan. Jag är oerfaren, kan titta på tid väldigt mkt ibland, samtidigt känner jag min kropp väl och försöker känna efter hur det känns. De sista gångerna jag gjort halvmarathon har gett mig en känsla att 21 km inte är ett problem för mig, mentalt ger det mig styrka. Nu har vi ca 3 månader kvar till start, nu undrar jag hur jag gör framöver, jag har förstått att jag behöver längd, jag behöver de riktigt långa passen ca 30 km. Hur många, hur ofta ska de göras!?
För info, så sprang jag under 1.40 på halvmarathon nu sista gången.
Den andra frågan är, hur anpassar jag mig till pollen nu när det drar igång ordentligt, med tanke på långa passen. Är pollenallergiker, stör mig normalt. Tar gärna emot era svar och goda råd.
Adnan
Irene
1968 • Åstorp
#2
4 mars 2014 - 12:37
1 Gilla 
Pollensäsongen är redan igång sen en tid tillbaka så det kan vara hög tid att börja äta piller redan nu. Det kan faktiskt vara så att du behöver äta allergimedicin hela året. Jag är helt beroende av min allergimedicin och äter numera hela året för att hålla min prestation uppe.
Lima
1971 • Kungsbacka
#3
4 mars 2014 - 12:45
Gilla 
När det gäller pollenallergi: har du funderat på hyposensibilisering eller allergivaccination? Om du har besvär som påverkar din vardag kan man "vaccinera" mot besvären. Jag har gått och fått sprutor med ett antal veckors mellanrum sedan ungefär ett år tillbaka, det är en långdragen behandlingsmetod men om det hjälper så är det väl värt det!

Förra pollensäsongen hade jag mycket mindre besvär och behövde inte ta lika mycket mediciner. Ser fram emot en förhoppningsvis ännu bättre och piggare säsong i år!
adnan skurlic
1981 • Slagelse
#4
4 mars 2014 - 15:06
Gilla 
Tack för era inlägg!
Jo, är igång med medicineringen, sedan några veckor tillbaka. Hypersensib. har jag hört talas om, men trodde att det var så att bara de som har det värst får sådana behandlingar, jag är väl inte i den zonen.
Sedan undrar jag fortf om de långa passen, hur många man ska göra, vad man ska tänka på osv.
Ska tilläggas att jag är "självlärd", följer inte något program, men bra tips och råd tackar man inte nej till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.